Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Σύντομη ενημέρωση από τη χθεσινή κινητοποίηση και παράσταση διαμαρτυρίας

Πραγματοποιήθηκε χθες η προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για το θέμα της μη μισθολογικής παροχής των 500 ευρώ και της νομοθετικής διάταξης για τα 176 ευρώ σύμφωνα με το σχεδιασμό του Σωματείου. Παρά τη διασπορά από τα ΜΜΕ μίας εντύπωσης για την κατάσταση που θα επικρατούσε λόγω της κηδείας του έκπτωτου μονάρχη στο κέντρο, η οποία επηρέασε αρκετούς εργαζόμενους, η παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και απέδωσε πολύ ουσιαστικές εξελίξεις στους συλλογικούς στόχους. Στη στάση εργασίας συμμετείχαν πολλοί εργαζόμενοι, παρόλα αυτά οι περισσότεροι δίστασαν να ακολουθήσουν στις παραστάσεις διαμαρτυρίας, με το φόβο ότι το κέντρο θα είναι γεμάτο αστυνομικές δυνάμεις και δήθεν κοσμοπλημμύρα που θα έχει συρρεύσει για να συμμετέχει στο πένθος της οικογένειας του έκπτωτου. Στο κέντρο της πόλης τίποτα το ασυνήθιστο δεν συνέβαινε. Το αντίθετο ήταν έρημο και θλιβερό, αλλά εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, όχι εξαιτίας της κηδείας.

Πρέπει να κατανοήσουμε ότι είναι καιρός να σταματήσουμε να βλέπουμε τον κόσμο μέσα από το διαστρεβλωμένο και κατευθυνόμενο φακό των πετσοπληρωμένων και χρυσοπληρωμένων ΜΜΕ και να δούμε τον κόσμο με τα δικά μας μάτια, από τη δική μας θέση και αξιολογώντας τη δική μας κατάσταση. Λαϊκό προσκύνημα ήταν η κηδεία του Γρηγόρη Λαμπράκη, του Σωτήρη Πέτρουλα, του Αλέκου Παναγούλη. Ας μεταγγίσουμε στη ψυχή μας λίγο από το μεγαλείο αυτών των αγωνιστών και ας εμπνευστούμε από τη μαχητικότητά τους.

Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης συναντηθήκαμε με την υπεύθυνη του Γραφείου του Υπουργού, ο οποίος βρισκόταν στη Βουλή. Της ζητήσαμε να μεταφέρει στον Υπουργό τα αιτήματά μας, τα οποία είναι ήδη γνωστά σε αυτόν. Συναντηθήκαμε επίσης με το Διευθυντή του Υφυπουργού, Σ. Κεδίκογλου, ο οποίος διάβασε με προσοχή την προκήρυξή μας, άκουσε ό,τι είχαμε να πούμε και ως νομικός ο ίδιος, παρέθεσε μία σειρά από δυνατές λύσεις. Κατέληξε και συμφωνήσαμε σε αυτό ότι όσον αφορά το θέμα της μη μισθολογικής παροχής, φαίνεται να είναι "λυμένο" στο επίπεδο του δικού μας Υπουργείου, υπό την έννοια ότι δεν θα υπάρξουν κωλύματα και πρέπει να μεταφερθεί η πίεση και από το ΥΠΑΑΤ στο ΓΛΚ.

Όσον αφορά τα 176 ευρώ, επίσης συμφωνήσαμε με το συμπέρασμα του Διευθυντή του Υφυπουργού, ότι οι πολιτικοί πρέπει να διαπραγματευτούν τη λύση και οι νομικοί να ακολουθήσουν για να της δώσουν το απαραίτητο νομικό περίβλημα που χρειάζεται. Είναι λοιπόν, θέμα πολιτικής βούλησης και ο Σύλλογος τόνισε ότι οι οικογένειες 452 εργαζόμενων αναμένουν τη θετική εκδήλωση αυτής της βούλησης! Ο Διευθυντής του Υφυπουργού έδειξε να καταλαβαίνει ότι η επίλυση του θέματος είναι και εφικτή και με θετικές επιπτώσεις.

Στη συνέχεια ο Σύλλογος κατευθύνθηκε στο ΓΛΚ το οποίο βρήκε κλειδαμπαρωμένο. Το μόνο που ήταν δυνατόν ήταν να καταθέσουμε στο πρωτόκολλο το ψήφισμα και τα έγγραφά μας. Σημειώνουμε ότι ο Σύλλογος και τα αιτήματα των εργαζόμενων είναι απολύτως γνωστά στο ΓΛΚ και αυτό έγινε αισθητό από τη συνομιλία με τους υπαλλήλους της υπηρεσίας. Στο ΓΛΚ θα ξαναπάμε.  












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ