Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση, την Τρίτη 01 Νοεμβρίου 2022,  με θέματα:

1. Συζήτηση για το πλαίσιο διεκδίκησης και αποφάσεις επί του διακινούμενου σχεδίου νόμου με επικέντρωση στα θέματα προσωπικού (μεταβατικές διατάξεις, Κανονισμός Εσωτερικής Λειτουργίας, νομοθετική ρύθμιση για τα 176 ευρώ, θέσπιση προσωποπαγών θέσεων για συμβασιούχους).

2. Ακρίβεια - Φτώχεια - Αυξήσεις στους μισθούς - Συμμετοχή στη Γενική Απεργία στις 9 Νοέμβρη

3. Διάφορα


Συναδέλφισα, Συνάδελφε,

Η ανάγκη να πραγματοποιήσουμε Γενική Συνέλευση είναι επείγουσα και με τεράστια σημασία και η συμμετοχή όλων μας απαραίτητη. Τα πράγματα εξελίσσονται από κάθε άποψη ανησυχητικά και πρέπει να είμαστε ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι. 

"Ο νόμος για τον ΕΛΓΟ είναι νόμος μίας κυβέρνησης που μισεί τους εργαζόμενους - 
Γιατί θα πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή;"

Στον Οργανισμό διακινείται ένα σχέδιο νόμου, το οποίο γνωρίζουμε, αλλά δεν μας επιτρέπεται να διακινήσουμε. Σύντομα θα βρεθούμε σε μία κατάσταση ανάλογη με το 2011. Πρόκειται για τη μετάβασή μας σε νέο Οργανισμό. Τι θα προβλέπει για παράδειγμα, ο Κανονισμός Εσωτερικής Λειτουργίας για τους εργαζόμενους; Ποιος θα τον φτιάξει; Θα έχουν λόγο οι εργαζόμενοι; Ποια πολιτική θα εφαρμόζει για το προσωπικό του Οργανισμού;

Κάθε μέρα και πιο δύσκολα! Η ακρίβεια διαλύει τους μισθούς - Ο πόλεμος μας περικυκλώνει

Κάθε μέρα που περνά,  βλέπουμε την κατάστασή μας να χειροτερεύει, ξεπερνώντας κάθε φορά και τα πιο απαισιόδοξα σενάρια. Η δυνατότητα να βγάλουμε το μήνα με το μισθό μας έχει προ πολλού εξαφανιστεί και η καθημερινότητά μας γίνεται ένας πραγματικός εφιάλτης, γεμάτος αγωνίες και άγχος για όλα τα θέματα της ζωής μας. Και δεν φτάνει μόνο αυτό. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι στο άμεσο μέλλον ή στο απώτερο θα αλλάξει κάτι προς το καλύτερο. Το αντίθετο, μας προετοιμάζουν καθημερινά, λέγοντάς μας πως η μόνη κανονικότητα που μπορούμε πλέον να αναμένουμε είναι η κανονικότητα της πολεμικής οικονομίας. Μετά τον οικονομικό πόλεμο στον οποίο μας έριξαν εδώ και πάνω από δέκα χρόνια, με το πρόσχημα ότι αν κάνουμε θυσίες, θα βγούμε από την κρίση και θα επανέλθουμε στην προηγούμενη κατάσταση, σήμερα μας ρίχνουν όλο και πιο βαθιά στα γρανάζια ενός στρατιωτικού πολέμου που παίρνει ολοταχώς παγκόσμιες διαστάσεις, τον οποίο κανένας μας δεν έχει επιλέξει. 

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει επιδοθεί σε ένα αγώνα δρόμου πριν την επικείμενη εναλλαγή εξουσίας, ώστε να προλάβει να δέσει με νομοθετήματα ό,τι μπορεί υπέρ των συμφερόντων των αφεντικών-εργοδοτών, οι οποίοι είναι οι μόνοι στους οποίους λογοδοτεί και για χάρη των οποίων μόνο κυβερνά!  Η στρατηγική της πιο αντεργατικής κυβέρνησης από τη μεταπολίτευση και μετά, της πιο ανοιχτά εχθρικής προς τους εργαζόμενους, είναι να πετσοκόψει ό,τι μπορεί από τα εργατικά δικαιώματα, απ' ό,τι ισχύει στο εργατικό δίκαιο που προστατεύει τον εργαζόμενο από την εργατική ασυδοσία και να το προσφέρει σε επιχειρήσεις - ζόμπι που απλώς ρουφάνε ό,τι περισσότερο μπορούν από τους εργαζόμενους για να επιβιώσουν. 

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εφαρμόζει το δόγμα "Νομοθετώ με λύσσα εναντίον των εργατικών συμφερόντων για να εξασφαλίσουν κέρδη οι επιχειρηματίες". 
Το ίδιο θα κάνει για εμάς τους εργαζόμενους και στο νόμο για τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, αν το επιτρέψουμε, γιατί ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ διοικείται και λειτουργεί ως επιχείρηση.

Μόνο με τη συντονισμένη και μαζική συμμετοχή μας μπορεί να αλλάξει κάτι προς όφελος μας. Κανένα σωτήρα δεν περιμένουμε. Δεν ήλθε ποτέ και δεν πρόκειται να έλθει, από όλες αυτές τις κυβερνήσεις, που πιάνει η μία το γαϊτανάκι από εκεί που το άφησε η προηγούμενη και απλώς βαθαίνει την επίθεση εναντίον μας. Ας θυμηθούμε τον αγώνα μας για τα 176 ευρώ και όχι μόνο αυτόν. Τι θα ίσχυε αυτή τη στιγμή για εκατοντάδες εργαζόμενους μέσα στις συνθήκες αυτής της ξέφρενης ακρίβειας; Έχουμε πολλά ακόμα να υπερασπιστούμε και να διεκδικήσουμε. 


ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

* Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση με τις οργανωτικές λεπτομέρειες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ