Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ - ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΑΑΤ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠ.ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΓΑ 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΠΕΚΕΠΕ 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΦΕΤ 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠ.ΓΕΩΡΓΙΑΣ Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ 

για τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και αγωνιστικές πρωτοβουλίες -------------- 

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 13:30 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΑΑΤ 

-------------- 

ΜΕΤΕΧΟΥΜΕ  

ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ  

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2022, κοινή σύσκεψη εκπροσώπων των  Διοικητικών Συμβουλίων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Υπ.Γεωργίας,  του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΑ, του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων  ΟΠΕΚΕΠΕ, του Συλλόγου Μονίμων Υπαλλήλων ΕΦΕΤ, του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΟ  «Δήμητρα» και του Συλλόγου Εργαζομένων Υπ.Γεωργίας Ν.Αττικής (εκπροσωπώντας και του  υπαλλήλους του ΙΓΕ), προκειμένου να συζητήσουμε πάνω στα κοινά οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στους χώρους δουλειάς και στην καθημερινότητά μας και να  συντονίσουμε τη δράση μας για την επίλυσή τους. 

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Οργανώσεων συμφώνησαν και υπόγράφουν το παρακάτω  κείμενο.  

Οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και των Εποπτευόμενων Οργανισμών βρισκόμαστε καθημερινά, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, αντιμέτωποι με τη  γενικευμένη ακρίβεια στην ενέργεια, τα καύσιμα, τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης τη στιγμή 

που οι μισθοί μας την τελευταία δεκαετία έχουν υποστεί πραγματικές απώλειες άνω του  40% (κατάργηση επιδόματος ειδικών λογαριασμών και άλλων μισθολογικών παροχών, κατάργηση 13ου-14ου μισθούς, πάγωμα κλιμακίων 2016-2017, νέο μισθολόγιο κ.α) χωρίς να  υπολογιστούν οι συνεχόμενες και διαδοχικές αυξήσεις των φόρων και η ακρίβεια. Μόνο το μήνα  Σεπτέμβρη ο πληθωρισμός έτρεξε με 12%, γεγονός που σημαίνει την απώλεια ενός ακόμη  μισθού ετησίως. Ο εισαγωγικός μισθός των νέων συναδέλφων με αυξημένα τυπικά προσόντα,  δεν ξεπερνά τα 740€. Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά ο κατώτατος μισθός στο  Δημόσιο είναι μικρότερος από τον αντίστοιχο της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.  Αποτελεί κοινή πεποίθηση όλων μας ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο και θα πρέπει άμεσα  να υπάρξουν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας που θα μας επιτρέπουν να ζήσουμε  εμείς και οι οικογένειες μας με αξιοπρέπεια με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. 

Η υποστελέχωση στο σύνολο των Υπηρεσιών μας έχει χτυπήσει κόκκινο και παίρνει όλο  μεγαλύτερες διαστάσεις οδηγώντας σε ασφυκτικές συνθήκες, με επιπτώσεις τόσο στους  εργαζόμενους όσο και στην εκτέλεση των υπηρεσιακών μας καθηκόντων τα οποία σχετίζονται και αφορούν άμεσα τον αγροτικό κόσμο της χώρας μας (επιδοτήσεις, αποζημιώσεις κ.α), τη  δημόσια υγεία (έλεγχοι τροφίμων, κτηνιατρικοί έλεγχοι κ.α) αλλά και τη στήριξη της αγροτικής  οικονομίας και των μικρών παραγωγών (συστήματα ποιότητας αγροτικών προϊόντων).  

Την τελευταία δεκαετία μόνο στο ΥΠΑΑΤ έχουν καταργηθεί πάνω από 2.500 περίπου κενές  οργανικές θέσεις ενώ υπάρχει τεράστια διαρροή συναδέλφων είτε μέσω του Ενιαίου Συστήματος  Κινητικότητας (ΕΣΚ) είτε λόγω συνταξιοδοτήσεων, οι οποίες αναμένονται και φέτος να είναι  πολλές. Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στους Οργανισμούς. Στον ΕΛΓΑ τα τελευταία χρόνια 

έχουν καταργηθεί πάνω από 250 περίπου κενές οργανικές θέσεις σε σύνολο 750 θέσεων και  έχουν αποχωρήσει είτε μέσω του ΕΣΚ είτε λόγω συνταξιοδότησης πάνω από 100 εργαζόμενοι  σε σύνολο 500 υπηρετούντων. Στον ΕΦΕΤ σε σύνολο 254 υπηρετούντων, αριθμός που φτάνει  μόνο το 50% των προβλεπόμενων οργανικών θέσεων έχουν αποχωρήσει 87 εργαζόμενοι, ενώ  κάποιες Περιφερειακές Διευθύνσεις λειτουργούν με δύο και τρεις επιθεωρητές (Πελοπόννησος,  Μυτιλήνη κ.α). Στον ΟΠΕΚΕΠΕ κατά το διάστημα 2010-2022 αποχώρησαν 130 συνάδελφοι  λόγω συνταξιοδότησης ή μέσω του ΕΣΚ ενώ 30 συνάδελφοι είναι αποσπασμένοι σε άλλες  υπηρεσίες. Αντίστοιχα, στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ οι αποχωρήσεις με διάφορους τρόπους τα τελευταία χρόνια έχουν φτάσει σχεδόν τους 100.

Ως επακόλουθο της υποστελέχωσης υπάρχει εντατικοποίηση της δουλειάς, ανάθεση  αλλότριων η/και παράλληλων καθηκόντων σε συναδέλφους και φυσικά εκχώρηση αντικειμένων  μέσω της ανάθεσης σε ιδιώτες. Οι πρόσφατες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, οι οποίες σε  ορισμένους Οργανισμούς δεν ξεπερνούν ούτε τα δάχτυλα του ενός χεριού, όσο αναγκαίες και  απαραίτητες κι αν είναι, δεν πρόκειται να λύσουν το οξυμένο πρόβλημα καθώς υπολείπονται  κατά πολύ τόσο των αποχωρήσεων, πόσο μάλλον των αναγκαίων, για την εύρυθμη λειτουργία  των υπηρεσιών μας, οι οποίες λειτουργούν αποκλειστικά χάρη στην υπερπροσπάθεια και το φιλότιμο των υπαλλήλων. Η κάλυψη των κενών με εποχικό προσωπικό και συμβασιούχους,  κυρίως στον ΕΛΓΑ, στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και το Μπενάκειο Φ.Ι., είτε με αποσπάσεις, δεν  αποτελούν λύση, παρά μόνο κουκουλώνουν το πρόβλημα καθιστώντας ομήρους του χιλιάδες  συμβασιούχους συναδέλφους χωρίς να μπορούν ουσιαστικά να αξιοποιηθούν. Η ραγδαία  αύξηση τα τελευταία χρόνια των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας, η «απαγόρευση» 

των προσλήψεων και οι δημοσιονομικοί περιορισμοί αποτελούν χτύπημα στο σύνολο των  εργαζομένων. Απαιτούμε εδώ και τώρα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.  

Αποτελεί κοινή εκτίμηση ότι όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν ανεπάρκεια αλλά συνειδητή  επιλογή που εντάσσεται στους σχεδιασμούς για ένα μικρό ευέλικτό και επιτελικό κράτος που  θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια προς όφελος των επιχειρηματικών  συμφερόντων, με λίγους, κακοπληρωμένους και φοβισμένους υπαλλήλους. Αυτό για το  ΥΠΑΑΤ σημαίνει Υπουργείο που θα περιορίζει τη λειτουργία του στην εξειδίκευση σε εθνικό  επίπεδο της ευρωενωσιακής πολιτικής για τον πρωτογενή τομέα, σταδιακά θα εκχωρεί  επιχειρησιακές λειτουργίες, όπως άλλωστε ήδη συμβαίνει, είτε μέσω της ανάθεσης λειτουργιών  στην αυτοδιοίκηση ή σε νομικά πρόσωπα είτε μέσω της ιδιωτικοποίησης (outsourcing, ΣΔΙΤ  κ.α) με κύριο γνώμονα πως θα μοιραστεί η πίτα από τα 32 δις του Ταμείου Ανάκαμψης και των  πόρων της νέας ΚΑΠ στις μεγάλες επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα.  

Το έργο των υπαλλήλων του ΥΠΑΑΤ και των εποπτευόμενων Οργανισμών γίνεται ακόμη πιο  δύσκολο σε συνδυασμό και με το ζήτημα της υποχρηματοδότησης. Συνεχίζεται η απαράδεκτη  κατάσταση που σχετίζεται με την εκτέλεση εξωτερικής υπηρεσίας από τους υπαλλήλους όλων  των ελεγκτικών μηχανισμών του ΥΠΑΑΤ και των Οργανισμών που εποπτεύει καθώς οι  συνάδελφοι ουσιαστικά χρηματοδοτούν από την τσέπη τους την μετακίνησή τους για την  εκτέλεση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων. Η συντριπτική πλειοψηφία των υπηρεσιών δεν  διαθέτουν υπηρεσιακά οχήματα ενώ και στις ελάχιστες υπηρεσίες που υπάρχουν δεν διαθέτουν  τεχνικές υπηρεσίες και οδηγούς, καθιστώντας τους ελεγκτές υπευθύνους, πέραν όλων των  άλλων και για τα αυτοκίνητα, όπως συμβαίνει στον ΕΦΕΤ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι  συνάδελφοι να χρησιμοποιούν κατά κύριο λόγο τα δικά τους αυτοκίνητα. Σε αυτές τις  περιπτώσεις στον ΕΦΕΤ δεν χορηγείται καμία αποζημίωση στους ελεγκτές, που  χρησιμοποιούν τα δικά τους αυτοκίνητά για την εκτέλεση των αρμοδιοτήτων του φορέα ενώ  στους υπόλοιπους φορείς η αποζημίωση δεν καλύπτει ούτε κατ’ ελάχιστο τα έξοδα των  καυσίμων καθώς με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο η αποζημίωση που προβλέπεται δεν  ξεπερνάει τα 0,15 €/χιλ τη στιγμή που οι τιμές των καυσίμων έχουν φτάσει στα ύψη. Η  εναλλακτική της χρήσης των δημόσιων μέσων μεταφοράς απαιτεί την «προπληρωμή» τους και  έναν τεράστιο όγκο χαρτιών για να καλυφτεί ένα τμήμα των πραγματικών εξόδων ενώ ενέχει  τον κίνδυνο ατυχημάτων που δεν καλύπτονται υπηρεσιακά. Σε ορισμένες δε περιπτώσεις  ζητούνται μέχρι και τα έγγραφα των ελέγχων. Το ίδιο ισχύει για την αποζημίωση ξενοδοχείων και την ημερήσια αποζημίωση που ανέρχονται σε 40€/ημέρα, ποσό που δεν ανταποκρίνεται στις  τρέχουσες τιμές και τα πραγματικά έξοδα.  

Το ΥΠΑΑΤ και οι Εποπτευόμενοι Οργανισμοί αποτελούμε από τους ελάχιστους αν όχι το  μοναδικό χώρο, στον οποίο δεν αναγνωρίζεται το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής  εργασίας παρά το γεγονός ότι αποδεδειγμένα υπάρχουν εργαζόμενοι που εργάζονται σε  ανθυγιεινές εργασίες και χώρους δουλειάς (εκτιμητικό έργο ΕΛΓΑ, υγειονομικοί και άλλοι  έλεγχοι ΕΦΕΤ, εργαστήρια και αγροί ΕΛΓΟ, επιτόπιοι έλεγχοι σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο  του ΟΠΕΚΕΠΕ, κτηνιατρικοί και άλλοι εργαστηριακοί και επιτόπιοι έλεγχοι του ΥΠΑΑΤ που  σχετίζονται με ζώα ή αροτραίες καλλιέργειες κα.) όπως αναλυτικά τεκμηριώνεται στα Υπομνήματα που έχουμε συντάξει οι Σύλλογοι των Εργαζομένων. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό 

Οργανισμό για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία1μεταξύ των τομέων που ενέχουν  υψηλό κίνδυνο έκθεσης σε βιολογικούς παράγοντες είναι και τα επαγγέλματα που συνδέονται  με τα ζώα και τις αροτραίες καλλιέργειες. Η έκθεση σε ακραίες θερμοκρασίες, όπως εργασία  στο ύπαιθρο ή σε ψυκτικούς θαλάμους καθώς και οι στρεσογόνοι παράγοντες κατά τη διάρκεια  των ελέγχων αποτελούν πρόσθετες πηγές ανθυγιεινής εργασίας.  

Δηλώνουμε ξεκάθαρα τη θέση μας για Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και την  Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας των συνδικάτων με τους εργοδότες χωρίς  περιορισμούς. Το ισχύον θεσμικό πλαίσιο στην πραγματικότητα έχει καταργήσει τη συλλογική  αυτονομία και δε δίνει το δυνατότητα σε εμάς και σε όλους τους δημόσιους/κρατικούς  υπαλλήλους να διαπραγματευόμαστε και να υπογράφουμε Συμβάσεις για τους μισθούς μας, για  τις σοβαρές απώλειες που έχουμε υποστεί ή για άλλα ζητήματα, που συνδέονται με τις αποδοχές  μας και που παραμένουν στην πρώτη γραμμή των αιτημάτων μας. Καταγγέλλουμε τη μη  εφαρμογή της ΣΣΕ που υπέγραψε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ για  τους εργαζόμενους του φορέα και τη μη υπογραφή ΣΣΕ στον ΕΛΓΑ για μη μισθολογικές  δαπάνες από το 2016 μέχρι και σήμερα. Απαιτούμε την άμεση κατάργηση όλων των  περιορισμών που δεν επιτρέπουν την διεκδίκηση μισθολογικών αιτημάτων και την υπογραφή  γνήσιων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. 

Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στο Ν.Χατζηδάκη (ν.4808/2021), που αποτελεί πραγματική  τομή στην ανατροπή θεμελιακών κατακτήσεων στην οργάνωση του χρόνου εργασίας και την  κατάργηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών που κατακτήθηκαν με πολύχρονους  ταξικούς αγώνες, και όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν ψηφίσει διαχρονικά οι  κυβερνήσεις για τον περιορισμό της συλλογικής δράσης. Τα δικαιώματα που αφορούν τον  πυρήνα της δράσης μας είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ και θα κάνουμε ότι περνάει από το  χέρι μας για να ανατραπεί το αντεργατικό έκτρωμα (ν.4808/2021) και όλοι οι αντεργατικοί  νόμοι.  

Οι οργανώσεις που υπογράφουμε το κείμενο έχουμε πλήρη επίγνωση της κατάστασης που  επικρατεί στον πρωτογενή τομέα. Βλέπουμε καθημερινά το «νήμα» που συνδέει την  αντιαγροτική πολιτική με την αντεργατική πολιτική και τις αναδιαρθρώσεις στο κράτος.  Ερχόμαστε αντιμέτωποι με την απαξίωση, τη συγχώνευση και την κατάργηση δομών κρατικών  υπηρεσιών που ασχολούνται με την αγροτική οικονομία και την κτηνιατρική, με τις  ιδιωτικοποιήσεις και εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων, την υποστελέχωση των υπηρεσιών από τη  συνεχή «απαγόρευση» των προσλήψεων, με την ενίσχυση της ανταποδοτικότητας. 

Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι  μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι. Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους και το  πλαίσιο άμεσων διεκδικήσεων τους γιατί η επιβίωσή τους και οι αγώνες τους μας αφορούν  όλους αφού σχετίζονται με την εξασφάλιση φθηνών και υγιεινών προϊόντων για την  κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της  χώρας.  

  

1https://osha.europa.eu/el/themes/work-related-diseases/biological-agents

Το επόμενο διάστημα θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την ανάδειξη των προβλημάτων  μας διεκδικώντας άμεσα λύσεις ενώ ταυτόχρονα θα παλεύουμε μαζί με όλο το  συνδικαλιστικό κίνημα για να διεκδικήσουμε ευρύτερα αλλαγές και βελτίωση της ζωής  μας.  

Διεκδικούμε: 

Εδώ και τώρα ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν τις μισθολογικές  απώλειες που έχουμε υποστεί. Προσμέτρηση του εργασιακού χρόνου της διετίας 2016-2017  στην μισθολογική ωρίμανση, που αυθαίρετα η κυβέρνηση έχει καταργήσει. Κανένας  συμψηφισμός της προσωπικής διαφοράς με τα μισθολογικά κλιμάκια. Καμιά κατάργηση της  προσωπικής διαφοράς σε όσους μετατάσσονται με οποιαδήποτε τρόπο (κινητικότητα κλπ).  Χορήγηση μισθολογικού κλιμακίου κάθε 2 χρόνια και για τους εργαζόμενους των ΔΕ και ΥΕ  κατηγοριών. Πλήρης μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας εκτός δημοσίου. Επαναφορά  13ου και 14ου μισθού. Αυτόματη μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας στους  συμβασιούχους συναδέλφους. 

Άμεσα μαζικές προσλήψεις με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των  ειδικοτήτων ώστε να μη γίνει καθεστώς η εντατικοποίηση της δουλειάς που έχει πάρει τεράστιες  διαστάσεις στην πλειοψηφία των υπηρεσιών μας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.  Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής/ευέλικτης εργασίας, ίσα δικαιώματα και ίση αμοιβή  συμβασιούχων και μονίμων υπαλλήλων. Άρση της συνταγματικής απαγόρευσης για τη  μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Μετατροπή των προσωποπαγών θέσεων εργασίας σε  οργανικές.  

Αναγνώριση, επέκταση και αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας  στους εργαζόμενους του ΥΠΑΑΤ και των εποπτευόμενων Οργανισμών όπως  τεκμηριώνονται στα Υπομνήματά μας, που έχουμε καταθέσει. Καμιά περικοπή στο ανθυγιεινό  επίδομα. Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για όλους τους εργαζόμενους που  εργάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρους  εργασίας. Χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας και Προληπτικής Ιατρικής σε όλες τις  ειδικότητες που απαιτείται. Πρόσληψη Ιατρού Εργασίας και Τεχνικού Ασφαλείας. Βελτίωση  των υλικοτεχνικών υποδομών. 

Αναπροσαρμογή των εξόδων κίνησης για εντός και εκτός έδρας μετακινήσεις, του  ανώτατου ορίου ημερών μετακίνησης και των χιλιομετρικών ορίων (0,40€/χλμ για τα  καύσιμα, 70€ ημερήσια αποζημίωση 74€/ημέρα αποζημίωση ξενοδοχείων, ανώτατο όριο  ημερών οι 120 ημέρες - 200 ημέρες στον ΕΛΓΑ) και επαναπροσδιορισμός των χιλιομετρικών  αποστάσεων. Αναθεώρηση-αναπροσαρμογή του Ν.4336/2015. 

Καμία ιδιωτικοποίηση (απευθείας, μέσω ΣΔΙΤ κ.α), καμία εκχώρηση δημόσιων,  κοινωνικών υπηρεσιών και οργανισμών στους επιχειρηματικούς ομίλους. Καμία  «αξιοποίηση» - παραχώρηση –ιδιωτικοποίηση κρατικών αγροκτημάτων, ακινήτων, και όχι μόνο,  κυριότητας του ΥΠΑΑΤ. Να σταματήσει η ανάθεση αντικειμένων σε ιδιώτες και εργολάβους  και πολύ περισσότερο των συμβάσεων εκείνων που αφορούν προσωπικά δεδομένα  γεωργών/κτηνοτρόφων με ότι αυτό συνεπάγεται. 

Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις για την υπογραφή γνήσιων ΣΣΕ χωρίς  περιορισμούς. Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που δεν επιτρέπουν την διεκδίκηση  μισθολογικών αιτημάτων και περιορίζουν το δικαίωμα στη συλλογική διαπραγμάτευση.  διεύρυνση των θεμάτων που μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενα Συλλογικών 

διαπραγματεύσεων. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων  Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανένα χρονικό  περιορισμό. Άμεση εφαρμογή των ΣΣΕ που έχουν υπογραφεί στους Εποπτευόμενους  Οργανισμούς (ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΟ). Άμεση υπογραφή ΣΣΕ στους εποπτευόμενους  Οργανισμούς (ΕΛΓΑ, ΕΦΕΤ) και με τα σωματεία του ΥΠΑΑΤ που καταθέτουν πρόταση.  

Διασφάλιση πόρων και επαρκή χρηματοδότηση των Εποπτευόμενων Οργανισμών του  ΥΠΑΑΤ. 

Ανατροπή του ν.Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν τη  συλλογική δράση και οργάνωση των εργαζομένων. Τα δικαιώματα που αφορούν τον πυρήνα  της δράσης των συνδικάτων είναι αδιαπραγμάτευτα, δεν παραχωρούνται στο κράτος και την  εργοδοσία. Κάτω τα χέρια από την Απεργία. 

Δίνουμε τον δικό μας αγώνα επιβίωσης συμπαρατασσόμενοι με τον αγώνα επιβίωσης που  δίνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες 

Δυναμώνουμε την κοινή δράση και τον αγώνα. Παίρνουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες. ---------------- 

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 13:30 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΑΑΤ 

-------------- 

ΜΕΤΕΧΟΥΜΕ  

ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ