Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Με ανεπαρκείς εξηγήσεις  προσπάθησε το Υπουργείο Εσωτερικών να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για τη μη  καταβολή του μισθού Απριλίου πριν το Πάσχα, σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και οι πρωτοκλασάτοι υπουργοί της, Σταϊκούρας και Βορίδης θέλουν να μας πείσουν ότι δεν πρόκειται για άτεγκτη αναλγησία, αδιαφορία ή ειδική μεταχείριση, το γεγονός ότι παρά τις έγκαιρες κινήσεις που έγιναν από πολλούς εκκαθαριστές μισθοδοσίας ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τον γλίσχρο μισθό τους πριν το Πάσχα, αυτό ήταν αδύνατο να γίνει δήθεν για τεχνικούς λόγους. Κανείς δεν πείστηκε ότι η πιο σκληρή νεοφιλελεύθερη από τις μνημονιακές κυβερνήσεις, θα μπορούσε να βάλει σε προτεραιότητα τα συμφέροντα των εργαζόμενων έναντι των συμφερόντων των τραπεζών. Για τη ν κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η ζυγαριά δεν γέρνει ποτέ προς την πλευρά των εργατικών συμφερόντων. 

Για να ακριβολογούμε βέβαια, την ίδια "τεχνική αδυναμία" δεν τη ζήσαμε για πρώτη φορά. Και σε ανάλογες περιπτώσεις (Χριστούγεννα κλπ.), τα προηγούμενα χρόνια,  τα ίδια έγιναν και πλέον επιβεβαιώνεται ότι πρόκειται για πάγια πρακτική από τις μνημονιακές κυβερνήσεις. 

 

Συμπέρασμα:

Τα δεδουλευμένα μας δεν μας ανήκουν.

Ανήκουν στις τράπεζες μέχρι το τελευταίο σεντ, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο!

Καμία ανθρώπινη ανάγκη δεν μπαίνει πάνω από την ανάγκη των τραπεζών να κερδίζουν από τα πάντα!

 

Παράλληλα προς την ξεκάθαρα εχθρική προς τους εργαζόμενους κυβερνητική πολιτική, δυστυχώς βρεθήκαμε αντιμέτωποι και με την πλήρη αδιαφορία των ενσωματωμένων στο κράτος ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Όλες οι προσπάθειες επικοινωνίας του Συλλόγου μας για διαμεσολάβηση, έπεσαν στο κενό. Ακόμα και για τα πιο απλά αιτήματα των εργαζόμενων, διαπιστώνουμε πλήρη αδυναμία των συνδικαλιστικών ηγεσιών να ανταποκριθούν με κάποιο πρακτικό τρόπο σε αυτά. Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και γι' αυτό.

 

Ο Σύλλογός μας θα εξακολουθήσει να δίνει τη μάχη του αυτονόητου, όπως θα εξακολουθήσει να δίνει τη μάχη και για τα μεγάλα, καθολικά εργατικά ζητήματα:

 

Απαιτούμε:

Υπογραφή αξιοπρεπούς και δίκαιης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας,

Αυξήσεις στους μισθούς μας,

Επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού μας,

η κατάργηση των οποίων συνιστά "κλοπή" του εισοδήματος των εργαζόμενων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ