Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

                                  ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»



Αθήνα, 20.09.2022

Αριθ. Πρωτ.: 291


Σε βιομηχανία διώξεων κατά των συνδικαλιστών και των συνδικαλιζόμενων εργαζόμενων έχει αναγάγει η κυβέρνηση την εργατική πολιτική της σε αγαστή συνεργασία με τους εργοδότες, που έχουν βρει στο πρόσωπο της κυβέρνησης και της δικαιοσύνης ιδανικούς συμμάχους στον πόλεμο κατά των εργατικών δικαιωμάτων.

 

Οι απεργοί στη «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» εκτός από τον εργοδότη, έχουν απέναντι τους αυτή τη στιγμή την κυβέρνηση και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της – αστυνομία και ΜΑΤ – με απολύσεις, βίαιη καταστολή, τραυματισμούς, προσαγωγές-συλλήψεις συνδικαλιστικών στελεχών, κατάσταση η οποία είναι ολοφάνερο ότι συνιστά επίθεση για τη συντριβή του ίδιου του συνδικαλιστικού κινήματος και κάθε οργανωμένου – μαχητικού αγώνα για την προάσπιση των εργατικών δικαιωμάτων.

 

Οι απολύσεις των δύο εκλεγμένων Προέδρων, δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές. Αφορούν όλη την εργατική τάξη και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, καθώς αποτελούν προανάκρουσμα συνολικής εφόρμησης εναντίον των σωματείων, τα οποία με όλους τους τρόπους επιδιώκουν να διαλύσουν τόσο θεσμικά, όσο και με την τρομοκράτηση των εργαζόμενων.

 

Η αλληλεγγύη και η στήριξη των απεργών της «Μαλαματίνας» πρέπει να δυναμώσει και να διευρυνθεί με όλους τους τρόπους. Η οικονομική στήριξη των απεργών είναι ζωτικής σημασίας για το λόγο αυτό. Ο Σύλλογος Εργαζόμενων ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στέκεται και θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των απεργών της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ, συνεισφέροντας και σε αυτό το επίπεδο, με όσες δυνάμεις διαθέτει.

Απαιτούμε:

ü  Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις

ü  Να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με το σωματείο

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ