Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022



 Ανακοίνωση ΣΥΛ.Ε.Ε.Γ.Ο. για την δίκη της Γ.Γ. του Συλλόγου

 

Η πανηγυρική αθώωση της Γ. Γραμματέως του Συλλόγου μας, Μαργαρίτας Κουτσανέλλου μας δυναμώνει και μας διδάσκει – Οι γελοίες κατηγορίες εναντίον της δεν μπόρεσαν να σταθούν ενώπιον της έδρας, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της πολιτικής αγωγής και του μάρτυρα κατηγορίας – Έκθετος ο Οργανισμός, οι Διοικήσεις του και οι πολιτικοί τους προστάτες, για την εμπάθεια και τη σκευωρία – Προβολές στο μέλλον για το τι θα επακολουθήσει;

Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στο Α΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο όπου δικαζόταν η Γ. Γραμματέας του Συλλόγου είδαμε ένα εργαζόμενο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, τον κ. Γ. Καρέτσο, διορισμένο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του Προέδρου του Οργανισμού το 2015, σε αγαστή συνεργασία και συμπόρευση με το δικηγόρο που εκπροσωπούσε το σημερινό Πρόεδρο του Οργανισμού, κ. Σ. Χαρουτουνιάν, να έρχονται για να αντιδικήσουν ώστε τελικά να καταδικαστεί η συνδικαλίστρια Μαργαρίτα Κουτσανέλλου.

Ο Οργανισμός το 2021 – επί Διοίκησης Χαρουτουνιάν, Χατζηνικολάου – ενώ δήλωνε ότι δεν τον αφορά η υπόθεση, έστειλε δικηγόρο του Οργανισμού να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή στη δίκη, σε μία κατηγορία/υπόθεση – φιάσκο, την οποία γνώριζε από την πρώτη στιγμή ότι ήταν τέτοια και αποδείχτηκε στη συνέχεια και στο δικαστήριο.  Ο κ. Γ. Καρέτσος το 2021 δεν ήταν τίποτα θεσμικό για τον Οργανισμό, εξαιτίας του οποίου να υποχρεώνεται να παραμείνει μάρτυρας κατηγορίας. Ήταν απλά ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ! Παρόλα αυτά παρέμεινε μάρτυρας κατηγορίας, υποστηρίζοντας στην ουσία την πολιτική αγωγή από Χαρουτουνιάν, Χατζηνικολάου.

Ο πρόσφατα προσληφθείς δικηγόρος κ. Φ. Δημόπουλος, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια  για να του επιτραπεί να εκπροσωπήσει τον Οργανισμό ως πολιτική αγωγή, εναντίον της Γ. Γραμματέως του Συλλόγου.  Ενώ ο κ. Γ. Καρέτσος, Πρόεδρος του Οργανισμού επί ΣΥΡΙΖΑ, παρίστατο ως μάρτυρας κατηγορίας, στηρίζοντας την πολιτική αγωγή της σημερινής Διοίκησης του Οργανισμού.  

Ήταν ξεκάθαρο και στον πιο άσχετο - ειδικά σε όσους παρακολούθησαν τη δίκη - ότι και οι δύο ήθελαν και επεδίωξαν, παρά τις ψευτοπροφάσεις τύπου "Να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω λάδι", να συντρίψουν μία εργαζόμενη για τη συνδικαλιστική της δράση, μη διστάζοντας να τη φέρουν μπροστά στο ενδεχόμενο απόλυσης, ακόμα και απώλειας συνταξιοδοτικού δικαιώματος όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο συνήγορος υπεράσπισης στην ακροαματική διαδικασία.

Φυσικά, πρώην και νυν Διοικήσεις δεν έχουν στο στόχαστρο μόνο τη Γ. Γραμματέα, αλλά ολόκληρο το Σύλλογο, για τον ασυμβίβαστο και μαχητικό χαρακτήρα του. Αυτό που τους ενοχλεί είναι η συσπείρωση και η δυναμικότητα του Σωματείου, το οποίο έχει την εμπιστοσύνη και διατηρεί ισχυρά και ακλόνητα ερείσματα μεταξύ των εργαζόμενων, που το στηρίζουν μαζικά με όλους τους τρόπους. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να τρομοκρατήσουν κάθε εργαζόμενο που τολμά να φέρει αντίρρηση όταν οι διοικούντες επιδιώκουν να προσαρμόζουν την κοινή λογική στις απαιτήσεις τους και όχι τις απαιτήσεις τους στην κοινή λογική. 

Ο Σύλλογος έδωσε τον δίκαιο αγώνα που έπρεπε για την αθώωση της Γ. Γραμματέως, Μαργαρίτας Κουτσανέλλου και με τη βοήθεια του ταξικού εργατικού κινήματος, αλλά και του δικηγόρου του Σωματείου κ. Παλαιολόγου. Ο αγώνας αυτός κατέγραψε μία καθόλου δεδομένη εκ των προτέρων νίκη, αν κρίνει κανείς από τις προθέσεις των αντίδικων που εμφανίστηκαν, αλλά και του τρόπου που χειρίζονται την υπόθεση εδώ και τέσσερα χρόνια στο εσωτερικό του Οργανισμού (και στο επίπεδο της πειθαρχικής δίωξης). Το αίσθημα ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη φυσικά δεν ικανοποιήθηκε, καθώς ήταν ξεκάθαρο ότι σε καμία περίπτωση η έδρα δεν ήθελε να θίξει τις απαράδεκτες πράξεις και τις παραλείψεις του μηνυτή Οργανισμού. Αρκέστηκε να αθωώσει την κατηγορούμενη, αναγνωρίζοντας ότι κανένα έγκλημα δεν στοιχειοθετήθηκε με τις ενέργειές της εκείνο το βράδυ. 

Οι αγώνες μας δεν θα σταματήσουν, γιατί αυτό επιβάλλει η ανάγκη. Όσο κι αν το επιθυμούν, οι διεκδικητές της κυβερνητικής εξουσίας, οι οποίοι - όπως φάνηκε και στη δίκη της γραμματέως του Συλλόγου -, όσο κι αν παριστάνουν τους αντιπάλους, ξέρουν να ενώνονται απέναντι στον κοινό εχθρό, που είναι οι εργαζόμενοι και τα εργατικά δικαιώματα. Δεν ξεχνάμε πώς αντιμετώπισαν τους εργαζόμενους οι Διοικήσεις του Οργανισμού και οι Υπουργοί επί ΣΥΡΙΖΑ, στον αγώνα για τον Κανονισμό Προσωπικού, για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, για τα 176 ευρώ. Δεν ξεχνάμε τα "επιτεύγματα" και της σημερινής Διοίκησης επί νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης.  Δεν ξεχνάμε ότι τους είδαμε μαζί πλάι-πλάι, στη δίκη της Παρασκευής και σε αγαστή συνεννόηση. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι όσο πιο πολύ συσπειρωνόμαστε, τόσο πιο πολλά θα καταφέρνουμε.

Ο πελατειακός συνδικαλισμός της συνδιαλλαγής και της εκδούλευσης δεν έχει πέραση και ούτε ατομικές λύσεις υπάρχουν. Σε ένα οργανισμό που υποχρηματοδοτείται και είναι υποστελεχωμένος, αργά ή γρήγορα είναι η βίτσα και το μαστίγιο που θα πάρουν θέση για να δουλεύουμε περισσότερο, χωρίς ούτε καν να μπορούμε να ζήσουμε με αυτά που πληρωνόμαστε για τη δουλειά μας. Οι οργανωμένοι και αποφασιστικοί αγώνες μας μόνο μπορούν να καλυτερέψουν τη ζωή μας και την εργασία μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συνειδητοποιήσουν ότι καμία προοπτική βελτίωσης της κατάστασής τους, δεν μπορούν να περιμένουν από τις πολιτικές δυνάμεις που συμμαχούν για να εξοντώσουν ένα συνδικαλιστή / μία συνδικαλίστρια, που αγωνίζεται για τις συλλογικές υποθέσεις, για τα εργατικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, όπως στην περίπτωση της δίωξης στο δικό μας Οργανισμό. Τα σωματεία και οι συνδικαλισμένοι εργαζόμενοι είναι εχθροί του συστήματος και ο υπ’ αριθμόν ένα αντίπαλος στην φιλοεπιχειρηματική πολιτική τους. Θέλουν διάλυση των σωματείων, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και επικράτηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας. Όποιον αισθάνονται ότι τους δυσκολεύει σε αυτό το σχεδιασμό,  συμμαχούν και συνεννοούνται για να τον εξουδετερώσουν, χωρίς δεύτερη σκέψη. Εμείς, πρέπει να απαντήσουμε, υπερασπιζόμενοι αυτό ακριβώς που θέλουν να διαλύσουν και αυτό είναι η δύναμή μας:

-         ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

-       ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ - ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ

-        ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

-        ΚΑΤΩ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ -  ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ