Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ



Σ Υ Ν Τ Ο Ν Ι Σ Τ Ι Κ Ο
ΕΝΑΝΤΙΑ στην κατάργηση-συρρίκνωση Δημοσίων κοινωφελών φορέων,
στις απολύσεις-εφεδρεία-διαθεσιμότητα και το μισθολόγιο-φτωχολόγιο

των ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ  ΠΟΣΠΕΡΤ- Π.Ο.Θ.Α.–Π.Ο.Μ.Ε.Ε.Α.–Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε.
   και των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΟΣΚ–ΙΓΜΕ-ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ-Ε.Ι.Ν.–ΗΔΙΚΑ–ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ-ΟΚΑΑ–ΕΛΟΤ-ΕΓΝΑΤΙΑ–ΜΟΔ-ΔΕΠΑΝΟΜ–ΘΕΜΙΣ–ΚΕΠΕ-ΕΕΤΑΑ
………………………………………………………………….…………………………………………………………………………………………….
Αθήνα 28/8/2013



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

       Το Συντονιστικό συνεδρίασε την Τρίτη 27/8 στην ΕΡΤ με την παρουσία εκπροσώπων από τις Ομοσπονδίες ΠΟΣΠΕΡΤ και ΠΟΘΑ και των Σωματείων ΙΓΜΕ, ΟΣΚ, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, ΘΕΜΙΣ, ΜΟΔ, ΚΕΠΕ και ΥΠΕΚΑ. Έγινε αναλυτική ενημέρωση και συζήτηση για τις εξελίξεις σε κάθε χώρο και γενικότερα, όπου φάνηκε για ακόμα μία φορά ότι η συγκυβέρνηση χρησιμοποιεί διάφορους τρόπους και μέσα για να προωθήσει τον βασικό της στόχο, δηλαδή την κατάργηση και συρρίκνωση κοινωφελών φορέων του Δημοσίου, την παράδοση του έργου και των υπηρεσιών τους σε επιχειρηματικούς ομίλους και την διαθεσιμότητα-κινητικότητα- απόλυση χιλιάδων εργαζομένων μέσα στο επόμενο διάστημα. Επιχειρεί την οικονομική «ασφυξία» φορέων με τη δραστική έως καθολική περικοπή του προϋπολογισμού τους, αλλά και τον αποδεκατισμό τους από προσωπικό με τη δήθεν «αξιολόγηση» δομών και εργαζομένων. Χαρακτηριστικά είναι τα πρόσφατα παραδείγματα στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ όπου με διάφορα προσχήματα «έκοψε» τον προϋπολογισμό τους και στο ΕΚΒΑΑ(ΙΓΜΕ) και άλλους φορείς του ΥΠΕΚΑ όπου ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρία την «αξιολόγηση» δομών και την υπόδειξη του πλεονάζοντος προσωπικού με βάση τις «Μνημονιακές δέσμεύσεις». Παράλληλα χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να κάμψει την αντίσταση των εργαζομένων στην ΕΡΤ οι οποίοι συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να εκπέμπουν πρόγραμμα από το ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής. Έφτασε στο σημείο να βάζει όσους έκαναν αίτηση για την λεγόμενη Δ.Τ. να υπογράφουν και δήλωση αποκήρυξης της ΕΡΤ και να δουλεύουν χωρίς συμβάσεις !! Την ίδια ώρα δεν διστάζει να πάρει ανάλογα μέτρα στους τομείς της Δημόσιας Υγείας και Παιδείας, με στόχο πάντα την πλήρη υποβάθμιση και παράδοσή τους στα επιχειρηματικά συμφέροντα αλλά και διαθεσιμότητες-απολύσεις χιλιάδων.
      Μπροστά σε αυτή την γενικευμένη επίθεση συγκυβέρνησης-Τρόϊκας-ΕυρωΈνωσης, απαιτείται άμεσα η καλύτερη δυνατή οργάνωση, συντονισμός και κλιμάκωση του αγώνα «από  τα κάτω» και από το σύνολο των εργαζομένων. Έτσι θα δώσουμε αποστομωτική απάντηση στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης που είπε χθες ότι «η σιωπηλή πλειοψηφία συμφωνεί με τα μέτρα». Δεν πρέπει να υπάρχει πια καμία αυταπάτη πλέον ότι, κάποιοι θα εξαιρεθούν και κάποιοι θα τη γλυτώσουν. Ούτε πρέπει να επιτρέψουμε να περάσει η προπαγάνδα της κυβέρνησης που επιχειρεί να προκαλέσει αντιπαλότητα μεταξύ εργαζομένων δημόσιου & ιδιωτικού τομέα, εργαζομένων & ανέργων, συμβασιούχων & μονίμων, ΔΕ & ΠΕ.
        Το Συντονιστικό καλεί Σωματεία και εργαζόμενους, να ενισχύσουν με κάθε τρόπο τις απεργιακές κινητοποιήσεις των συναδέλφων στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, στο Υπουργείο Γεωργίας και στο ΥΠΕΚΑ, τη στάση εργασίας της Πέμπτης 29/8 στο Δημόσιο και τα συλλαλητήρια στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Παράλληλα να στηρίξουμε πολύμορφα και ουσιαστικά τον συνεχιζόμενο αγώνα των εργαζομένων στη ΕΡΤ.

ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ




Για επικοινωνία:

Μανώλης Δανδουλάκης-ΟΣΚ                      6977-674562  dandoulakism@yahoo.gr
Χάρης Σμυρνιώτης-ΙΓΜΕ                             213-1337439  syndikato@igme.gr
Κώστας Κεχαγιόγλου-ΠΟΘΑ                        6977-620408  potha@otenet.gr
Κοτζαμπασάκης Θανάσης–ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ    6977-134412  kojampasakis@yahoo.gr
Παντελής Αυθίνος-ΗΔΙΚΑ                            6973-365649  paafh@yahoo.com
Χρηστίνα Χρηστίδου-ΜΟΔ                           6945-778112  cxristidou@mou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ