Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ: ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΤΟΥ '73 ΣΗΜΕΡΑ

 Πενήντα χρόνια μετά η ψυχή καθένα φλογίζεται στο άκουσμα των συνθημάτων του αγώνα του Πολυτεχνείου. Λίγες ημέρες πριν, στη Γενική Απεργία της 9 Νοέμβρη, οι δρόμοι πλημμύρισαν από δεκάδες χιλιάδες απεργούς και διαδηλωτές που διεκδικούσαν σαν να μην έχει περάσει μία ημέρα από την επαναστατική εξέγερση της 17 Νοέμβρη 1973. 

Το οικονομικό περιβάλλον μέσα στο οποίο εκτυλίσσονταν τα γεγονότα της εποχής, με την οικονομική-ενεργειακή κρίση του '73, με την ανεργία και τον πληθωρισμό να εκτινάσσονται και τα κοινωνικά αδιέξοδα να φτάνουν στο απροχώρητο, οι ομοιότητες με τις σημερινές συνθήκες γίνονται όλο και μεγαλύτερες. Οι οικονομολόγοι και πολιτικοί αναλυτές όλων των ρευμάτων και σχολών συμφωνούν ότι η κρίση που ζούμε σήμερα είναι πολύ πιο περίπλοκη και αδιέξοδη από αυτή της περιόδου εκείνης. Οι πολιτικές κρίσεις διαδέχονται η μία την άλλη παγκόσμια. Το ίδιο και στη χώρα μας, η αίσθηση ότι μας κυβερνά μία χούντα, όπως και τότε, γίνεται όλο και πιο χειροπιαστή.

Κατεβαίνουμε στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, 

  • Διαδηλώνουμε για το Ψωμί, βλέποντας την ακρίβεια και την ανεργία να τρώει τις σάρκες του λαού, βλέποντας πια στα σούπερ-μάρκετ να εξοπλίζουν το βρεφικό γάλα με αντικλεπτικούς μηχανισμούς.
  • Διαδηλώνουμε για την Παιδεία και την Υγεία, βλέποντας να γίνονται πραμάτεια στα χέρια αδίστακτων εμπόρων, την ώρα που τα σχολειά και τα νοσοκομεία μας ερημοποιούνται και εγκαταλείπονται από τις κυβερνήσεις για να λαδώσουν με το υστέρημα του λαού την πολεμική βιομηχανία των ΗΠΑ και της Ε.Ε.
  • Διαδηλώνουμε για την Ελευθερία, την οποία βιάζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας των υποκλοπών και της διαφθοράς, της καταστολής και της ανεξέλεγκτης αστυνομικής βίας και των συνδικαλιστικών διώξεων
  • Διαδηλώνουμε για να απεμπλακεί η χώρα μας από τα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, στα οποία η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προσφέρει δουλικά, "γη και ύδωρ" και ανοίγει το δρόμο για να χύσει το αίμα των παιδιών μας στο βωμό των καπιταλιστικών/ιμπεριαλιστικών συμφερόντων

ΟΛΟΙ - ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ - Πλ. Κλαυθμώνος, ώρα 4:00 μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ