Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Ο κ. Ι. Μπούγας, βουλευτής Φωκίδας, Γ. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε σήμερα, κατά τη συνάντησή του με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, ότι θεωρεί το αίτημα των εργαζόμενων για τα 176 ευρώ δίκαιο και εφόσον έλθει στη Βουλή σχετική διάταξη θα υπερψηφιστεί από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Η συζήτηση με τον κ. Μπούγα διήρκεσε περίπου μισή ώρα, ενώ δήλωσε ότι καλύπτεται από τις απαντήσεις των εργαζόμενων στα θέματα και στις ερωτήσεις που έθετε (περί δικαστικής απόφασης, περί δημοσιονομικών συνεπειών κ.λπ.) και συμφωνεί. Από την πλευράς τους οι εργαζόμενοι επανέλαβαν τα επιχειρήματά τους για το δίκαιο του αιτήματος:


1. Με καμία δικαστική απόφαση δεν έρχεται σε αντίθεση, η ρύθμιση που ζητάμε.
2. Η ρύθμιση που ζητάμε είναι δημοσιονομικά ουδέτερη.
3. Τη ρύθμιση αυτή έχουν ζητήσει όλες ανεξαιρέτως οι Διοικήσεις του Οργανισμού από το 2018 μέχρι σήμερα.
4. Οι εποπτεύοντες τον Οργανισμό Υπουργοί έχουν εκφράσει επανειλημμένα τη θετική πρόθεσή τους.
5. Οι κοινοβουλευτικές ομάδες της αντιπολίτευσης, με τις οποίες έχουμε έλθει σε επαφή, στηρίζουν όλες το αίτημά μας και είναι θετικές στην υπερψήφισή του.

6. Ανάλογη ρύθμιση ψήφισε η Βουλή τον περασμένο Ιούλιο για τους εργαζόμενους της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ (ν. 4972/2022, άρθρο 43)

Ο κ. Μπούγας κατέληξε ότι είναι αρμοδιότητα του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να εισηγηθεί την απαιτούμενη διάταξη για μη αναζήτηση των προσωρινώς καταβληθέντων ποσών, ο οποίος πρέπει να ενημερωθεί εγκαίρως προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες. Δεν είναι αναγκαίο σε καμία περίπτωση, η διάταξη να περιλαμβάνεται σε κάποιο νομοθέτημα για τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, τόνισε επανειλημμένα ο Γ. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ. Δήλωσε δε, ότι θα φροντίσει ο ίδιος, εφόσον υπάρξει εισήγηση από τον Υπουργό, να την προωθήσει κατά προτεραιότητα!

Ο Σύλλογος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόθεση που διατύπωσε ο επικεφαλής της πλειοψηφούσας Κοινοβουλευτικής Ομάδας  και εν συνεχεία, κατευθύνθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο οποίο ζήτησε και έγινε δεκτός από τη διευθύντρια του Υπουργού, κα Γκολφινοπούλου. Η κυρία Γκολφινοπούλου άκουσε προσεκτικά τους εκπροσώπους των εργαζόμενων και έθεσε πολλές ερωτήσεις, προκειμένου να ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες και να εξακριβώσει εάν υπάρχει οποιοσδήποτε λόγος και ποιος είναι αυτός, για τον οποίο το αίτημα των εργαζόμενων για νομοθετική ρύθμιση δεν μπορεί να ικανοποιηθεί. 

Ο Σύλλογος επανέλαβε τις θέσεις του και τα επιχειρήματά του. Η Διευθύντρια του Υπουργού δεν φάνηκε να μην καλύπτεται από τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που έθετε. Η συζήτηση έληξε χωρίς να αναδειχτεί από την πλευρά της κάποιο ορατό κώλυμα. Δεσμεύτηκε ότι θα ενημερώσει άνευ ετέρου, τον Υπουργό, ο οποίος βρίσκεται σε ταξίδι και θα επικοινωνήσει με το Σύλλογο προκειμένου να απαντήσει.
  • Ο Σύλλογος κατέστησε σαφές ότι είναι αδιανόητο για τους εργαζόμενους, να μην υπάρξει άμεση και θετική ανταπόκριση από τον Υπουργό. 
  • Ο Σύλλογος υπενθύμισε στη Διευθύντρια του Υπουργού, ότι ο κ. Γεωργαντάς τον περασμένο Ιούλιο εισηγήθηκε μαζί με άλλους Υπουργούς και υπερψήφισε ως βουλευτής, ανάλογη ρύθμιση για τους εργαζόμενους της Αττικό Μετρό ΑΕ!
  • Ο Σύλλογος ζήτησε να προωθηθεί η προτεινόμενη από τη Διοίκηση του Οργανισμού διάταξη, χωρίς καθυστέρηση, στη Βουλή και να μη σχετιστεί με το νόμο για τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, αλλά να περάσει με οποιοδήποτε άλλο νομοσχέδιο προς ψήφιση.
  • Ο Σύλλογος ζήτησε, σε περίπτωση αρνητικής απάντησης  να πληροφορηθεί συγκεκριμένα ποιο  θεσμικό/πολιτειακό όργανο που έχει αρμοδιότητα επί του θέματος, ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ την επίλυση του δίκαιου αιτήματος.
Ο Σύλλογος παρακολουθεί συστηματικά και το ζήτημα των διατακτικών σίτισης, ύψους 500 ευρώ, για το οποίο λήφθηκε σχετική Απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου κατά την τελευταία του συνεδρίαση (7/2/2023). Θα υπάρξει σχετική ενημέρωση σύντομα.
  • Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να παρακολουθούν τακτικά τις ενημερώσεις του Συλλόγου, τόσο για το θέμα των 176 ευρώ, όσο και για όλα τα θέματα.
  • Καλούμε τους συναδέλφους να ενημερώσουν τους εργαζόμενους στον Οργανισμό με συμβάσεις έργου, ότι έχουν τη δυνατότητα να γραφτούν στο Σύλλογο και πρέπει να το κάνουν αμέσως. Ο αγώνας που πρέπει να δώσουμε για τη στελέχωση του Οργανισμού με τακτικό προσωπικό είναι αγώνας κοινός. 
  • Καλούμε τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση προκειμένου, εάν χρειαστεί, να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο σε όποιον εχθρεύεται τόσο πολύ τους εργαζόμενους και τα συμφέροντά τους, να εμποδίσει τη θετική έκβαση στην υπόθεση των 176 ευρώ. Γιατί ό,τι μας κρατάει μακριά από αυτήν, είναι ΜΟΝΟ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ