Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Σχετικά και σε συνέχεια της παρέμβασης του Συλλόγου στις 02.01.2013 με το γραπτό αίτημά του να μη γίνει καμία κατάταξη στο βαθμολόγιο-μισθολόγιο χωρίς προηγουμένως να καταρτιστεί Κανονισμός Κατάστασης Προσωπικού, το οποίο σας έχει κοινοποιηθεί, γνωρίζουμε στα μέλη μας τα εξής:
 
Η παρέμβαση του Συλλόγου στο θέμα αυτό είχε ως στόχο (όχι αποκλειστικά αλλά κυρίως) το μπλοκάρισμα διοικητικής διεργασίας που είχε πέσει στην αντίληψή μας και η οποία βρισκόταν σε εξέλιξη, η οποία θα είχε ως αποτέλεσμα να γίνει κατάταξη στο βαθμολόγιο-μισθολόγιο ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ-ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ των εργαζόμενων.
 
Αιτία της δυσμενούς αυτής εξέλιξης ήταν διατύπωση που περιλαμβάνεται για το θέμα αυτό στην εγκύκλιο Μανιτάκη, με τις οδηγίες κατάταξης των εργαζόμενων ΝΠΙΔ στο βαθμολόγιο-μισθολόγιο. Σύμφωνα με αυτήν, οι κατέχοντες μεταπτυχιακούς - διδακτορικούς τίτλους κατατάσσονται σε κατώτερο κλιμάκιο (+2, +6 έτη), ΕΦΟΣΟΝ ΑΥΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ.
 
Ο Σύλλογος αντέδρασε αμέσως στο θέμα αυτό και απαίτησε να μη γίνει καμία κατάταξη, ακόμα και προσωρινή (καθώς είχε μπει και αυτή η περίπτωση προς συζήτηση), χωρίς να έχουν ληφθεί υπόψη τα τυπικά αυτά προσόντα, η αναγνώριση των οποίων αποτελεί κεκτημένο και κάθε άλλη ενέργεια αποτελεί βλαπτική μεταβολή.
 
Από την ημέρα που εστάλη το γραπτό αίτημα του Συλλόγου (02.01.2013) και προκειμένου να παρακολουθήσει την υπόθεση αυτή, μεσολάβησαν αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του Συλλόγου στη Διοίκηση και στις διοικητικές υπηρεσίες. Αποτέλεσμα των παρεμβάσεων και της πίεσης που άσκησε ο Σύλλογος, υπήρξε διοικητική αναδίπλωση στον τρόπο που θα αντιμετωπιστεί η υπόθεση αυτή, δηλαδή:
 
1. Ο Διευθύνων Σύμβουλος, σε συνάντηση που είχε χθες ο Σύλλογος μαζί του, δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να κάνει καμία κατάταξη χωρίς να υπάρξει αναγνώριση των μεταπτυχιακών-διδακτορικών και μάλιστα χωρίς αυτή να περάσει από ΔΣ, το οποίο θα ρυθμίσει με κανονιστικό πλαίσιο.
 
Επίσης μας ενημέρωσε ότι έδωσε εντολή στις διοικητικές υπηρεσίες να συντάξουν για να αποσταλεί έγγραφο προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με το οποίο να ενημερώνουν ότι δεν θα ενεργήσουν μέσα στις προθεσμίες της εγκυκλίου (15.01.2012), προκειμένου να γίνει η κατάταξη σωστά. Το έγγραφο αυτό γνωρίζουμε ότι ήδη έχει αποσταλεί. Ο Διευθύνων Σύμβουλος ξεκαθάρισε ότι σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία αυτή (ένταξη στο βαθμολόγιο-μισθολόγιο) πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.
 
2. Ο Πρόεδρος ΔΣ δεσμεύτηκε ότι θα μεριμνήσει - σε συνεννόηση και με τη σύμφωνη γνώμη της νέας διοίκησης που πρόκειται σύντομα να αναλάβει - ώστε να ρυθμίσει με Απόφαση ΔΣ το θέμα αυτό. Δηλαδή, ότι θα επιδιώξει να κάνει σύντομα μία συνεδρίαση (τελευταία), στην οποία θα διευθετηθεί το θέμα του βαθμολόγιου-μισθολόγιου, σύμφωνα με τους τύπους και χωρίς να θίγονται σε καμία περίπτωση οι κατέχοντες τίτλο σπουδών (μεταπτυχιακά κλπ).
 
Παρόλα αυτά, πρέπει να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι, ότι παρόλου που ο Σύλλογος έφερε σοβαρές αντιρρήσεις, έχει ήδη εξέλθει ερώτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα της εφαρμογής της εγκυκλίου (στις 07.01.2013), που αναφέρει με απλά λόγια ότι "εμείς στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ δεν έχουμε Κανονισμό, τι να κάνουμε με τα μεταπτυχιακά;". Δεν γνωρίζουμε πώς θα απαντηθεί το υπηρεσιακό αυτό ερώτημα και θα πάρουμε τα μέτρα μας, ως Σύλλογος, για το ζήτημα αυτό.
 
Τέλος, γνωρίζουμε στα μέλη μας ότι ο Σύλλογος παρενέβη και στο θέμα του "παγώματος" της δραστηριότητας του οργανισμού (εκτός έδρας, λοιπές δαπάνες), και δόθηκε και σ' αυτό το θέμα, λόγω και της δικής μας πίεσης για άμεση λύση, διέξοδος, με Απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο προγραμματίστηκε για τη Δευτέρα 14.01.2013. 
 
Ο Σύλλογος θα ενημερώσει τα μέλη του σύντομα και για όλα τα θέματα που τρέχουν αυτή τη στιγμή και τα οποία είναι εξαιρετικά κρίσιμα, με κορυφαίο το θέμα της αξιολόγησης δομών, φορέων και προσωπικού, στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής και το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.
 
Το ΔΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ