Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

ΚΥΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΙΤΙΟΛΟΓΗΤΟ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ ΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΑΣ

 Με το γνωστό κυβερνητικό κυνισμό, ο Αναπλ. Υπουργός Οικονομικών Σκυλακάκης έκοψε με συνοπτικές διαδικασίες τις συμβολικού επιπέδου παροχές που εγκρίθηκαν για τους εργαζόμενους του Οργανισμού από τη Διοίκηση, από την αρμόδια οικονομική υπηρεσία του εποπτεύοντος Υπουργείου, αλλά και από τον ίδιο τον Υπουργό ΑΑΤ. 

Συγκεκριμένα ο υπουργός Σκυλακάκης απέρριψε τη μη μισθολογική παροχή της διατακτικής σίτισης ύψους 250 ευρώ το χρόνο, αλλά και το πολύ σημαντικό μέτρο που ισχύει βάσει του ΥΚ, για τους όλους τους εργαζόμενους του Δημοσίου (ΙΔΑΧ και μονίμους), που είναι η απόδοση μέρους της αποζημίωσης απόλυσης λόγω συνταξιοδότησης στους κληρονόμους εργαζόμενου, στην περίπτωση που πεθάνει πριν προλάβει να αποχωρήσει από τον οργανισμό λόγω συνταξιοδότησης. 

Ο Σκυλακάκης αγνόησε το γεγονός ότι τα συμφωνηθέντα με το Σύλλογο είχαν όλες τις απαιτούμενες από το νόμο εγκρίσεις και χωρίς να αισθάνεται καν την ανάγκη να αιτιολογήσει την αρνητική του κρίση, με την απόφασή του, μάς είπε στην ουσία ότι: 

1. Για την αποζημίωση των κληρονόμων: 

"Ο θάνατος εργαζόμενου πριν την αποχώρησή του με συνταξιοδότηση από τον Οργανισμό, συνιστά θετικό γεγονός για τους ισολογισμούς και προϋπολογισμούς της επιχείρησης ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ"

2. Για τη διατακτική: 

Για την "επιχείρηση" ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, η δαπάνη για την ενίσχυση του εισοδήματος των χαμηλόμισθων του Οργανισμού σύμφωνα με τη βούληση της Διοίκησης, με τη μη μισθολογική παροχή σε τρόφιμα, ύψους 0,80 ευρώ την ημέρα είναι ασύμφορη. 

(Ενδιαφέρουσες αναλογίες για να αντιληφθούμε το ασήμαντο ποσοστό της συγκεκριμένης δαπάνης ως προς τις συνολικές:  

Αν ο Οργανισμός είχε το 2022 εισόδημα 1.000 ευρώ το μήνα (ή 12.000 ευρώ το χρόνο), θα έπρεπε να δαπανά για την κάλυψη της διατακτικής 3 ευρώ το μήνα (ή 36 ευρώ το χρόνο.))

Με αυτή τη λογική το κυβερνητικό υπηρετικό προσωπικό των μεγαλοαστών, των καπιταλιστών και των εργοδοτών περνά τις ημέρες του στις καρέκλες της εξουσίας και διαφεντεύει τις ζωές μας. Γεγονός είναι ότι:

Η πολιτική κι αυτής της κυβέρνησης, 

όπως και όλων των κυβερνήσεων της κρίσης, 

έκαναν την κρίση του κεφαλαίου, 

κρίση του λαού, κρίση δική μας.  

Η πολιτική τους είτε εφαρμόζεται σε περίοδο κρίσης ή σε περίοδο ανάπτυξης:

  • Διώχνει τα παιδιά μας από τα σχολεία, 
  • Κάνει τους γονείς ζητιάνους στα παιδιά τους και τα παιδιά ζητιάνους στους γονείς τους, 
  • Μας πετά έξω από τα νοσοκομεία, 
  • Μας πεθαίνει από το κρύο, 
  • Μας καίει από τη ζέστη, 
  • Μας πνίγει από τη βροχή, 
  • Μας αφήνει πάνω απ' όλα γυμνούς από αξιοπρέπεια, με το κεφάλι σκυφτό στην ανάγκη!

 "Άμα έχεις, είσαι άριστος - Άμα δεν έχεις, μας είσαι άχρηστος"  

μας λέει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και οι Υπουργοί της, οι οποίοι έχουν μάθει απ' έξω κι ανακατωτά,  το μάθημα των ‘βέλτιστων πρακτικών’ της ΕΕ, των Τραπεζών, του ΟΟΣΑ και όλων των ανάλογων "ευαγών" ιδρυμάτων και μας νουθετούν ολημερίς κι ολονυχτίς από τα καλοταϊσμένα κανάλια και τα ΜΜΕ τους, για να μας πείσουν ότι χωρίς τους επιχειρηματίες φίλους τους δεν είμαστε τίποτα. Για να μας πείσουν ότι αν υπάρχει ζωή για εμάς, υπάρχει μόνο εάν είναι οι εταιρείες καλά. Αν δηλαδή, βγαίνει κέρδος γι' αυτές, από τις ζωές μας και την ύπαρξή μας.  Μας λένε ότι η κοινωνία μπορεί να υπάρχει και να λειτουργεί, μόνο αν αυτό αποβαίνει κερδοφόρο για μία επιχείρηση! Μας ζητάνε να σκεφτούμε όλοι σαν κερδοσκόποι. Να κοιτάμε πώς θα βγάλει κέρδος ο ένας από τον άλλο δηλαδή. 

Σύμφωνα με τη διαχρονική αυτή πολιτική, το Κράτος είναι επιχείρηση, όπως και ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ είναι επιχείρηση. Πρέπει να έχουν κέρδος από εμάς λοιπόν και μάλιστα όσο γίνεται πιο πολύ! Έτσι κυνικά κόβονται οι Συλλογικές Συμβάσεις!

Από τη δική μας πλευρά, την πλευρά των εργαζόμενων, η μόνη ρεαλιστική λύση για τη βελτίωση των όρων εργασίας και γενικότερα της ζωής μας είναι ο δικός μας συλλογικός μαζικός αγώνας.  Οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουμε και η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι συλλογική και ταξική και θα δοθεί. 

 "Οι ανάγκες μας είναι πάνω από τα κέρδη τους!" 

Ο Σύλλογος ήδη έχει προχωρήσει σε κινήσεις για να αποκρούσει ως πρώτη ενέργεια, αυτή την απαράδεκτη κυβερνητική απόφαση με νομικά μέσα. Έχει συζητήσει ακόμα και τις κινήσεις που πρέπει να κάνουμε όλοι οι εργαζόμενοι μαζί ως Σύλλογος, για να υπερασπιστούμε πρώτα απ' όλα την αξιοπρέπεια μας. 

Για όλα αυτά, θα επανέλθουμε και με ενημερώσεις και με συστηματικές δια ζώσης συναντήσεις με όλους τους εργαζόμενους, προκειμένου να πραγματοποιήσουμε μία μαζική Γενική Συνέλευση εφόλης της ύλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ