Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 2/4 - ΑΥΞΗΣΗ ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΙΤΙΣΗΣ

Χαιρετίζουμε τους πάνω από εκατό εργαζόμενους της Αθήνας που στήριξαν με όλες τις δυνάμεις τους την κινητοποίηση της Τρίτης 2/4 και όλους τους εργαζόμενους ανά την Ελλάδα, οι οποίοι συμμετείχαν με κάθε πρόσφορο τρόπο στην κινητοποίηση, παρέχοντας ηθική συμπαράσταση στους συναδέλφους της Κεντρικής Υπηρεσίας. 

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους που στήριξαν τη στάση εργασίας που κήρυξε ο Σύλλογος, αλλά και την περιφρούρησή της η οποία στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. 

Χαιρετίζουμε επίσης κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη, οι οποίοι συνέβαλαν από τη θέση τους και με τον τρόπο που μπορούσαν, ώστε να επιτύχουμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Η βαθιά πεποίθηση των εργαζόμενων για το δίκαιο των αιτημάτων, τους όπλισε με το σθένος και τη ζωντάνια που πρέπει να δίνονται αυτοί οι αγώνες.

Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους, συμβασιούχους έργου, ΙΔΟΧ και εργολαβικούς, οι οποίοι χωρίς να έχουν κάποιο άμεσο όφελος από τη διεκδίκηση, στήριξαν και αυτοί την κινητοποίηση με συναδελφική αλληλεγγύη. Δεσμευόμαστε ως Σύλλογος ότι αυτή τη συναδελφική αλληλεγγύη θα την ανταποδώσουμε με κάθε δυνατό τρόπο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, μετά από πολυκύμαντες ανταλλαγές επιχειρημάτων με τους εργαζόμενους και το Σύλλογο στο πλαίσιο της κινητοποίησης, αλλά και πολύωρες διαπραγματεύσεις, αποφάσισε να αποδεχτεί και να εγκρίνει την επαύξηση της παροχής της διατακτικής σίτισης. Πρακτικά θα καταβληθεί εντός του 2024 ποσό σχεδόν 1500 ευρώ, με τις διατακτικές σίτισης. Το Δ.Σ. του ΕΛΓΟ αποφάσισε επίσης την ένταξη στη διαπραγμάτευση για συλλογική σύμβαση εργασίας της παροχής για το έτος 2025 και εφεξής, με την έναρξη των διαπραγματεύσεων να τοποθετείται την 01.09.2024 και ορίζοντα ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης το τέλος του 2024.

Ο Σύλλογος θα συνεχίσει απαρέγκλιτα να αγωνίζεται για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων όλων των εργαζόμενων και καλεί όλους τους εργαζόμενους να πιστέψουν στην ανάγκη και τη δύναμη αυτού του αγώνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ