Τρίτη 24 Απριλίου 2012



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ «ΔΗΜΗΤΡΑ»

΄Ανδρου 1 και Πατησίων 112 57 Αθήνα – Τηλ.: 210 8231277
Αθήνα, 24.04.2012
                                                                    Αρ. Πρωτ.: 22


Προς:  Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό
        «ΔΗΜΗΤΡΑ»

Υπόψη: 1. Προέδρου ΔΣ., κ. Β. Γκίκα
           2. Διευθύνοντος Συμβούλου,
              κ. Π. Βασιλόπουλου
                                                                   

ΥΠΟΜΝΗΜΑ


Ο Σύλλογος Εργαζόμενων ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, στο πλαίσιο της ευθύνης του για την προστασία των οικονομικών και εργασιακών δικαιωμάτων των μελών του, η οποία αποτελεί παράγοντα ομαλής και εύρυθμης λειτουργίας του οργανισμού, υποβάλλει σειρά αιτημάτων, προκειμένου να συζητηθούν και να διευθετηθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στο πλαίσιο αυτό και όσον αφορά θέματα οικονομικής φύσεως, τα οποία προέκυψαν κυρίως κατά την εφαρμογή του ν.4024/2011 στα μισθολόγια των εργαζόμενων στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, υποβάλλει προς επίρρωση των αιτημάτων του, σχετικό γνωμοδοτικό σημείωμα έγκριτων νομικών, θεωρώντας ότι αυτό θα αξιολογηθεί και θα ληφθεί υπόψη επί της ουσίας, ώστε να εξαλειφθούν αρρυθμίες που έχουν, κατά τη γνώμη μας, προκύψει.

Αναλυτικότερα:

1.    Ο ΣΥΛ.Ε.Ε.ΓΟ ζητά την επαναθεώρηση του τρόπου που εφαρμόζεται ο 4024/2011 σήμερα στους εργαζόμενους του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, στο πνεύμα που αναλυτικά περιγράφεται στο σχετικό γνωμοδοτικό σημείωμα. Επιγραμματικά, αναφερόμαστε στον τρόπο που ήδη οι οικονομικές υπηρεσίες του οργανισμού εκκαθαρίζουν τις αποδοχές των εργαζόμενων και ο Σύλλογος ζητά την εφαρμογή αποκλειστικά του άρθρου 31 του ν.4024/2011. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι σε αποδοχές εργαζόμενων που  βρίσκονται κάτω από τα πλαφόν του εν λόγω άρθρου, δεν πρέπει να γίνουν περικοπές.

2.    Σχετικά με την εφαρμογή του ν.3943/2011 σε μετακινήσεις εκτός έδρας των εργαζόμενων του πρώην ΕΛΟΓΑΚ, επειδή θεωρούμε ότι δεν φέρουν καμία ευθύνη και μάλιστα σε συνθήκες ιδιαίτερα αντίξοες για ό,τι έχει προηγηθεί και δεν πρέπει να υποστούν με ιδιαίτερα επαχθή τρόπο, δυσβάσταχτη οικονομική ζημία, ζητάμε να μη γίνει αυτή αναδρομικά.

3.    Επειδή σε σειρά αδειών (ασθένειας, αιμοδοσίας κλπ) που χορηγούνται στους εργαζόμενους του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, παρατηρείται το φαινόμενο ενώ εργάζονται με τους ίδιους όρους, παρόλα αυτά να υπάρχει διάκριση στη μεταχείρισή τους και μέχρις ότου το θέμα ρυθμιστεί πλήρως με σχετικούς κανονισμούς, ζητάμε την εξομοίωση των εργαζόμενων επί τα βελτίω, στον τρόπο που αποδίδονται οι σχετικές άδειες, όπου οι συνθήκες εργασίες είναι όμοιες.

4.    Επειδή η κατάρτιση του οργανογράμματος, την οποία μας ανακοίνωσε η Διοίκηση του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στις 27.03.2012 αποτελεί ζωτικής σημασίας θέμα τόσο για την εξέλιξη του Οργανισμού, όσο και κυρίως για την εργασιακή κατάσταση των μελών του Συλλόγου μας, ζητάμε τη συμμετοχή εκπροσώπου του ΔΣ του ΣΥΛΕΕΓΟ, ως παρατηρητή, προκειμένου οι εργαζόμενοι να λαμβάνουν αφενός γνώση και αφετέρου ο Σύλλογος, εφόσον κρίνει, να παρεμβαίνει. Παρακαλούμε για την άμεση ικανοποίηση του αιτήματός μας αυτού και ζητάμε να προσκληθεί αμέσως το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου, Κώστας Καούκης, στη συζήτηση αυτή.

Ζητάμε την άμεση και ουσιαστική συζήτηση επί των παραπάνω αιτημάτων, προκειμένου να επιλυθούν.


Για το Δ.Σ.

                                                         
         Η Αναπλ. Γραμματέας                                            Ο Πρόεδρος
                        

      Μαργαρίτα Κουτσανέλλου                                Θανάσης Κοτζαμπασάκης

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ