Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ, ΩΡΑ 11:00 πμ - ΑΘΗΝΑ, ΧΑΥΤΕΙΑ - ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ



ΨΗΦΙΣΜΑ 2ο

       ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28.02.2024

16/2/2024


Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζόμενων ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στηρίζει και συμμετέχει στην πανεργατική απεργία που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2028.


Οι εργαζόμενοι στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ υφίστανται και οι ίδιοι, ως μέρος του κόσμου της εργασίας, τις συνέπειες της συνολικής κατάρρευσης που παρουσιάζει η κοινωνία, τόσο στη χώρα μας, όσο και στις χώρες όλου του κόσμου, από τον προηγμένο παγκόσμιο Βορρά έως τον φτωχό παγκόσμιο Νότο. 


Η εργασία βρίσκεται στο στόχαστρο κυβερνήσεων και εργοδοτών, καθώς είναι η πηγή από την οποία επιχειρούν να αντιρροπήσουν τις συνέπειες της μακροχρόνιας και αξεπέραστης οικονομικής κρίσης που ξεκίνησε το 2008. Εξασφαλίζουν κέρδη και μάλιστα τεράστια, εις βάρος των εργαζόμενων, με τις πλάτες των κυβερνήσεων. Το ίδιο συμβαίνει και στη χώρα μας, όπου τα αντεργατικά και αντισυνδικαλιστικά μέτρα νομοθετούνται το ένα μετά το άλλο, με κορωνίδα τους νόμους των υπουργών εργασίας Χατζηδάκη και κατόπιν Γεωργιάδη. 


Πέρα από την ασήκωτη ακρίβεια, την υποτίμηση των μισθών μας, την απαξίωση της δημόσιας υγείας και παιδείας, οι οποίες χαρίζονται από την κυβέρνηση ως εμπόρευμα στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, ζούμε και την υποτίμηση και απαξίωση των ίδιων των ζωών μας. Κανένας μας δεν ξεχνά το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, πριν από ένα χρόνο. Το ξεκλήρισμα των παιδιών μας και των συνανθρώπων μας δεν συνέβη στην τύχη, ούτε μπορεί να περιοριστεί η ευθύνη σε ένα άνθρωπο μακριά από τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Υπήρξε αποτέλεσμα εγκληματικών παραλείψεων που φθάνουν ως την κυβέρνηση και το κράτος. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την απαλλαγή όλων όσοι φέρουν ευθύνη, όσο ψηλά και αν βρίσκονται.


Στις 28 Φεβρουαρίου απεργούμε


  • Γιατί διεκδικούμε την υπογραφή μίας συλλογικής σύμβασης εργασίας, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες διαβίωσης μας, που να αναγνωρίζει την αξία μας ως εργαζόμενων. 


  • Γιατί θέλουμε να δώσουμε ένα τέλος στην απαράδεκτη πολιτική των άνισων αμοιβών στον Οργανισμό, η οποία θίγει πάνω απ’ όλα την αξιοπρέπειά μας. 


  • Γιατί θέλουμε να δούμε τους πραγματικούς υπεύθυνους του κρατικού εγκλήματος στα Τέμπη, να πληρώνουν και να ανατρέπεται επιτέλους ο μόνος νόμος που διαπιστώνουμε με οργή ότι ισχύει: Οι ισχυροί και αυτοί που έχουν την εξουσία μπορούν να αυθαιρετούν, χωρίς να φοβούνται τις συνέπειες του νόμου, ο οποίος ισχύει μόνο για τους ταπεινούς και αδύναμους. 


  • Γιατί θέλουμε και εμείς και τα παιδιά μας, να ζούμε και να δουλεύουμε με αξιοπρέπεια, να έχουμε πρόσβαση στην υγεία και τη μόρφωση χωρίς να χρειάζεται να ξεπουληθούμε. 


  • Γιατί δεν επιθυμούμε να γίνουμε θυσία στο βωμό διεθνών γεωπολιτικών συμφερόντων που ξεκινούν πολέμους, οι οποίοι μπορούν να μας οδηγήσουν σε πανανθρώπινη καταστροφή. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις έξω από τα σύνορα.


Εμείς οι εργαζόμενοι μαζί με τους εργαζόμενους σε όλη τη γη, ανεξάρτητα φυλής, χρώματος, θρησκείας, είμαστε αυτοί που χτίζουμε τον κόσμο και δημιουργούμε τον πολιτισμό. Και είμαστε εμείς αυτοί που δεν θα επιτρέψουμε να θυσιαστούν και τα δύο, στον παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο που μαίνεται εδώ και δεκαετίες και μετατρέπεται όλο και πιο πολύ σε στρατιωτικό πόλεμο.


ΟΛΟΙ - ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΑΘΗΝΑ ΧΑΥΤΕΙΑ 11:00 πμ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ