Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Όλοι στη μάχη για την επιτυχία της Γενικής Απεργίας της 9ης Νοέμβρη – στον αγώνα για τη ζωή και την αξιοπρέπεια.

  • Ενάντια στις πολιτικές  της ακρίβειας, της φτώχειας, της ελαστικής και ανασφαλούς εργασίας και στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που τις υπηρετεί ευλαβικά.  
  • Ενάντια στην κυβέρνηση του ενεργειακού ολιγοπωλίου και του χρηματιστηρίου της ενέργειας, που διαλύει τη δημόσια υγεία και παιδεία, παραδίδει τα βουνά και κάθε ελεύθερο χώρο βορά στα επιχειρηματικά συμφέροντα, την ίδια στιγμή που με την ωμή βία της αστυνομίας καταστέλλει τα εργατικά κινήματα, χτυπάει τις απεργίες με τον άθλιο αντεργατικό απεργοκτόνο νόμο 4808, κι επιχειρεί τη φίμωση των φοιτητών με την πανεπιστημιακή αστυνομία.  
  • Ενάντια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη των υποκλοπών και της διαφθοράς 
  • Ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημά τους που υποδαυλίζει φαινόμενα όπως οι γυναικοκτονίες και οι παιδοβιασμοί. 

Η «κανονικότητά» τους έχει αποκαλυφθεί ως εφιάλτης. Είναι η κανιβαλική νεοφιλελεύθερη οικονομική συνταγή με την οποία εδώ και δώδεκα χρόνια μάς ματώνουν, με τις πολιτικές των μνημονίων που όλοι τους ψήφισαν και έχουν επιβάλλει στη χώρα μέχρι το 2060! Μας καλούσαν και μας καλούν σε θυσίες - την ώρα που οι κεφαλαιοκράτες φίλοι τους υπερκερδοσκοπούν και θησαυρίζουν- αλλά οι πολιτικές τους δεν μπορούν να τιθασεύσουν τον τυφώνα της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης. Αντίθετα, η ιλιγγιώδης ακρίβεια συνθλίβει τους μισθούς και τις συντάξεις. Το 12% του -επίσημου- πληθωρισμού σημαίνει ότι όλα, μισθοί, συντάξεις, μικροκαταθέσεις, απομειώνονται και εξανεμίζονται. Στο μεταξύ, ένα νέο κύμα ανεργίας κάνει την εμφάνισή του καθώς εκατοντάδες χιλιάδες μικροεπιχειρήσεις δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την έκρηξη της ενεργειακής ακρίβειας και οδηγούνται στο κλείσιμο. 

Η εργατική τάξη της Ευρώπης ζει την ίδια καταστροφή. Με δεκάδες απεργίες στη Γαλλία, στη Μ. Βρετανία, στη Γερμανία οι εργαζόμενοι δίνουν αγώνα ενάντια στην πρωτοφανή φτωχοποίηση και εξαθλίωση, την ακρίβεια, την ανεργία και την απειλή επέκτασης του πολέμου που παράγει η κρίση του καπιταλισμού στην περίοδο της παρακμής του.

Η απεργία της 9 Νοέμβρη γίνεται μέσα σε ένα κόσμο που καταρρέει κάτω από τα ανεπίλυτα αδιέξοδα ενός εκμεταλλευτικού συστήματος που σαπίζει. Ας παλέψουμε να μετατρέψουμε τη μονοήμερη απεργιακή τουφεκιά των παραδομένων ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ σε έναυσμα ενός μεγάλου πανεργατικού ξεσηκωμού, για να βάλουμε φρένο στην καταστροφή στην οποία μας οδηγούν. Να διαμορφώσουμε τους όρους μιας αξιοβίωτης ζωής. Μόνο εμείς οι ίδιοι μπορούμε να σώσουμε τους εαυτούς μας.

Διεκδικούμε:

Αυξήσεις στους μισθούς - Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με μισθολογικές ρυθμίσεις

- Καμία κατάρτιση Κανονισμού Εσωτερικής Λειτουργίας χωρίς γνώμη του Συλλόγου

- Οριστική νομοθετική λύση για τα 176 ευρώ - Καμία παρακράτηση σε κανένα εργαζόμενο - Ούτε 1 ευρώ 

- Προσλήψεις τακτικού προσωπικού για τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες - Όχι στα μπλοκάκια, όχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας - Οργανικές θέσεις για τους συμβασιούχους έργου με πολλά χρόνια υπηρεσίας στον Οργανισμό

- Όχι στην εργασιακή απαξίωση και μετάθεση ευθυνών στους απλούς εργαζόμενους


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ - 

ΚΑΝΕΝΑΣ/ΚΑΜΙΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ -

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΧΑΥΤΕΙΑ ΩΡΑ 11:00 πμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ