Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά των Αγώνων - Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά των Κατακτήσεων


 


Τελειώνουμε με την οπισθοχώρηση – Τελειώνουμε με τον ενδοτισμό και το συμβιβασμό

 Την 1η Μάη, η παγκόσμια, διεθνής εργατική τάξη τιμά τους αγώνες και τις θυσίες της πρωτοπορίας της, αλλά και τις κατακτήσεις που αυτή έφερε. Την 1η Μάη, θυμόμαστε τους εργάτες του Σικάγο το 1886 και τον μυθικών διαστάσεων αγώνα τους για τη μείωση του χρόνου εργασίας, για τις 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ανάπαυση, 8 ώρες ύπνο. Την 1η Μάη, η παγκόσμια, διεθνής εργατική τάξη διαδηλώνει, ενάντια σε όσους ήθελαν να αποδείξουν ότι φτάσαμε στο τέλος της ιστορίας, ενάντια σε όσους ήθελαν και θέλουν να καταργήσουν την ταξική πάλη. Την 1η Μάη, η παγκόσμια, διεθνής εργατική τάξη μπαίνει μπροστά στον αγώνα για να τελειώσει ο θανατερός και σάπιος κόσμος της εκμετάλλευσης, για να ξεκινήσει το χτίσιμο μιας κοινωνίας που θα συμφιλιώσει τους ανθρώπους μεταξύ τους, αλλά και τον άνθρωπο με τη φύση.

Το Μάη του 2022, η ζοφερή πραγματικότητα όχι μόνο αποδεικνύει ότι ούτε η ιστορία έφτασε στο τέλος της, ούτε η ταξική πάλη καταργείται με νόμους και διατάγματα.  Ένα χρόνο μετά τη ψήφιση του νόμου Χατζηδάκη, με τον οποίο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τον ψυχρό εκτελεστή συμβολαίων Χατζηδάκη, χτύπησε στην καρδιά του εργατικού δικαίου με την κατάργηση του 8ωρου, με την επιβολή κρατικού ελέγχου στα σωματεία και τους συνδικαλισμένους εργάτες, o αγώνας για ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα αποδεικνύεται τιτάνιος και σισύφειος. Δεν ξεχνάμε, ούτε αφήνουμε να ξεχαστεί ότι ο νόμος 4808/2021 πρέπει να καταργηθεί και με τίποτα λιγότερο δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός.

Το Μάη του 2022, ο κατάλογος των εργατικών διεκδικήσεων γίνεται όλο και πιο μεγάλος, όλο και πιο επείγων. Δώδεκα χρόνια τώρα, οι αστικές κυβερνήσεις των μνημονίων, με όλα τα ενδύματα και τις αποχρώσεις που μας έχουν εμφανιστεί - από τη Νέα Δημοκρατία ως το ΣΥΡΙΖΑ – μας υποδεικνύουν ως αναπόδραστη εξέλιξη μία νέα «κανονικότητα» που περιλαμβάνει όλο και περισσότερη φτώχεια, όλο και περισσότερη εξαθλίωση, όλο και περισσότερη ανασφάλεια, όλο και περισσότερο πόλεμο και θάνατο. Δεν θα υποταχτούμε στη μοίρα που ετοιμάζουν για εμάς, αυτοί οι υποταγμένοι στο λαβωμένο και γι’ αυτό ακόμα πιο επικίνδυνο θηρίο του καπιταλισμού. Αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε, παλεύουμε για μία Ζωή με αξιοπρέπεια, με δικαιοσύνη, με ειρήνη που θα φέρουν στον κόσμο, αυτοί που παράγουν τον πλούτο, γιατί μόνο αυτοί μπορούν να το κάνουν.

Την 1η Μάη 2022 συμμετέχουμε στις εργατικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Καλούμε κάθε εργαζόμενη/ο, άνεργη/ο να δυναμώσει με την παρουσία του τις εκδηλώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Αθήνα - Προπύλαια, ώρα 11:00 πμ, στη Θεσσαλονίκη – Καμάρα, ώρα 10:30 πμ, στο Ηράκλειο – Άγαλμα Βενιζέλου, ώρα 10:00 πμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ