Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

        



                                   ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ 

                 ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

                   Προπύλαια, ώρα 12:00,

κατά του ν/σ ιδιωτικοποίησης των Πανεπιστημίων, 

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Στάση Εργασίας 11:00 πμ 

έως το πέρας του ωραρίου

 

·      ΕΕ, ΟΟΣΑ μαζί με την  κυβέρνηση των επιχειρηματιών θέλουν να μας στείλουν πελάτες στην Τράπεζα να χρεωνόμαστε σε όλη τη ζωή μας για να σπουδάζουν τα παιδιά μας. Θέλουν να ξεπουλιόμαστε και εμείς και τα παιδιά μας για να μπορούν να μορφώνονται. Δεν θέλουν λαό μορφωμένο.
 ·      Η κυβέρνηση της αλαζονείας κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα και βαφτίζει το κρέας – ψάρι.  Μας λέει ότι το άρθρο 16 του Συντάγματος δεν είναι εμπόδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.
 
·      Η κυβέρνηση της α(χ)ριστοκρατίας κάνει κουρελόχαρτο το ακαδημαϊκό αυτοδιοίκητο και απαιτεί να διεξαχθούν εξετάσεις – κοροϊδία για να σπάσει τους φοιτητικούς αγώνες για δωρεάν δημόσια ανώτατη εκπαίδευση.
 
·      Η κυβέρνηση της καταστολής και της αυταρχίας στέλνει τα ΜΑΤ για να χτυπήσει το φοιτητικό κίνημα και το δίκαιο αγώνα του κατά της ιδιωτικοποίησης της ανώτατης εκπαίδευσης, που αγκαλιάζεται από όλη την κοινωνία. Θέλει πάση θυσία να χαρίσει την ανώτατη, πανεπιστημιακή εκπαίδευση, σαν λαχταριστό φιλέτο, στα δόντια των κερδοσκόπων φίλων της. Όπως το ίδιο κάνει για την υγεία. Όπως το ίδιο κάνει για κάθε τομέα της δημόσιας δράσης. Είναι πολλά τα λεφτά που περιμένουν να εισπράξουν οι επιχειρηματικοί συνέταιροι της, από τη μπίζνα της εκπαίδευσης.

 

Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία σύσσωμη απαντάμε:

 

Το Πανεπιστήμιο και η πρόσβαση στην ακαδημαϊκή μόρφωση δεν είναι μπίζνα και δεν πρόκειται να αφήσουμε να γίνει. Είναι δημόσιο αγαθό για όλο το λαό. Κανένα Πανεπιστήμιο ιδιωτικό, κανένα Πανεπιστήμιο – Επιχείρηση,  κανένα πτυχίο – εμπόρευμα.

Χαιρετίζουμε τον αγώνα των αγροτών για στήριξη του πρωτογενούς τομέα και των φτωχών αγροτών, παραγωγών. Η κοινωνία αιμορραγεί σε κάθε πτυχή της και ενώνει τη φωνή της ενάντια στη θανατοπολιτική τους που απλώνεται παντού - ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ - ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΦΤΩΧΗ ΑΓΡΟΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΗΣ.

Κηρύσσουμε στάση εργασίας την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2023, από τις 11:00 πμ έως το πέρας του ωραρίου, μαζί με την ΑΔΕΔΥ – Συμμετέχουμε στο πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο για να μην κατατεθεί το αντισυνταγματικό νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης των πανεπιστημίων.

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ 

ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

ΟΧΙ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ 

ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ