Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το διάστημα, από την εκλογή και συγκρότηση του Δ.Σ, των εργαζομένων, έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 35 συνεδριάσεις. Συνεδριάσεις που ήταν και είναι αναγκαίες μέσα σε αυτές τις συνθήκες που ζούμε και με βάση τις εξελίξεις που είναι ραγδαίες με στόχο να ισοπεδώσουν μισθούς, εργασιακές σχέσεις εργασίας, να φέρουν απολύσεις.

Το διάστημα αυτό έχουν παρθεί μέσα στο Δ.Σ, με 11 ανθρώπους, αποφάσεις που αφορούν την πλειοψηφία ή το σύνολο των συναδέλφων και όχι μόνο. Αποφάσεις που δυστυχώς δεν έχουν γίνει γνωστές στον κόσμο, εκτός από ένα μικρό μέρος του και αυτό από στόμα σε στόμα, γιατί από την αρχή των συνεδριάσεων έχουν βγει ΜΟΝΟ 3 ή 4 πρακτικά.

Η Αγωνιστική. Συνεργασία καταγγείλει την λειτουργία του Δ.Σ, όσο αφορά την  δυσκολία, σκοπιμότητα , της μη ενημέρωσης των συναδέλφων για το τι λέγεται μέσα στο Δ.Σ, ποιος λέει τι, ποιος προτείνει τι, ποιος ψηφίζει τι, ποιες και τι αποφάσεις παίρνονται.

Επανηλειμένα έχουμε βάλει το ζήτημα τις τήρησης των πρακτικών, την διαδικασία που χρειάζεται. Καταθέσαμε στο Δ.Σ, συγκεκριμένη φόρμα τήρησης των πρακτικών και εγκρίθηκε ομόφωνα. Παρόλα αυτά δεν υπάρχει καμία βελτίωση σε αυτό το θέμα που το θεωρούμε σημαντικό, το να μπορεί ο κάθε συνάδελφος να κρίνει, μα βγάλει συμπεράσματα για τα μέλη του Δ.Σ, να μην τους τσουβαλιάζει όλους και ακόμα να μπορεί να διαφωνήσει με τα μέλη του Δ.Σ.

Για να είμαστε όμως, αντικειμενικοί, για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα, για την λειτουργία σε αυτό το θέμα την πρώτη και κύρια ευθύνη την έχει το 2ο σε ψήφους ψηφοδέλτιο, η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση, που από την αρχή κατέχει την θέση του Γραμματέα στο Δ.Σ. μερίδιο ευθύνης έχει και το 1ο ψηφοδέλτιο σε ψήφους που κατέχει την θέση του Αν. Γραμματέα, αλλά και εμείς, ως Αγ. Συν. που ενώ υπήρχε το πρόβλημα αυτό δεν το ανακοινώσαμε νωρίτερα στα μέλη του συλλόγου.

Η Αγ. Συν. θα πάρει πρωτοβουλίες για την σωστή ενημέρωση των συναδέλφων, για τις εξελίξεις που έχουμε, δεσμεύεται για ποιο συχνή ενημέρωση από πλευράς μας, αναδεικνύοντας πάντα την αιτία των προβλημάτων, αναλύοντας την κρίση του καπιταλισμού και βάζοντας στο επίκεντρο της κουβέντας την διέξοδο που υπάρχει σήμερα, αλλά και την κατεύθυνση που πρέπει να πορευτούμε ως κομμάτι του εργατικού ταξικού κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ