Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ 25.05.2012

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ 17.05.2012

H εφορευτική επιτροπή συνεδρίασε στις 17/5/2012 παρουσία εκπροσώπων των συνδυασμών και συζήτησε το θέμα της διεξαγωγής των αρχαιρεσιών της 25ης Μαΐου για την ανάδειξη  διοίκησης του συλλόγου. Ειδικότερα συζήτησε το πρόβλημα που προέκυψε σχετικά με την εγκυρότητα της επιστολικής ψήφου, καθώς διαπιστώθηκε ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μη θεωρηθεί έγκυρη από τους δικαστικούς αντιπροσώπους και να απορριφθεί.

Για την ακρίβεια τίθεται ζήτημα για την εξακρίβωση της ταυτότητας του εκλογέα, ο οποίος στέλνει την επιστολική ψήφο. Το πρόβλημα αυτό μπορεί να προκαλέσει την ακύρωση των εκλογών. Η εγκυρότητα της επιστολικής ψήφου εξασφαλίζεται μόνο εφόσον την επιστολική ψήφο παραλάβει, με ταυτοποίηση του προσώπου-εκλογέα, δικαστικός αντιπρόσωπος, ο οποίος στη συνέχεια θα παραδώσει στην εφορευτική επιτροπή τις ψήφους, προς καταμέτρηση, με επικυρωμένο και σφραγισμένο από αυτόν πρακτικό.

Μετά από επικοινωνία με το νομικό σύμβουλο κ. Δημήτρη Περπατάρη, ο οποίος υπήρξε απολύτως σαφής στη γνώμη του, η οποία είναι ότι:

1.     Δεν καθιστά υποχρεωτική την επιστολική ψήφο, το γεγονός ότι προβλέπεται στο καταστατικό του συλλόγου
2.     Η εγκυρότητα της επιστολικής ψήφου είναι ευθέως αμφισβητούμενη, εφόσον δε γίνει με τον τρόπο που περιγράφεται παραπάνω και ως εκ τούτου δεν ενδείκνυται, καθώς για οποιοδήποτε λόγο, μπορεί να καταστεί άκυρη και να επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα σε πλήθος θεμάτων
3.     Η εφορευτική επιτροπή έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα να ρυθμίζει κάθε θέμα που αφορά τη διεξαγωγή των εκλογών, ώστε  κατά την κρίση της να διασφαλίζεται η εγκυρότητα  των εκλογών

Η εφορευτική επιτροπή με τη σύμφωνη γνώμη των εκπροσώπων των τριών συνδυασμών ομόφωνα αποφάσισε:

1.  Η επιστολική ψήφος δεν θα εφαρμοστεί. Μόνο στη Μυτιλήνη και για προφανείς ειδικούς λόγους (νησί, περιορισμένος αριθμός ψηφοφόρων), θα εφαρμοστεί η επιστολική ψήφος και λαμβάνοντας γνώση οι εκλογείς ότι η ψήφος τους, μπορεί να μη γίνει δεκτή από τον δικαστικό αντιπρόσωπο.

2. Την δημιουργία επιπλέον εκλογικών τμημάτων, ώστε να διευκολυνθούν κατά τον μέγιστο δυνατό βαθμό τα μέλη του συλλόγου και υπό τη συνθήκη των περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων του συλλόγου:

Στην Καβάλα, με εφορευτική επιτροπή κατόπιν κλήρωσης τους:
    Ευθυμιάδης Κων/ίνος
    Νάκου Κων/ίνα
  Αδαμίδου Αγγελική   και αναπληρωματικούς
    Τσαλίκης Νικόλαος
   Πηγαδά Πελαγία

Στα Ιωάννινα με εφορευτική επιτροπή τους:
Μαλάμου Ευδοκία
Περιστέρη Καλλιόπη
Ψηλού Ανθή

Στο Ρέθυμνο με εφορευτική επιτροπή τους:
Γιαττάκης Βασίλειος
Βογιατζής Δημήτρης
Παπαδάκη Αντωνία

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθούν οι εκλογικοί κατάλογοι και σε ποιο εκλογικό τμήμα (ποια περιοχή) θα ψηφίσει ο καθένας.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή

Παναγιώτης Παπαβασιλείου
Χρυσούλα Μητροπούλου
Αιμιλία Παπαδέα
Δέσποινα Χρονοπούλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ