Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Ο Σύλλογος συζήτησε σε προγραμματισμένη συνάντηση το θέμα του Οργανογράμματος με το Διευθύνοντα Σύμβουλο την Πέμπτη 05.07.2012. Κατέθεσε τα συνημμένα (διαβιβαστικό και πορίσματα - εισηγήσεις μελών του) και εξέθεσε στο Διευθύνοντα Σύμβουλο προφορικά τα βασικά σημεία των πορισμάτων.

Σε ερώτησή μας τι ακριβώς συζητιέται σχετικά με το οργανόγραμμα της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Έρευνας, ο Διευθύνων Σύμβουλος απάντησε ότι η Διοίκηση θα υιοθετήσει τελικά την Απόφαση της παλαιάς διοίκησης του πρώην ΕΘΙΑΓΕ για 15 Ινστιτούτα. Επιπλέον, σε ερώτησή μας για τα ινστιτούτα και τους σταθμούς γεωργικής έρευνας που δεν φαίνονται στο οργανόγραμμα που παρουσίασε, απάντησε ότι είναι εκ παραδρομής και θα διορθωθεί. Το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει στις 11.07.2012 για το θέμα του οργανογράμματος.

Το περιεχόμενο του διαβιβαστικού με το οποίο κατατέθηκαν τα πορίσματα των ομάδων εργασίας, προέκυψε μετά από ψηφοφορία, (ισοψηφία με  τελική πρόκριση της ομάδας στην οποία ανήκε η Πρόεδρος).
 
Ακολουθεί η πρόταση της Αγωνιστικής Συνεργασίας :

" Η Αγωνιστική Συνεργασία κατέθεσε την παρακάτω πρόταση, για την συνάντηση με τον Διευθύνον  Σύμβουλο  όσο αφορά το ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ.

Το Δ.Σ να συζητήσει τις προτάσεις των μελών που έγιναν κατά την διαβούλευση, τα πορίσματα από τις ομάδες εργασίας, χωρίς όμως να τις υιοθετεί  ή να τις σχολιάσει προς την Διοίκηση. Να τοποθετηθεί για το οργανόγραμμα με δίκια του απόφαση και Θέση, πηγαίνοντας τις προτάσεις των μελλών αυτούσιες στην διοίκηση, ( χωρείς τα ονόματα των μελλών, αφού τις παρατηρήσεις – προτάσεις τις έκαναν στο Δ.Σ και όχι στην Διοίκηση, αλλά και επειδή υπήρχαν αντιφατικές απόψεις στις προτάσεις αυτές), όπως είχαμε κάνει και στο νομοσχέδιο.» 

Η πρόταση του Δ.Σ να περιλάμβανε τις αρχές που έχουμε είδη καταθέσει:

Η αρμοδιότητα συστάσεις του οργανογράμματος , του οργανισμού, είναι τι Διοίκησης. Με βάση τον χρόνο που διαθέτουμε, έως τις 13/7/12, το οργανόγραμμα που θα  καταρτιστεί να πλήρη  τις εξής προϋποθέσεις.

1. Να καλυφτεί όλο το προσωπικό με θέσεις εργασίας, οργανικές θέσεις,  στο νέο οργανόγραμμα.

2. Να διατηρηθούν όλες οι αρμοδιότητες του ΕΛΓΟ, με βάση τις αρμοδιότητες των συγχωνευμένων οργανισμών.

3. Να διατηρηθούν όλα τα αντικείμενα του ΕΛΓΟ, με βάση τα αντικείμενα των συγχωνευμένων οργανισμών.

4. Η μετακίνηση – αλλαγή έδρας υπαλλήλου εκτός νομού, να γίνεται με σύμφωνη γνώμη του ίδιου.

5. Να μην κλείσουν ενεργές μονάδες του οργανισμού.

Σε όλα τα παραπάνω μπορούσαν να μπουν και άλλες προτάσεις –  παρατηρήσεις του Δ.Σ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ