Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ 01.09.2021

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία  την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου, η προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στην έδρα του Οργανισμού, κατά την οποία οι εκπρόσωποι του Συλλόγου παρουσία δεκάδων εργαζόμενων εξέθεσαν στη Διοίκηση τους λόγους της κινητοποίησης. Επιδόθηκε ψήφισμα, τα θέματα του οποίου οι εργαζόμενοι ανέπτυξαν προφορικά στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Αθήνα, 01 Σεπτεμβρίου 2021

Οι εργαζόμενοι στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό – ΔΗΜΗΤΡΑ δηλώνουμε με τη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας την ισχυρή βούλησή μας να αγωνιστούμε με όλους τους πρόσφορους τρόπους, ώστε τα εργασιακά μας θέματα να πάρουν τη θέση που τους αναλογούν στις προτεραιότητες του Οργανισμού εργοδότη μας και να δοθεί τέλος στην σταθερή υποτίμησή τους από αυτόν.
Απαιτούμε:
1. Να γίνει δεκτή η αίτηση θεραπείας των συγγενών της αποθανούσας συναδέλφου Γκέλυς Κουτσογιάννη.
2. Να υπογραφεί αμέσως η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και να συμφωνηθεί η εκ νέου συζήτηση για την αύξηση του ποσού των μη μισθολογικών παροχών από το επόμενο έτος. Να χορηγούνται χωρίς άλλη καθυστέρηση, οι πρόσφατα θεσπισμένες άδειες του ΔΥΚ στους εργαζόμενους του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

3. Να εκδώσει απόφαση το Διοικητικό Συμβούλιο στήριξης του αιτήματός μας για την κατάργηση της διάταξης Βορίδη για τα 176 ευρώ και για την άφεση των καταβληθέντων.

4. Να σταματήσει το υγειονομικό φακέλωμα των εργαζόμενων και να γίνει σεβαστό το δικαίωμα επιλογής που έχει κάθε εργαζόμενος για την άσκηση ιατρικών πράξεων στο σώμα του. 
Ναι στο εμβολιαστικό πρόγραμμα - Όχι στην υποχρεωτικότητα

5. Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου τακτικού προσωπικού με σταθερή σχέση εργασίας – Όχι στις ελαστικές και ευέλικτες σχέσεις εργασίας.


Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  του Οργανισμού από την πλευρά τους υπερασπίστηκαν μέχρι κεραίας τις αποφάσεις τους και τις ενέργειές τους, λέγοντας ότι τα θέματα που έθεσαν οι εργαζόμενοι είτε δεν ανήκουν στη σφαίρα της αρμοδιότητάς τους, είτε δεν γίνεται αλλιώς (κατά την προσφιλή θεωρία τους εδώ και δέκα χρόνια). 

Από κανένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου δεν εκφράστηκε με οποιοδήποτε τρόπο κάποια θετική οπτική, πρόθεση ή έστω συμπάθεια στα προβλήματα που τέθηκαν από τους εργαζόμενους. Ο Διευθύνων Σύμβουλος περιορίστηκε να σχολιάσει ότι για όλα τα θέματα που τίθενται από τους εργαζόμενους έχει απαντήσεις και θα τις αποστείλει στο Σύλλογο εγγράφως. 

Εμείς ως εργαζόμενοι λέμε ότι οι ανάγκες μας είναι συγκεκριμένες, υλικές  και πραγματικές και χρειάζονται λύσεις και όχι "απαντήσεις". Γνωρίζουμε πολύ καλά επίσης, ότι δεν πρόκειται να λάβουμε κανένα χαρτί  από τη Διοίκηση, το οποίο θα συνιστά κάποια έμπρακτη συμβολή για τη θετική έκβαση των υποθέσεών μας. 

Ξέρουμε όμως τέλος, ότι οι ίδιοι εμείς με τον αγώνα μας μπορούμε να δώσουμε τις λύσεις που θεωρούμε δίκαιες για εμάς και αυτό θα κάνουμε. Όπως στις πρόσφατες πυρκαγιές που οι ίδιοι οι άνθρωποι στα χωριά τους έσωσαν τους εαυτούς τους, αν και εγκαταλελειμμένοι  από το επιτελικό μνημονιακό κράτος. 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να οργανωθούν στο Σύλλογο, να συμμετέχουν στις γενικές συνελεύσεις που σύντομα θα ανακοινωθούν, στις συλλογικές διαδικασίες και στις δράσεις που αποφασίζονται συλλογικά, ώστε να δώσουμε οι ίδιοι με τον αγώνα μας λύση στα προβλήματα που μας ταλανίζουν. 

ΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΜΕΝΟΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ  
ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ "ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ" 
ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ: 
"ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ