Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 22/2/2023


Μέλη του Συλλόγου μετά από μία σύντομη άτυπη ενημέρωση στους εργαζόμενους της Κεντρικής Υπηρεσίας για τα τρέχοντα θέματα του Συλλόγου, με επίκεντρο το θέμα του νόμου που κατατέθηκε στη διαβούλευση για τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, αλλά και τα γνωστά θέματα που κυριαρχούν αυτή την περίοδο στην ατζέντα του (500 ευρώ διατακτική σίτισης και 176 ευρώ), κατευθύνθηκε σήμερα στο Υπουργείο, όπου επιδίωξε να συναντηθεί με πολιτικά και υπηρεσιακά στελέχη, προκειμένου να ενημερωθεί σε ποια φάση βρίσκονται τα συγκεκριμένα θέματα. Υπενθυμίζουμε ότι ο επικεφαλής της πλειοψηφούσας Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μπούγας, απάντησε με σαφήνεια στους εκπροσώπους του Συλλόγου πριν μία εβδομάδα ότι εφόσον ο Υπουργός Γεωργαντάς φέρει εισήγηση για νομοθετική ρύθμιση για τα 176 ευρώ, αυτή θα υπερψηφιστεί και μάλιστα θα φροντίσει να την περάσει κατά προτεραιότητα. Ο Υπουργός Γεωργαντάς έχει ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή για την ξεκάθαρη αυτή δήλωση του ΓΓ της ΚΟ της οποίας είναι και ο ίδιος μέλος.


Η Διευθύντρια του Υπουργού, κυρία Γκολφινοπούλου δέχθηκε το Σύλλογο στον οποίο ανακοίνωσε ότι έχει ενημερώσει τον Υπουργό για τα αιτήματά μας, ο οποίος της απάντησε ότι θα μας δεχθεί ο ίδιος. Παρέπεμψε το Σύλλογο στο Γραφείο του, για να κλειστεί  ραντεβού. Εκεί, ο Σύλλογος παρακάλεσε να γίνει προσπάθεια ώστε το αργότερο έως την Τετάρτη 1/3, να έχει πραγματοποιηθεί η συνάντηση, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων των μελών της Διοίκησης του Σωματείου, εκτός Αθηνών.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Γραφείο της Προϊστάμενης της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, κας Σ. Νικολάου (Μενάνδρου 22). Σκοπός της επίσκεψης ήταν η παρακολούθηση της πορείας του θέματος των 500 ευρώ της μη μισθολογικής παροχής, από γραφειοκρατική άποψη. Η κυρία Νικολάου δέχτηκε αμέσως τους εκπροσώπους του Συλλόγου, άκουσε με προσοχή το λόγο της επίσκεψης και συζητήθηκαν διάφορες γραφειοκρατικές πτυχές του θέματος. Ενημέρωσε ότι οι εργαζόμενοι  του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ πρέπει να θεωρούν δεδομένο ότι όσον αφορά την αρμοδιότητα των οικονομικών υπηρεσιών, η στάση τους θα είναι οπωσδήποτε θετική, εφόσον δεν συναντήσουν κάποιο ανυπέρβλητο τυπικό κώλυμα. Ο Σύλλογος ευχαρίστησε για το ειλικρινές ενδιαφέρον, συμφωνώντας ότι η υπόθεση της μη μισθολογικής παροχής (500 ευρώ), όπως και των 176 ευρώ, είναι πρωτίστως ζήτημα πολιτικής βούλησης. 

Αυτό σημαίνει ότι για όλα τα θέματα που μας απασχολούν, το λόγο πλέον έχει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γ. Γεωργαντάς, αλλά και οι εργαζόμενοι στους οποίους θα ανακοινώσει τις προθέσεις του, όπως δεσμεύτηκε. Ο Σύλλογος θα επανέλθει με Γενική Συνέλευση, για να καθορίσει τη στάση του εφ' όλης της ύλης σε κάθε περίπτωση, όπως έχει ήδη ανακοινώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ