Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΓΓ ΤΟΥ ΥΠΑΑΤ 20.07.2012


Αντιπροσωπεία του Συλλόγου συναντήθηκε σε μη προγραμματισμένη συνάντηση με το γενικό γραμματέα του Υπουργείου κ. Μ. Κορασίδη, ο οποίος εξουσιοδοτήθηκε από τον υπουργό να μας συναντήσει.
 
Ο ΓΓ, παρουσία του ΓΔ Οικονομικών Υπηρεσιών (αρμόδιου για τη μετεγκατάσταση του υπουργείου σε ιδιόκτητα κτήρια) μας ενημέρωσε ότι:
 
Το ΥΠΑΑΤ ξαναφτιάχνει από την αρχή το οργανόγραμμά του και παράλληλα εξετάζει όλες τις αρμοδιότητές του (του ίδιου και των φορέων που εποπτεύει). Στο πλαίσιο αυτό (των αρμοδιοτήτων) μάλιστα, στο υπουργείο επιστρέφουν η αλιεία και τα δάση. Επειδή ταυτόχρονα ετοιμάζει τη μεταφορά του στα Ολυμπιακά Ακίνητα - κτήριο ΚΕΡΑΝΗ - Θηβών 131, αλλά και τη μεταφορά όλων των εποπτευόμενων φορέων στο ίδιο κτήριο, πρέπει να εξεταστούν και οι πιθανές επικαλύψεις αρμοδιοτήτων μεταξύ του υπουργείου και φορέων του. Για το λόγο αυτό το οργανόγραμμα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ πρέπει να σχεδιαστεί σε συνάρτηση με το γενικό οργανόγραμμα του Υπουργείου και τον γενικό επανασχεδιασμό αρμοδιοτήτων που κάνει (υπουργείου και εποπτευόμενων φορέων του). Το ίδιο θα γίνει και με τους άλλους εποπτευόμενους φορείς (ΕΦΕΤ, ΟΠΕΚΕΠΕ κλπ). Δεν υπάρχει θέμα συγχώνευσης ειδικά του ΕΦΕΤ με τον ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ. Για τον ίδιο λόγο μάλιστα, ζήτησαν και από το ΔΣ του ΕΦΕΤ να μην πάρει απόφαση, όπως ετοιμαζόταν, για την αγορά ιδιόκτητου κτηρίου.
 
Σε ερώτησή μας για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης αυτού του σχεδίου δεν είχε συγκεκριμένη απάντηση. Ο ΓΓ συμπλήρωσε ότι για τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ είναι απαραίτητη η νομοθέτηση της οργάνωσης και λειτουργίας του και το θέμα αυτό βρίσκεται ψηλά στη σειρά προτεραιότητας του υπουργού. Για την έρευνα ανέφερε ότι στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ 2014-2020, υπάρχει σημαντική ειδική χρηματοδότηση και μεγάλο πεδίο το οποίο πρέπει να αξιοποιηθεί. Ο Υπουργός μάλιστα έχει ζητήσει από τον ίδιο το Πρωθυπουργό να προωθηθεί η κατ' εξαίρεση πρόσληψη ερευνητών.
 
Ο ΓΓ ζήτησε να μεταφέρουμε στο προσωπικό τη διαβεβαίωση του Υπουργού ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για το προσωπικό, χωρίς να μας δώσει αναλυτικές εξηγήσεις για τον τρόπο που θα χειριστεί το θέμα, αλλά περιορίστηκε να δηλώσει ότι το ΥΠΑΑΤ είναι "αποστεωμένο" από προσωπικό και έχει σοβαρές ανάγκες στελέχωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ