Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024

 



Όχι στην κοροϊδία των μπόνους

Να καταβληθεί σε όλους τους εργαζόμενους ένας ακέραιος μισθός ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση για το 2023 (αναδρομικά)

 Στους εργαζόμενους που καταβλήθηκε το μπόνους της ΠΥΣ να καταβληθεί η διαφορά.  

Να επιστρέψει αμέσως ο 13ος και 14ος μισθός σε όλους τους εργαζόμενους

Στην τελευταία μισθοδοσία του χρόνου που έφυγε (2023), λίγοι από τους εκατοντάδες εργαζόμενους του Οργανισμού, είδαν μετά από πολλά χρόνια ανελέητων περικοπών, κάποιες εκατοντάδες ευρώ παραπάνω στο λογαριασμό τους. Οι πιο «τυχεροί» ή «προνομιούχοι» πιθανόν να πήραν ένα ολόκληρο μισθό επιπλέον, κάτι που μερικά χρόνια πριν ήταν αυτονόητο και ίσχυε για όλους τους εργαζόμενους χωρίς εξαίρεση. (Δεν είναι γνωστό στο Σύλλογο πώς κατανεμήθηκαν τα ποσά.)

Πρόκειται για τα μπόνους που δόθηκαν σε εκτέλεση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 7 της 21ης 4.2023 και της Απόφασης Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ΑΔΑ: 6ΖΡΤ4653ΠΓ-ΤΒΞ, 1921/306206 της 6 Οκτωβρίου 2023.  Ο τρόπος και η διαδικασία καταβολής τους στους υπαλλήλους του  Οργανισμό κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό και αυτό είναι κάτι, που δεν γίνεται καθόλου στην τύχη! Γίνεται για να εμπεδωθεί η κουλτούρα «Πάρε κατιτί εσύ και μη λες πουθενά τίποτα, για να μη φωνάζουν οι άλλοι. Για τους άλλους δεν έχει…»Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει αυτή η αντίληψη!

Μέσα σε συνθήκες αχαλίνωτης και αδιανόητης ακρίβειας που ξεπαστρεύει το μισθό μας μέσα σε λίγες μέρες και μας γονατίζει οικονομικά, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η πιο αντεργατική κυβέρνηση των τελευταίων πενήντα χρόνων, εφαρμόζοντας τα κόλπα των μπόνους με διάφορες δικαιολογίες, καταδικάζει σε μόνιμη στέρηση χιλιάδες εργαζόμενους και πετά ένα ξεροκόμματο σε λίγους από αυτούς, για να απαντήσει με αυτό τον τρόπο στην επιτακτική και αδήριτη ανάγκη για οριζόντιες αυξήσεις στους μισθούς.

Εμείς απαντάμε:

 Όχι στην κοροϊδία των «μπόνους» - Από τα λεφτά που "κλέβουν" από όλους μας εδώ και δεκαπέντε σχεδόν χρόνια, επιστρέφουν ψίχουλα σε λίγους!

Αγώνας για να καταβληθεί σε όλους τους εργαζόμενους η οικονομική ενίσχυση που δόθηκε σε λίγους το 2023 και να αυξηθεί για όλους –  Ένας μισθός σε όλους για το 2023 αναδρομικά

Να επιστρέψει αμέσως ο 13ος και 14ος μισθός σε όλους τους εργαζόμενους. Δε θα παραμείνουμε ούτε σιωπηλοί, ούτε ανεκτικοί στη «σαλαμοποίηση» των εργαζόμενων σε κατηγορίες και διάφορες εργασιακές ταχύτητες, στην εξατομίκευση των αμοιβών, στην καθυπόταξη στο μαστίγιο και στο καρότο των μάνατζερ.

ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ – ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ - ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΕΡΔΙΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΨΕ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΗΣ ΟΤΑΝ ΠΑΛΕΨΕ ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΟΧΙ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στο μεγάλο αγώνα με τον οποίο θα πρέπει να στηρίξουμε τη διεκδίκηση ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ με οριζόντιες πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και παροχές για όλους τους εργαζόμενους του Οργανισμού – Η πρώτη Γενική Συνέλευση μας το 2024 πρέπει να είναι Γενική Συνέλευση Αγώνα και δεν πρέπει να λείπει κανείς!                  

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος ΔΣ 

Παναγιώτης Κάτσαρης

H Γ. Γραμματέας    

Μαργαρίτα Κουτσανέλλου                

                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ