Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Διατακτική σίτισης 500 ευρώ - Να καταβληθεί πριν τις γιορτές σε όλο το προσωπικό

                                                     

                     


                                





Αθήνα, 05.12.2022

Αρ. Πρωτ. : 301


Προς

ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

Κουρτίδου 56-58

Αθήνα


Υπόψη

1. Προέδρου ΔΣ, κ. Σ. Χαρουτουνιάν

2. Αντιπροέδρου ΔΣ, κα Σ. Πετρή

3. Διευθύνοντος Συμβούλου, κ. Π. Χατζηνικολάου

4. Μέλη ΔΣ


Κοινοποίηση: Γραφείο Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: Να καταβληθεί πριν τις γιορτές σε όλο το προσωπικό διατακτική σίτισης ύψους 500 ευρώ

Ένα χρόνο μετά την κυνική και αναιτιολόγητη απόρριψη της μη μισθολογικής παροχής που αφορούσε διατακτική σίτισης συμβολικής αξίας από τον πολιτικό προϊστάμενο του ΓΛΚ, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Θ. Σκυλακάκη, τρεις απτές συνθήκες καταγράφονται ως αδιαμφισβήτητα γεγονότα από τους εργαζόμενους:

1. Οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές μας βυθιζόμαστε όλο και περισσότερο στο βάλτο της οικονομικής δυσπραγίας. Η ξέφρενη ανατίμηση όλων των βασικών αγαθών διαβίωσης και της ενέργειας έχει γονατίσει όλους μας. Η κατάσταση είναι απελπιστική, έχει φτάσει στο απροχώρητο, υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης και η αύξηση του μισθού μας γίνεται για εμάς ανυποχώρητη απαίτηση.

2. Οι διατακτικές σίτισης είναι μία άμεση, πυροσβεστική λύση, από την οποία δεν παραιτούμαστε και διεκδικούμε. Δεν αποδεχόμαστε την περιφρονητική στάση που επιδεικνύει απέναντί μας, ο Υπουργός Οικονομικών. Ούτε την άνιση μεταχείριση. Ο Υπουργός Οικονομικών όπου νομίζει, εγκρίνει τα περιβόητα τροφεία και όπου νομίζει τα κόβει, χωρίς καν να εξηγεί το λόγο. Σε πολλούς Οργανισμούς το ποσό που καταβάλλεται και έχει εγκριθεί από το ΓΛΚ  κυμαίνεται ή ξεπερνάει τα 1.000 ευρώ. Στο δικό μας Οργανισμό δεν δόθηκαν ούτε τα 250.

3. Η Διοίκηση του Οργανισμού, παρά τις προφορικές κατά καιρούς διαβεβαιώσεις προς τον εκπρόσωπο των εργαζόμενων στο Διοικητικό Συμβούλιο και Πρόεδρο του Συλλόγου, δεν έκανε την παραμικρή κίνηση προκειμένου να υπερασπιστεί τους εργαζόμενους της, απέναντι σε αυτή την αδικία. Είναι ευθύνη μίας Διοίκησης, να αμείβονται οι εργαζόμενοι της με τρόπο ώστε να μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς. Η ευθύνη αυτή δεν μπορεί να μετατίθεται διαρκώς σε τρίτους, με κάθε είδους δικαιολογία.

Με τα παραπάνω ως δεδομένα, ζητάμε να αποσταλεί από τον Οργανισμό και το Σύλλογο από κοινού,  επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Οικονομικών και τον εποπτεύοντα Υπουργό, η οποία να να περιγράφει την αρνητική αντικειμενική κατάσταση για τους εργαζόμενους του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και να ζητά επανόρθωση για τη μέχρι σήμερα απαξιωτική μεταχείρισή τους από τον Προϊστάμενο του Γενικού Λογιστηρίου. Ζητάμε να αυξηθεί σε πεντακόσια (500) ευρώ το χρόνο, το σχετικό ποσό των διατακτικών σίτισης και να καταβληθεί σε όλους τους εργαζόμενους, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις. Δεν είμαστε εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας.

Για το ΔΣ,

Πρόεδρος ΔΣ

Π. Κάτσαρης

Γ. Γραμματέας

Μ. Κουτσανέλλου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ