Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 16/01/2023

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ

ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ

H σημερινή μας συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας γίνεται αφού έχουμε εξαντλήσει κάθε τρόπο εδώ και τρία χρόνια να δώσουμε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και στους υπουργούς της να καταλάβουν ότι ως εργαζόμενοι και ως πολίτες αυτής της χώρας έχουμε ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής.

Εδώ και παραπάνω από δέκα χρόνια βιώνουμε καθημερινά μία θλιβερή και αδιάκοπη έκπτωση της ζωής μας, την οποία μας καλούν η μία κυβέρνηση μετά την άλλη, να την υποστούμε και να την ανεχτούμε ως μία δυσάρεστη, αλλά αναγκαία παροδική κατάσταση, προκειμένου να ανακάμψουν οι διάφοροι οικονομικοί δείκτες, να επιστρέψει η ανάπτυξη και η κανονικότητά της, και να πάρουμε τις ζωές μας πίσω, όπως επιλέγουν συχνά να μας τάζουν. Αρκεί να κάνουμε θυσίες! Με αυτό το πολιτικό αφήγημα, μέσα σε αυτά τα χρόνια, οι μισθοί μας μειώθηκαν δραματικά και οι μνημονιακές κυβερνήσεις νομοθέτησαν τα πάντα εις βάρος των εργαζόμενων για να διασώσουν την κερδοφορία των επιχειρήσεων και να τσακίσουν την αναμενόμενη, οργανωμένη εργατική αντίσταση με κάθε είδους αντεργατικό και αντισυνδικαλιστικό νόμο. Στην πράξη, η καταστολή και οι διώξεις των εργατικών αγώνων μπήκαν στην ημερήσια διάταξη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Παρόλες τις θυσίες όμως στις οποίες μας υπέβαλαν και για την αναγκαιότητα των οποίων - όχι λίγοι από εμάς - είχαν πειστεί ότι πρέπει να υποστούν, όχι μόνο οι οικονομικοί δείκτες δεν έχουν ανακάμψει, όχι μόνο καμία κανονικότητα δεν έχει επιστρέψει, αλλά όλο και πιο πολύ σφίγγει γύρω μας ο κλοιός της οικονομικής καταστροφής. Οι τιμές των πιο βασικών αγαθών καλπάζουν προς τα πάνω ανεξέλεγκτες, η ενεργειακή ακρίβεια και η οικονομική κρίση τσακίζουν τη ζωή μας, η υγεία και η παιδεία για όλο το λαό γίνονται ευσεβής πόθος. Μα πάνω απ’ όλα, είναι η αγωνία που κατακλύζει τη ζωή μας καθημερινά για το ποια μέρα ξημερώνει αύριο για εμάς που μεγαλώνουμε, αλλά κυρίως για τα παιδιά μας, τα οποία αναστήσαμε με κόπους και θυσίες, με την ελπίδα να ζήσουν μία καλύτερη ζωή. Η κοινωνία εκτός από την ακρίβεια, βιώνει τη διαρκή, καθημερινή τρομοκρατία της ανεργίας, της εργασιακής επισφάλειας και εκμετάλλευσης χωρίς δικαιώματα. Η κοινωνία βλέπει την ίδια στιγμή ένα ασύδοτο πάρτι οικονομικών σκανδάλων με πολιτικές διασυνδέσεις, με χορούς εκατομμυρίων που αλλάζουν χέρια μεταξύ πολιτικών προσώπων, λόμπυ και παραγόντων. Πάρτι διάφορων επιτήδειων που κάθονται είτε στα έδρανα των ευρωπαϊκών θεσμών, είτε της εγχώριας βουλής, είτε στις διάφορες καρέκλες των κυβερνητικών αξιωμάτων, αλλά και στις καρέκλες των διαφόρων μεγαλοστελεχών του επιτελικού κράτους των αρίστων, στη διαπλοκή, στην υποκρισία και στη συγκάλυψη προσθέτουμε εμείς. Σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να θυμίσουμε σε όλους αυτούς ότι ούτε αόρατοι είμαστε, ούτε αναλώσιμοι, ούτε αριθμοί σε υπουργικά κατάστιχα. ούτε βουβοί και άβουλοι αντάμα. Είμαστε εδώ για να ακούσουν τη φωνή μας, τη φωνή του αγώνα και της αλληλεγγύης. Είμαστε εδώ για να μας ακούσουν να λέμε όλοι μαζί:

Δεν πληρώνουμε την κρίση σας – Δεν πληρώνουμε την αποτυχία των οικονομικών πολιτικών σας Να καταργηθεί η διάταξη Βορίδη για τα 176 ευρώ – Καμία δικαστική απόφαση δεν διατάσσει την επιστροφή κανενός ποσού - Με νομοθετική κάλυψη να μην αναζητηθεί κανένα ποσό από τους εργαζόμενους – Καμία παρακράτηση από το μισθό μας να μη γίνει – Να καταβληθεί σε όλους τους εργαζόμενους του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ μη μισθολογική παροχή ύψους 500 ευρώ ως άμεση ενίσχυση του εισοδήματος – Απαιτούμε πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας που να ανταποκρίνονται στο κόστος ζωής – Απαιτούμε την επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ - ΝΙΚΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ