Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022

ΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

 "Η πειθαρχική και ποινική δίωξη της Γ. Γραμματέως του Συλλόγου Εργαζόμενων ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Μαργαρίτας Κουτσανέλλου είναι άδικη, δεν έχει καμία απολύτως βάση και είναι εκδικητική. Στην πραγματικότητα πρόκειται για συνδικαλιστική δίωξη. Στο πρόσωπό της δέχεται επίθεση ολόκληρο το σωματείο και οι δίκαιοι αγώνες του. Να σταματήσει αμέσως κάθε δίωξη εναντίον της Γ. Γραμματέως του Συλλόγου Εργαζόμενων ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ."

https://secure.avaaz.org/community_petitions/el/elgo_demetra_sull_ergaz_elgo_demetra_psephisma_sumparastases_ste_margarita_koutsanellou/?eUYuhtb&utm_source=sharetools&utm_medium=email&utm_campaign=petition-1601686-sull_ergaz_elgo_demetra_psephisma_sumparastases_ste_margarita_koutsanellou&utm_term=UYuhtb%2Bel

Αυτό λέει το ψήφισμα που καλούμε όλους τους εργαζόμενους του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και όλους τους φίλους του Συλλόγου να προσυπογράψουν για την πειθαρχική και ποινική δίωξη της Γ. Γραμματέως του Συλλόγου Εργαζόμενων ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, η οποία είναι ξεκάθαρη συνδικαλιστική δίωξη. Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου εκδικάζεται η υπόθεση, στην οποία η συνάδελφος διώκεται από τον Οργανισμό, επειδή δεν δέχτηκε ως Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής στις εκλογές του Υπηρεσιακού Συμβουλίου το 2018 να μονογράψει τους φακέλους 24 επιστολικών ψήφων που δεν στάλθηκαν με συστημένη επιστολή, δεν υπήρχε δηλαδή απόδειξη για την αποστολή τους. Ο Νομικός Σύμβουλος του Οργανισμού έδωσε εντολή στην Επιτροπή να αφαιρεθεί από την Πρόεδρο η αρμοδιότητα της μονογραφής των φακέλων. Για τα περιστατικά αυτά ήταν ενημερωμένος από την πρώτη στιγμή - το βράδυ της 16/4/2018 - ο Πρόεδρος του Συλλόγου και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, Παναγιώτης Κάτσαρης και ο δικηγόρος του Συλλόγου, Παλαιολόγος Παλαιολόγος. 

Θυμίζουμε ότι το επόμενο πρωί της 17/4/2018, ώρα 8:40 πμ, η Γ. Γραμματέας του Συλλόγου ενημέρωσε τηλεφωνικά το εποπτεύον Υπουργείο (συγκεκριμένα το Διευθυντή του Υπουργού, κ. Ευάγγελο Αποστόλου και τη γραμματέα του) για την υπόθεση, και ζήτησε να γίνει δεκτή αυθημερόν για να παραδώσει τους 12 άδειους σκισμένους φακέλους αλληλογραφίας με απλό γραμματόσημο που διέσωσε από την καταστροφή, οι οποίοι ήταν τεκμήριο ότι δεν υπήρχε επιστολική ψήφος με απόδειξη. Δεν κλήθηκε ποτέ στο Υπουργείο.

Στις 18/4/2018, η Γ. Γραμματέας του Συλλόγου, συνοδεία δύο μελών του τότε Διοικητικού Συμβουλίου, παρέδωσε τους συγκεκριμένους φακέλους, μαζί με 16σέλιδη αναφορά, όπου εξιστορούσε τα περιστατικά, όπως τα έζησε η ίδια, στο Πρωτόκολλο του Γραφείου του τότε Υπουργού, και έλαβε σχετικό αριθμό πρωτοκόλλου γι' αυτό.

Σήμερα, και ενώ η πειθαρχική δίωξη έχει παγώσει ανεξήγητα (λόγω σοβαρών ελλείψεων στο φάκελο που παραδόθηκε στο ΠΣ, απ' όσο είμαστε σε θέση γνωρίζουμε), βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν την εκδίκαση της υπόθεσης στο Α΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας (πρώην Σχολή Ευελπίδων), Κτήριο 9, Αίθουσα 5, ώρα 9:00 πμ. 

Η Γ. Γραμματέας του Συλλόγου κατηγορείται από τον Οργανισμό για "υπεξαγωγή εγγράφων", όπου έγγραφα κατά το κατηγορητήριο είναι οι άδειοι σκισμένοι φάκελοι αλληλογραφίας με απλό τέλος, οι οποίοι έχουν παραδοθεί στο Υπουργείο από τις 18/4 και περιήλθαν εν συνεχεία στον Οργανισμό. Διευκρινίζουμε επ' ευκαιρία, ότι καμία ανάμειξη/επαφή δεν είχε η Γ. Γραμματέας με τις ψήφους που περιέχονταν στους φακέλους αυτούς, οι οποίοι τοποθετήθηκαν στην κάλπη και καταμετρήθηκαν. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μη σιωπήσουν απέναντι σε αυτή την κατάφωρη αδικία, η οποία συνεχίζεται με όλους τους τρόπους και να προσυπογράψουν το ηλεκτρονικό ψήφισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ