Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, λάβαμε το μεσημέρι της Τρίτης, με e-mail μέσω του ΣΥΛΕΕΓΟ, ένα κείμενο από την εκπρόσωπο της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης, κα Τζένη Πετανίδου, το οποίο απευθύνεται στα μέλη, σε εμάς και στα μέλη της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του συλλόγου μας. Λίγο αργότερα λάβαμε νέο τηλεφωνικό μήνυμα από τον ΣΥΛΕΕΓΟ, το οποίο μας καλούσε να μην λάβουμε υπόψη το κείμενο της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης, γιατί το απόγευμα ή την επόμενη μέρα θα ακολουθούσε νέο κείμενο.  

Επειδή, εμμέσως πλην σαφώς τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής κατηγορούμαστε ότι έχουμε θέσει σκοπό της ζωή μας να χειραγωγήσουμε την  έκφραση των συναδέλφων και ότι «οι διάφοροι λόγοι που επικαλείται η Εφορευτική Επιτροπή με τη συναίνεση των δύο άλλων ψηφοδελτίων, οδηγούν  σε ένα στόχο, να εμποδιστεί ή να μην διευκολυνθεί μεγάλος αριθμός εργαζομένων, και όπως αποδεικνύεται εργαζομένων που προέρχονται από το πρώην ΕΘΙΑΓΕ, να ψηφίσει»,  θεωρούμε αναγκαίο να δώσουμε στη δημοσιότητα τα κείμενο που λάβαμε, προκειμένου να ενημερωθεί το σύνολο των συναδέλφων και να μην περιμένουμε το όποιο νέο κείμενο, το οποίο και θα δοθεί προφανώς στη δημοσιότητα.

Δηλώνουμε με τον πιο ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο, ότι η   Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, έχει άποψη, αποφάσισε να υιοθετήσει τη διαδικασία που το Πρωτοδικείο της υπέδειξε για την καλύτερη διεξαγωγή των εκλογών, έκανε, κάνει και θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διενεργηθούν με τον πλέον αδιάβλητο τρόπο αυτές. Από την πρώτη στιγμή είμαστε σε συνεργασία με την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του συλλόγου και τους εκπροσώπους των συνδυασμών και οι αποφάσεις που πήραμε ήταν αποτέλεσμα διεξοδικών συζητήσεων και σύνθεσης προτάσεων.

Για μια ακόμη φορά είμαστε αναγκασμένοι να τονίσουμε –γιατί κάποιοι επιμένουν να μην καταλαβαίνουν– ότι από κανέναν δεν έχει αμφισβητηθεί η δυνατότητα εφαρμογής της επιστολικής ψήφου. Αυτό που  αποτελεί επισήμως διεγνωσμένη αδυναμία είναι η διαδικασία που προβλέπεται από το καταστατικό, αφού δεν εξασφαλίζει κατά κανένα τρόπο την ταυτοπροσωπία του ψηφοφόρου. Αυτό εξασφαλίζεται μόνο στην περίπτωση που η επιστολική ψήφος, διεξαχθεί από δικαστικό αντιπρόσωπο, με σχετικό πρακτικό. Με δεδομένα τον περιορισμένο χρόνο που είχαμε στη διάθεσή μας, σε συνδυασμό με την οικονομική κατάσταση του συλλόγου, δεν μπορέσαμε να βρούμε  καλύτερη λύση.
Όσον αφορά την «κατηγορία» ότι στόχος μας είναι να εμποδίσουμε μεγάλο αριθμό συναδέλφων να ψηφίσουν, αισθανόμαστε την ανάγκη να παραθέσουμε και τα αριθμητικά στοιχεία της εκλογικής διαδικασίας, το οποία έχουν ως εξής:
Εγγεγραμμένοι στις 14.05.2012: 575
(ΕΘΙΑΓΕ 379,   ΕΛΟΓΑΚ 80,    ΟΓΕΕΚΑ 59,   ΟΠΕΓΕΠ 57)
Πίνακας κατανομής εγγεγραμμένων


Κάλπες
Σύνολο Εγγεγ/νων
Μη μετακινούμενοι
Μετακινούμενοι
ΕΘΙΑΓΕ
ΕΛΟΓΑΚ
ΟΓΕΕΚΑ
Καβάλα
40
22
18
9
7
2
Θεσσαλονίκη
170
120
50
29
13
8
Ιωάννινα
31
29
2
---
---
2
Ρέθυμνο
29
6
23
23
---
---
Λάρισα
61
38
23
20
---
3
Αθήνα
244
213
31
17
9
5
ΣΥΝΟΛΟ
575
428
147
98
29
20
   ποσοστό%

74,44%
25,56%
98/379
25,86%
29/80
36,25%
20/59
33,89%










Θεωρούμε ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι παρά τη μεγάλη διασπορά των υπηρεσιακών μονάδων του Οργανισμού και σε συνδυασμό με τις δυσκολίες που αυτό συνεπάγεται, το γεγονός ότι περίπου το 75% των συναδέλφων θα ψηφίσουν στην περιοχή που εργάζονται χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούν. Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή κατηγορείται ότι στόχος τη είναι να εμποδίσει ή να μην διευκολύνει μεγάλο αριθμό εργαζομένων να ψηφίσει. Αυτή η  «διαπίστωση» έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την απόφασή μας να τοποθετηθούν ακόμη τρεις (3) επιπλέον κάλπες σε Καβάλα, Ιωάννινα και Ρέθυμνο και θεωρούμε ότι  δώσαμε την ευκαιρία σε αρκετούς συνάδελφους να ψηφίσουν με την μικρότερη δυνατή μετακίνηση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε χρόνο και χρήμα. Δείξαμε έμπρακτα ότι κάναμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία. Αισθανόμαστε την ανάγκη να ζητήσουμε συγγνώμη από τους συναδέλφους στη Μυτιλήνη, οι οποίοι θα πρέπει να υποστούν μεγάλη ταλαιπωρία για να ψηφίσουν, αφού δεν μπορέσαμε να βρούμε κάποια εφικτή λύση γι’ αυτούς.
Αφήνουμε στην κρίση των συναδέλφων, όσους επιμένουν σε μια στείρα αντιπαράθεση και προσπαθούν να τορπιλίσουν την εκλογική διαδικασία και τους καλούμε να προσέλθουν μαζικά στην κάλπη.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΥΓ.  Αν πραγματικά κάποιοι ενδιαφέρονται να διευκολύνουν τους συναδέλφους που θα χρειαστεί να μετακινηθούν για να ψηφίσουν, τους καλούμε αντί να ξοδεύουν την ενεργητικότητά τους, ψάχνοντας «φανταστικούς» εχθρούς στα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, να πιέσουν τους παλιούς συλλόγους από το αποθεματικό των ταμείων τους, να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης των συναδέλφων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ