Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

 ΑΔΙΑΚΟΠΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ –

ΑΔΙΑΚΟΠΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος και διαδήλωση στη Βουλή, 

το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου, ώρα 12:00,  

https://protovoulia4808.blogspot.com/2022/02/12-2022-12-480821.html

https://www.blogger.com/blog/post/edit/7195204490618488872/7387066882009929077

Εργατική Διαδήλωση την Τρίτη 22 Φλεβάρη 6.30 μ.μ. στον πεζόδρομο της Κοραή

https://ergatikaswmateia.wordpress.com/2022/02/05/%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%b9%ce%b8%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%83-%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%bd%ce%b1%cf%83-%ce%b3/

Ο Σύλλογος Εργαζόμενων ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ δηλώνει την αμέριστη στήριξή του στον εργατικό αγώνα που αρχίζει και δυναμώνει με στόχο και σύνθημα την κατάργηση του νόμου 4808/2021, γνωστού ως νόμου Χατζηδάκη. Τα ταξικά σωματεία αλλά και οι εργατικές συλλογικότητες στις διάφορες μορφές τους έχουν πλήρως αντιληφθεί τη σημασία της αποπομπής αυτού του δρακόντειου αντεργατικού, αντισυνδικαλιστικού νόμου που ήρθε να επιτελέσει το έργο του, ακριβώς τη στιγμή που το εργοδοτικό κεφάλαιο τον χρειάζεται περισσότερο από ποτέ για να διασώσει την κερδοφορία του με κάθε κόστος εις βάρος της εργασίας. Την ώρα που:

-       Η ασίγαστη κρίση διαβρώνει όλες τις φτωχές κοινωνικές ομάδες και τους εργαζόμενους.

-       Τα κοινά αγαθά – Παιδεία, Υγεία, Ρεύμα και Νερό – γίνονται εμπορεύματα και ιδιωτικοποιούνται, χτυπώντας ακόμα πιο βαθιά το εργατικό και λαϊκό εισόδημα και το επίπεδο διαβίωσης.

-       Οι απολύσεις, η ελαστική εργασία, η επισφάλεια, η μαύρη/ανασφάλιστη εργασία, η ενοικίαση των εργαζόμενων, τα σπαστά ωράρια, οι φθηνές υπερωρίες, η εντατικοποίηση μέσω της τηλε-εργασίας,  νομιμοποιούνται απλόχερα από τις «αριστερές» και δεξιές αστικές κυβερνήσεις και προσφέρονται στις επιχειρήσεις για να διευκολυνθούν στη μόνιμη επιδίωξή τους να επιβάλλουν όσο πιο άγρια γίνεται την εκμετάλλευση της εργασίας.

-       Τα εργοδοτικά εγκλήματα κατά της ασφάλειας και της υγιεινής της εργασίας γίνονται όλο και πιο συχνά, όλο και πιο άγρια.

-       Οι ήδη χαμηλοί μισθοί ευτελίζονται και απαξιώνονται πλήρως από τον καλπασμό του πληθωρισμού και της ακρίβειας.

 

Μέσα σε αυτό το ζόφο, τώρα που το οργανωμένο εργατικό κίνημα, καλείται να δώσει ένα τιτάνιο αγώνα για να αποτινάξει και να ανατρέψει αυτή την αποτρόπαια πραγματικότητα που όλες οι αστικές κυβερνήσεις διαμορφώνουν, υποταγμένες στις αντιδραστικές πολιτικές της Ε.Ε και των άλλων υπερεθνικών οντοτήτων.  

Κόντρα στην κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων μας διεκδικούμε ως ΣΥΛΕΕΓΟ σε συντονισμό με άλλα σωματεία :

 

- Κάτω τα χέρια από το 8ωρο. Πάλη για μείωση του χρόνου εργασίας. Σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Επαναφορά της Κυριακάτικης αργίας σε όλους τους κλάδους.  Όχι στην ελαστική εργασία, την επισφάλεια, τη μαύρη / ανασφάλιστη εργασία, στο καθεστώς ενοικίασης εργαζόμενων, τα σπαστά ωράρια, τις φθηνές υπερωρίες.

- Κάτω η εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία.

- Όχι στη μετατροπή των εργαζομένων σε «συνεργάτες» (καθεστώς freelancer), καταργώντας εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

- Όχι στη μονιμοποίηση και επέκταση της τηλε-εργασίας που αυξάνει την εντατικοποίηση της εργασίας, σβήνοντας τα όρια μεταξύ εργάσιμου και μη εργάσιμου χρόνου.

- Να παρθούν μέτρα από κράτος και εργοδότες για την υγιεινή και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς... ενάντια στα εργατικά ατυχήματα και τις επαγγελματικές ασθένειες.

- Αυξήσεις στους μισθούς και τις αποδοχές – Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους. Κατάργηση των νόμων της κυβέρνησης (και της προηγούμενης κυβέρνησης) για τον κατώτερο μισθό και όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

- Απαγόρευση των απολύσεων – Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στο δημόσιο.

- Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις των κοινών αγαθών. Παιδεία, Υγεία, Ρεύμα και Νερό δεν είναι εμπορεύματα ανήκουν στο λαό. 

 

Ενάντια σε όλους τους περιορισμούς του νόμου Χατζηδάκη. Δε συμμετέχουμε στο ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε.

Αγωνιστική ενότητα των εργαζόμενων «από τα κάτω» - συντονισμός των αγωνιζόμενων σωματείων. Καλούμε σε παρατεταμένο αγώνα με όλες τις μορφές (διαδηλώσεις, απεργίες κλπ) για να καταργηθεί το αντεργατικό - αντισυνδικαλιστικό «έκτρωμα» (ν. Χατζηδάκη).

 

Για όλους αυτούς τους λόγους, ο Σύλλογος Εργαζόμενων ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στηρίζει και θα συμμετέχει σε όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις (απεργίες, διαδηλώσεις που θα οργανωθούν για την κατάργηση του νόμου 4808/21 (Χατζηδάκη). 

 

-      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ