Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ 19.07.2012

Τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ παρακολούθησε ως ακροάτρια το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου μας, η συνάδελφος Κατερίνα Νίκου. Κατά τη συζήτηση του θέματος του οργανογράμματος παρέστη η Πρόεδρος του Συλλόγου, προκειμένου να υποστηρίξει τις θέσεις του συλλόγου, για το οργανόγραμμα και τον οργανισμό, για τα οποία μάλιστα ο Σύλλογος κήρυξε στάση εργασίας. 

Γνωρίζουμε στα μέλη μας ότι η συζήτηση για το οργανόγραμμα αναβλήθηκε, γιατί αμέσως με την έναρξη της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος του ΔΣ ανακοίνωσε στα μέλη του ΔΣ και στους παρευρισκόμενους (Γενικούς Διευθυντές - πλην του ΓΔ Έρευνας, ο οποίος προσήλθε καθυστερημένα - και τους εκπροσώπους των συλλόγων) ότι:

Ο Υπουργός ζήτησε την αναβολή της συζήτησης, καθώς πρόθεσή του είναι να "ενσωματωθούν" στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και άλλοι φορείς εποπτείας του Υπουργείου, που μέχρι σήμερα δεν είχαν συμπεριληφθεί σε καμία συγχώνευση (κληροδοτήματα), αλλά κυρίως ακόμα και αυτού του ίδιου του ΕΦΕΤ!  Η Διοίκηση του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ ανακοίνωσε ότι είναι σε αναμονή άμεσης πρόσκλησης από τον Υπουργό (ακόμα και σήμερα), προκειμένου να τους ανακοινώσει από κοντά, με περισσότερες λεπτομέρειες το σχέδιο του και να το συζητήσουν. Ο Διευθύνων Σύμβουλος ανέφερε ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί "δικαίωση" αυτών που επέλεξαν να στηρίξουν τον οργανισμό, για τον οποίο τα σχέδια είναι να αναπτυχθεί περαιτέρω και όχι το αντίθετο.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου ζήτησε το λόγο και είπε ότι στη συνεδρίαση παρευρίσκεται για να διατυπώσει τις θέσεις του συλλόγου, ο οποίος ζητά την εξέλιξη του οργανισμού και την κατάρτιση οργανογράμματος, στο πλαίσιο του οποίου πρέπει να ικανοποιηθούν δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων, όλα αυτά πάντα υπό τη συνθήκη της διασφάλισης όλων των θέσεων εργασίας. Για τους λόγους αυτούς εξάλλου, ο σύλλογος κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας. 

Από τη στιγμή που ανακοινώνονται επισήμως αυτές οι προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, εξαιτίας των οποίων μάλιστα η συζήτηση  του οργανογράμματος αναβάλλεται και μέχρι να τις πληροφορηθούμε όλοι το συντομότερο δυνατόν, με κάθε λεπτομέρεια, ο Σύλλογος περιορίζεται να δηλώσει άλλη μια φορά ότι  θα αντιπαρατεθεί με όλες του τις δυνάμεις σε εξελίξεις - εφόσον αυτές προκύψουν - που πιθανόν θέτουν σε κίνδυνο θέσεις εργασίας, 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου θα επιδιώξει και θα απαιτήσει αμέσως συνάντηση με τον Υπουργό για τις εξελίξεις αυτές και θα ενημερώσει αμέσως τα μέλη σχετικά. Όπως επίσης, πολύ σύντομα και έχοντας όσο γίνεται πληρέστερη ενημέρωση, θα αναλύσει τα δεδομένα και θα διατυπώσει τις εκτιμήσεις του για το ίδιο θέμα.


Για το ΔΣ του ΣΥΛΕΕΓΟ
Η Πρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ