Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021 ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12:00 ΕΩΣ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ- ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΩΡΑ 12:30

 ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΚΗΡΥΣΣΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 16/12 ΑΠΟ ΤΙΣ 12:00 ΕΩΣ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ


Απαιτούμε και Αγωνιζόμαστε για:
Άμεση ικανοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων του Συλλόγου μας
Άμεση καταβολή της μη μισθολογικής παροχής των 250 ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου
Άμεση απεμπλοκή της συλλογικής σύμβασης εργασίας και την ολοκλήρωση της διαδικασίας
Επίλυση του θέματος των 176 ευρώ
- Όχι στον προϋπολογισμό που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους
- Αυξήσεις στους μισθούς που να αντιμετωπίζουν το σφοδρό κύμα ακρίβειας
- Στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας - Όχι στη θανατοπολιτική της κυβέρνησης
- Κάτω ο νόμος Χατζηδάκη
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου συνεδρίασε την Τετάρτη 14/12, ώρα 9:00 και αποφάσισε την κήρυξη προειδοποιητικής στάσης εργασίας την Πέμπτη 16/12/2021 από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου για την υποστήριξη της εργασιακής ατζέντας μας και με κορυφαία αιτήματα:

   - Την άμεση καταβολή της μη μισθολογικής παροχής των 250 ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου
- Την άμεση απεμπλοκή της συλλογικής σύμβασης εργασίας και την ολοκλήρωση της διαδικασίας
- Την επίλυση του θέματος των 176 ευρώ
Ο Σύλλογος Εργαζόμενων θα συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία που έχει προγραμματιστεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος το μεσημέρι της Πέμπτης 16/12, ώρα 12:30 με αφορμή τη ψήφιση του προϋπολογισμού για το έτος 2022.

Ο προϋπολογισμός που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στις 18/12 απηχεί με ωμό τρόπο την άγρια αντιδραστική πολιτική που εδώ και χρόνια υπηρετείται από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις. Την ώρα που η κατάσταση των εργαζόμενων βρίσκεται σε ιστορικά επίπεδα εξαθλίωσης, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, έχουν εγκαταλείψει κάθε δράση και δεν προκήρυξαν ούτε καν την 24ωρη απεργία που σταθερά κατά τη ψήφιση των μνημονιακών προϋπολογισμών κηρυσσόταν.

Το ΠΑΜΕ καλεί εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους σε συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα, ενώ ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ μισή ώρα αργότερα. Το απογευματινό αυτό συλλαλητήριο μόνο ως αναντίστοιχο προς την κρισιμότητα της κατάστασης μπορεί να χαρακτηριστεί. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν εκείνη την ημέρα εναντίον ενός προϋπολογισμού ο οποίος:

- Απηχεί την εγκατάλειψη της δημόσιας υγείας την ώρα που ο αριθμός των νεκρών από την πανδημία έχει ξεπεράσει τους 19.000.
- Αντικατοπτρίζει την άρνηση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τη δραματική μείωση των μισθών των εργαζόμενων μετά από δέκα χρόνια απάνθρωπης λιτότητας, εξαιτίας του τεράστιου κύμα ακρίβειας που έχει ξεσπάσει. Ενός κύματος το οποίο παρά τις αλαζονικές διαβεβαιώσεις του μεγαλοαστού πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όχι μόνο δεν πρόκειται να κοπάσει, αλλά αναμένεται να πάρει μεγαλύτερες ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

- Απηχεί την απροκάλυπτη εύνοια που η κυβέρνηση δείχνει προς το μεγάλο κεφάλαιο, στο οποίο φροντίζει να κατευθύνει τη μερίδα του λέοντος από το Ταμείο Ανάκαμψης, την ώρα που μαστιγώνει τους μισθωτούς με ανελέητη φορολόγηση άμεση και έμμεση.

- Αντικατοπτρίζει το λυσσώδη πόλεμο που έχει κηρύξει εναντίον των εργαζόμενων με τους δρακόντειους αντεργατικούς νόμους που ψηφίζει, με επιστέγασμα το νομοσχέδιο-έκτρωμα Χατζηδάκη, το οποίο επιχειρεί να καταφέρει το τελειωτικό χτύπημα στη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζόμενων, μετά τα αντιαπεργιακά νομοθετήματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που θέσπισαν την πλειοψηφία του 50%+1 των μελών του σωματείου για την κήρυξη απεργίας.

- Αντικατοπτρίζει τέλος τη σπουδή της κυβέρνησης να κάνει ό,τι περνά από το χέρι της ώστε να ενισχύσει τους ολιγάρχες του πλούτου, τα κεφάλαια των οποίων απειλούνται από την αξεπέραστη οικονομική κρίση, αποφασισμένη να θυσιάσει γι' αυτό το σκοπό κάθε εργατικό δικαίωμα που συνδέει ακόμα τους εργαζόμενους με την κατάσταση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ