Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ 11:00 πμ - ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΓΛΚ


Με τη νομοθετική διάταξη Βορίδη για τα 176 ευρώ, εκατοντάδες εργαζόμενοι θα δουν το μισθό τους να περικόπτεται στο μέσο μίας οικονομικής κρίσης που αναλογεί ή ακριβέστερα, ξεπερνά την οικονομική κρίση του 1973. Την ώρα που θα έπρεπε να αυξηθεί και μάλιστα σημαντικά ο μισθός όλων, στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ οι μισθοί θα μειωθούν! 

Καμία περικοπή στο μισθό μας από τον εργοδότη μας ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ δεν πρέπει να γίνει ανεκτή. Παράλληλα, βλέπουμε τον υπουργό Σκυλακάκη, να μας μεταχειρίζεται με προσβλητικό τρόπο, σαν εργαζόμενους δεύτερης κατηγορίας. Δεν μας θεωρεί άξιους, ούτε για τη συμβολική μη μισθολογική παροχή των διατακτικών σίτισης. 

Εμείς απαντάμε: 

Οι μισθοί όλων μας πρέπει να αυξηθούν και θα παλέψουμε γι' αυτό. Καμία περικοπή στο μισθό μας δεν πρέπει να γίνει.

Τη μη μισθολογική παροχή τη δικαιούμαστε, δεν τη χαρίζουμε,

την απαιτούμε. 

Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια.

Δεν θα παραμείνουμε σιωπηλοί. 

Τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου κηρύσσουμε στάση εργασίας από τις 11:00 πμ έως το πέρας του ωραρίου, με σκοπό: 

- Την πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας και επίδοσης ψηφίσματος στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αχαρνών 2 από τις 12:00 έως τις 13:30. 

 - Την πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας και επίδοσης ψηφίσματος στον Αναπληρωτή Υπουργό Θ. Σκυλακάκη, Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, Πανεπιστημίου 37, από τις 14:00 έως 15:30.

 Απαιτούμε:

1. Τη νομοθέτηση διάταξης για μη αναζήτηση των προσωρινώς καταβληθέντων ποσών των δικαστικών αποφάσεων 8902/2018 και 8904/2018 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, όπως έγινε για το ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.

2. Την άμεση χορήγηση διατακτικών σίτισης ύψους 500 ευρώ για όλους τους εργαζόμενους του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας:  

1) Τις Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου που ελήφθησαν εκτός ημερήσιας διάταξης την Τετάρτη 21/12/2022 , μετά την παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζόμενων που πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα, για τη μη μισθολογική παροχή (διατακτικές σίτισης) και τη νομοθέτηση διάταξης για τη μη αναζήτηση των προσωρινώς καταβληθέντων ποσών. 

 

2) Την επιστολή - ψήφισμα προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών και τις κοινοβουλευτικές ομάδες για το θέμα των 176 ευρώ.

 

Το ΔΣ

 

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ - ΔΕΝ ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ - 

ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ 

ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ