Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ 21.12.2022

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζόμενων στο πλαίσιο της 18ης Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, χθες 21/12/2022. Στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου διανεμήθηκε από το Σύλλογο το συνημμένο ψήφισμα διαμαρτυρίας, το περιεχόμενο του οποίου ανέπτυξαν προφορικά και υποστήριξαν όλοι οι εργαζόμενοι και οι εκπρόσωποί τους. Παρά το γεγονός ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος έδειχνε να αποκηρύσσει με απόλυτο τρόπο την έντονη κριτική που ασκήθηκε από το Σύλλογο στη Διοίκηση, της οποίας είναι εκτελεστικός επικεφαλής, έγινε αντιληπτό από όλους τους εργαζόμενους ότι καμία ουσιαστική απάντηση δεν δινόταν από την πλευρά της Διοίκησης, παρά μόνο ανεπαρκείς εξηγήσεις για τη διαχρονική επίδειξη αδιαφορίας και αναλγησίας στα εργασιακά θέματα. Οι εργαζόμενοι παρόλα αυτά εκτιμούν ότι η δυναμικότητα της παράστασης διαμαρτυρίας δεν μπορεί παρά να θέσει σε κίνηση την αδρανούσα μέχρι σήμερα Διοίκηση, υπέρ των θεμάτων που έθεσαν.


Ακολουθεί το Ψήφισμα Διαμαρτυρίας 21/12/2022:

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ 18ης/21.12.2022 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

(Αριθ. Πρωτ. 303/21.12.2022)

 

Οι εργαζόμενοι εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για την εργασιακή πολιτική που ακολουθεί η Διοίκηση του Οργανισμού, η οποία συνοψίζεται συγκεκριμένα:

 

1. Στην πλήρη υποταγή της στην άδικη και κυνική στάση του Προϊστάμενου του ΓΛΚ, Θ. Σκυλακάκη, εναντίον των εργαζόμενων του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.  Ο Υπουργός, Θ. Σκυλακάκης έκοψε τη μη μισθολογική παροχή των 250 ευρώ, από τους πιο κακοπληρωμένους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα, την ίδια στιγμή που για λόγους που πρέπει να εξηγήσει, σε άλλους χώρους αποφασίζει αντίθετα. Ο Οργανισμός ουδέποτε δέχτηκε τους εκπροσώπους των εργαζόμενων, παρά τα επανειλημμένα γραπτά και προφορικά αιτήματα, προκειμένου να συζητήσουν τον τρόπο με τον οποίο θα υπερασπιστεί την πλευρά των εργαζόμενων, απέναντι στην άδικη αυτή απόφαση.

 

2. Στην πλήρη απουσία έμπρακτης συμπαράστασης που επιδεικνύει για το θέμα των 176 ευρώ! Η Διοίκηση του Οργανισμού όχι απλά δεν στηρίζει,  αλλά εδώ και τρία χρόνια επιδεικνύει συγκαλυμμένη σπουδή για να αποσπάσει από τους εξαθλιωμένους μισθούς των εργαζόμενων τα πενιχρά ποσά. Δεν έχει εκδώσει ούτε μία απόφαση που να λέει μία καλή κουβέντα υπέρ των εργαζόμενων! Αντίθετα, κάθε τόσο βγάζει αιφνιδιαστικά αποφάσεις για να "δέσει" την είσπραξη των ποσών στο πλήρωμα του χρόνου και να πιάσει στον ύπνο τους εργαζόμενους!  (Συνεδρίαση 14η/25.10.2022 - Αριθ. Θέματος:06  Θέμα: Τροποποίηση της αριθ. 3 απόφασης της 9ης/28.07.2022 Συνεδρίασης του Δ.Σ. με θέμα: «Εφαρμογή του άρθρου 6, παρ. 5 του ν. 4711/2020» ως προς την ημερομηνία έναρξης υλοποίησης.)


3. Στην παντελή απουσία κλίματος εμπιστοσύνης προς τους εργαζόμενους. Αντίθετα, καταφεύγει κατά κανόνα, στον αυταρχισμό και σε αναχρονιστικές μεθόδους διοίκησης του προσωπικού, για να υποκαταστήσει την ανυπαρξία και αδυναμία μετάδοσης οποιουδήποτε οράματος για τον Οργανισμό.

 

4. Στην κυριαρχία της ευνοιοκρατίας αντί της αξιοκρατίας.

 

5. Στην επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, χωρίς δικαιώματα για όλο και περισσότερους εργαζόμενους, οι οποίοι καθίστανται όμηροι σε εργασιακές συνθήκες γαλέρας χωρίς κανένα δικαίωμα.

 

Λίγοι, κακοπληρωμένοι και χωρίς δικαιώματα εργαζόμενοι  είναι η εργασιακή κατάσταση που επικρατεί στον Οργανισμό. Η αναλογία μεταξύ του τακτικού προσωπικού και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων αντιστρέφεται υπέρ των δεύτερων.

 

Ως εδώ με την υποτιμητική και απαξιωτική μεταχείριση

 

Απαιτούμε:

 

1. Ως άμεσο μέτρο ανακούφισης από την εφιαλτική ακρίβεια, να καταβληθεί σε όλο το προσωπικό ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, διατακτική σίτισης ύψους 500 ευρώ.

2. Να εκδοθεί απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, με την οποία να στηρίζει το συλλογικό αίτημα για άμεση νομοθετική ρύθμιση που να ανατρέπει τη διάταξη Βορίδη για τα 176 ευρώ και να προχωρά σε άφεση των ποσών, όπως έγινε για τους εργαζόμενους του Αττικό Μετρό τον περασμένο Ιούλιο, στο νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ (ν. 4972/2022, Άρθρο 43).

3. Να πραγματοποιηθεί επίσημη συζήτηση με τους εργαζόμενους και το Σύλλογο για τα θέματα οργάνωσης και λειτουργίας των υπηρεσιών του Οργανισμού.

4. Να στηρίξει το Διοικητικό Συμβούλιο τη διεκδίκηση των εργαζόμενων για αύξηση των οργανικών θέσεων και κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών με τακτικό προσωπικό.

5. Να εκπαιδευτούν όλοι όσοι αιτήθηκαν, στο αντικείμενο του εσωτερικού ελεγκτή, για τη στελέχωση της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ