Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΣ - ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 6:00 μμ ΤΡΙΤΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ


 ΨΗΦΙΣΜΑ 3ο 

       ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

16/2/2024

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ


Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζόμενων ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στηρίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις αμείλικτες συνέπειες της αγροτικής και οικονομικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ελληνικής κυβέρνησης (ΚΑΠ). Τα προβλήματα των αγροτών στην Ελλάδα δεν έχουν όλα τις καταβολές τους στις διεθνείς συνθήκες, όπως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θέλει να ισχυρίζεται για να αποποιείται τις ευθύνες της, αν και πολιτική της είναι να στηρίζει σε διεθνές επίπεδο τις πολιτικές που δημιουργούν την κρίση. Οι ολέθριες συνέπειες των σοβαρών παραλείψεων της κυβέρνησης από τις πλημμύρες της Θεσσαλίας, δεν έχουν ξεπεραστεί, ούτε  προβλέπεται να ξεπεραστούν σύντομα. Ούτε οι κινητοποιήσεις των αγροτών είναι υποκινούμενες, όπως με περισσή πολιτική ευκολία δήλωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, δίνοντας το στίγμα μίας  ξεπερασμένης παλαιοκομματικής νοοτροπίας. 

Οι αγρότες υποκύπτουν στα χρέη, στο αβάσταχτο κόστος καυσίμων, ρεύματος και λυγίζουν κάτω από τον ανταγωνισμό της «ελεύθερης» αγοράς, η οποία καθόλου ελεύθερη δεν είναι στ’ αλήθεια. Οι αγρότες και η αγροτική παραγωγή θυσιάζονται στο βωμό της πολεμικής οικονομίας, η οποία προκαλεί ειδική μεταχείριση σε εισαγόμενα προϊόντα (Ουκρανία), αστρονομικές αυξήσεις σε ενέργεια και καύσιμα, αλλά και στο βωμό της «ελεύθερης» οικονομίας, η οποία στρώνει το δρόμο για την γιγαντοποίηση της βιομηχανικής αγροτικής παραγωγής και την κατάργηση του μικρομεσαίου αγροτικού κλήρου. 

Σε αυτό τον πόλεμο, οι αγρότες ζητούν προστασία από τις «ελληνοποιήσεις», στις οποίες ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, θα μπορούσε να παρέχει ένα δίχτυ προστασίας στην εγχώρια παραγωγή. Κανένας όμως πραγματικά αποτελεσματικός σχεδιασμός δεν υπάρχει γι’ αυτό, παρά μόνο ανακοινώσεις εντυπωσιασμού για κατανάλωση. Ο τρόπος που εκτελούνται αυτή τη στιγμή οι έλεγχοι στα σύνορα και όχι μόνο, στην ουσία ξεπλένει τους παραβάτες, καθώς είναι αδύνατον να εντοπιστούν με περιστασιακούς, σποραδικούς ελέγχους και μάλιστα από ένα αποδυναμωμένο, υποστελεχωμένο ελεγκτικό μηχανισμό, οι εισαγωγές πρώτων υλών, που «ελληνοποιούνται». 


ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ – ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ – ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ – ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ “ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΩΝ”


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ