Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

 

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Όχι στις απολύσεις

 

Τα τραγικά αποτελέσματα:

 

ü  Του διαχρονικού εγκλήματος που τελούνταν εδώ και πολλά χρόνια στην ιστορική Βιομηχανία, τη μοναδική στην Ευρωπαϊκή Ένωση που παράγει σιδηρονικέλιο με τα δικά της μεταλλεύματα.

ü  Των διαχρονικών ευθυνών των κυβερνήσεων για συνειδητή και μεθοδευμένη υπερχρέωση της βιομηχανίας στην ΔΕΗ

ü  Της συνειδητής και μεθοδευμένης απόδοσης του προστίμου των «κρατικών ενισχύσεων», καθώς και  η εργαλειοποίησή του με σκοπό το ξεπούλημα και την διάλυση της ενώ δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από το κράτος

ü  Της «εκκαθάρισης της εν λειτουργία» κατά την οποία απαξιώθηκε εις βάρος του Δημοσίου μέχρι «τελικής πτώσεως» και εγκαταλείφθηκε σε μη λειτουργική κατάσταση το 90% των εγκαταστάσεων της, οξύνοντας τους εκβιασμούς στους εργαζόμενους.

ü  Του εμπαιγμού των εργαζόμενων εδώ και 22 μήνες παρά τις τεράστιες δυνατότητες της βιομηχανίας

έγιναν πλέον χειροπιαστά.

 

Την Τρίτη, 02/02, η κυβέρνηση παρέδωσε στους εργαζόμενους ως «τελεσίγραφο» ένα αντεργατικό σχέδιο με το οποίο προβλέπεται η απόλυση όλων των εργαζομένων μέσα στον Φλεβάρη. Παράλληλα πετάει στο δρόμο εκατοντάδες οικογένειες εργαζομένων διώχνοντας τους από τον οικισμό που έμεναν μέχρι τώρα, ώστε να παραδώσει την επιχείρηση στους ιδιώτες ‘καθαρή’ χωρίς εργαζόμενους με δικαιώματα.

Η εξέλιξη αυτή, έρχεται σε συνέχεια της συνειδητής και διαχρονικής απαξίωσης και υπερχρέωσης της ΛΑΡΚΟ από όλες τις κυβερνήσεις, που οδηγεί μια επιχείρηση στρατηγικής σημασίας σαν τη ΛΑΡΚΟ να γίνει βορά στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, ενώ σε άλλες συνθήκες θα μπορούσε να λειτουργεί υπηρετώντας την ευημερία του λαού.

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και του λαού της περιοχής είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων. Έχουμε καθήκον να σταθούμε στο πλευρό τους για να αποτρέψουμε το εγκληματικό σχέδιο της κυβέρνησης.

O Σύλλογος Εργαζομένων ΕΛΓΟ Δήμητρα εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ και των οικογενειών τους. Στηρίζουμε τον πολύχρονο αγώνα των εργαζόμενων στη ΛΑΡΚΟ για διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους και των δικαιωμάτων τους, καταβολή των δεδουλευμένων τους, διασφάλιση της συνέχισης της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ