Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Συνάδελφοι,
 Όπως γνωρίζετε, ο ΣΥΛΕΕΓΟ, προκειμένου να μην δημιουργηθούν προσκόμματα στις εκλογές της 25.05.2012 του συλλόγου, δεν απαίτησε ούτε την εγγραφή, ούτε τη συνδρομή για το έτος 2012, όπως προβλέπεται από το καταστατικό. Όλα τα μέλη θεωρήθηκαν ταμειακώς εντάξει και συμμετείχαν στις εκλογές απρόσκοπτα. Παράλληλα, ο ΣΥΛΕΕΓΟ προκειμένου να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, ενισχύθηκε με δωρεές από τους παλιούς συλλόγους (το ύψος των οποίων συμψηφίστηκε όχι με ακριβείς υπολογισμούς, περίπου στο ύψος των εγγραφών και των εισφορών που αναλογούσαν στο καθένα από τα μέλη που προσχώρησαν στον καινούργιο σύλλογο).
Ήδη έχετε λάβει γνώση των οικονομικών πεπραγμένων του συλλόγου μέχρι σήμερα. Ο Σύλλογος διαχειρίζεται με σύνεση τα χρήματα που διαθέτει στο ταμείο του, έχοντας επίγνωση της οικονομικής δυσχέρειας που όλοι αντιμετωπίζουμε, χωρίς να χρεώνει προσωπικά έξοδα (τα έξοδα φιλοξενίας που έχουν κατά καιρούς γίνει, αφορούν πραγματικά μόνο τρίτους, στους οποίους έπρεπε να προσφερθεί φιλοξενία), ενώ παράλληλα - λόγω της κρίσιμης συγκυρίας - καλείται να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες για δαπάνες σε σχέση με το παρελθόν (περισσότερες μετακινήσεις μελών του ΔΣ, έξοδα νομικών παραστατών κλπ). Είναι δε σκόπιμο να αναφέρουμε ότι και τα μέλη του ΔΣ συχνά προβαίνουν σε δαπάνες για σκοπούς του συλλόγου, τις οποίες έχουν αναλάβει προσωπικά, προκειμένου να μην επιβαρύνουν το ήδη ισχνό ταμείο.
Παρόλα αυτά, οι ανάγκες λειτουργίας του συλλόγου επιβάλλουν την περαιτέρω οικονομική του ενίσχυση με έκτακτη εισφορά για το 2012. Για το λόγο αυτό το ΔΣ αποφάσισε να ζητήσει την καταβολή έκτακτης εισφοράς, ύψους πέντε ευρώ, από κάθε μέλος.
 Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε υπόδειγμα υπεύθυνης δήλωσης με την οποία κάθε μέλος μπορεί να συγκατατίθεται, προκειμένου να παρακρατηθεί για το Σύλλογο από το μισθό του, ένα ορισμένο ποσό, τόσο ως έκτακτη εισφορά, όσο και στη συνέχεια η ετήσια συνδρομή 2013.
 Διευκρινίζουμε:
 1.  Η εγγραφή και η ετήσια συνδρομή για τα μέλη είναι υποχρεωτική. Κατέστη σαφές ότι η εγγραφή στο ΣΥΛΕΕΓΟ, όσο και η ετήσια συνδρομή για το 2012 θεωρήθηκε ότι έχουν καταβληθεί από όλα τα μέλη και δεν υπάρχει απαίτηση από το σύλλογο γι αυτές.
2. Η έκτακτη εισφορά είναι πάντοτε εθελοντική.
3. Η μέθοδος παρακράτησης από το μισθό του μέλους, με τη συγκατάθεσή του (ΥΔ), προβλέπεται από το συνδικαλιστικό νόμο (ν. 1264) και δεν είναι υποχρεωτική. Κάποιο μέλος μπορεί να ζητήσει την καταβολή του ποσού που του αναλογεί, απευθείας στο ταμείο του συλλόγου. Ο Σύλλογος κρίνει παρόλα αυτά ότι η παρακράτηση από το μισθό εξασφαλίζει ομαλότητα στη λειτουργία του και γι αυτό συνιστά στα μέλη του να την επιλέξουν.
5. Εφόσον συμφωνείτε και συμπληρώσετε την ΥΔ, παρακαλούμε να προσέξετε τα εξής:
Στις επιλογές που υπάρχουν -  δηλαδή "συμφωνώ για την έκτακτη εισφορά", "συμφωνώ για τη συνδρομή του 2013" κλπ - βάζετε Χ, όπου συμφωνείτε (στο ένα ή και στα δύο). Παράλληλα, μονογράφετε στο σημείο εκείνο (δίπλα στο κουτάκι), ώστε να είναι σαφές ότι το επιλέξατε εσείς κι όχι κάποιος άλλος.
 Στη συνέχεια, αφού συμπληρώσετε τα στοιχεία της υπεύθυνης δήλωσης και υπογράψετε και στη θέση "ο δηλών κλπ", στέλνετε τη δήλωση:
 ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ  ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΚΡΗΤΗΣ, ΛΕΣΒΟΥ, στην ταμία του συλλόγου:
Τζένη Πετανίδου
Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών
Κτήμα Θέρμης
ΤΘ 60272
57001 Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 6974 232789

ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ, ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΛΕΣΒΟ, στο αναπληρωτή ταμία, διεύθυνση:
 Ανδρέας Τσούρος
Αχαρνών 29
104 39 Αθήνα
Τηλ: 6973853108 - 210 2128124

Είμαστε στη διάθεσή σας για διευκρινίσεις

Το ΔΣ


2 σχόλια:

  1. Αν και προσωπικη μου αποψη ειναι πως η πιο ασφαλης και σωστη διαδικασια ειναι να κατατεθει η συνδρομη απο τον καθε εργαζομενο χωριστα στον τραπεζικο λογαριασμο του συλλόγου εργαζομενων (εφοσον ετσι θα λαβει και αποδεικτικο της καταθεσης του), θεωρω ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ πως το αιτημα για την παρακρατηση των συνδρομων απο τη μηνιαια τακτικη Μισθοδοσια (καθως και οι υπευθυνες δηλωσεις και οι καταλογοι με τα ονοματα) θα προωθηθουν στη διοικηση του ΣΥΛΕΕΓΟ κι οχι απευθείας στα τμ. μισθοδοσιας, καθως δεν ειναι αρμοδιοτητα του καθε τμ. μισθοδοσιας ν αποφασισει τον τροπο παρακρατησης. Στον νομο 1264 αναφερεται:
    ..“Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν δικαίωμα να εισπράττουν τις
    συνδρομές των μελών τους με σύστημα παρακράτησης και απόδοσης από τον
    εργοδότη, του οποίου οι λεπτομέρειες καθορίζονται με Εθνική Γενική
    Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ή όμοιας έκτασης απόφαση διαιτησίας”...

    Κ. Σκληράκης
    Τμ. Μισθοδοσίας των πρωην υπαλληλων του ΕΘΙΑΓΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συγνωμη, τυπογραφικο λαθος. στο παραπανω σχολιο το σωστο ειναι: "..θα προωθηθουν στη διοικηση του ΕΛΓΟ Δημητρα ..."

      Κ. Σκληρακης

      Διαγραφή

ΑΡΧΕΙΟ