Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΠΕΚΕΠΕ



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ & ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ
(Π.Σ.Ε. - Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.)

Αθήνα 28.8.2013
                                                                               Αρ. πρωτ.:1675                                          

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στις απεργιακές κινητοποιήσεις που διοργανώνουν σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων, ενάντια στις διαθεσιμότητες που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση, οι οποίες για το Υπ.Α.Α.Τ., τον Ε.Φ.Ε.Τ., το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών και το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο αφορούν στην παρούσα φάση 131 συναδέλφους, για τους οποίους κανείς δεν εγγυάται την απορρόφηση σε άλλες θέσεις και είναι πιθανό το ενδεχόμενο της απόλυσης, δεδομένου μάλιστα ότι για κάποιους από αυτούς καταργείται η ειδικότητά τους.

Παράλληλα, συμπαραστεκόμαστε στην απεργιακή κινητοποίηση που διοργανώνει σήμερα ο Σύλλογος Εργαζομένων στον ΕΛ.Γ.Ο. – Δήμητρα, ενάντια στον καταδικαστικό για τη λειτουργία του Οργανισμού, περιορισμό του προϋπολογισμού του, στον οποίο επιμένει η Κυβέρνηση, αδιαφορώντας για τις ολέθριες επιπτώσεις που θα έχει στην αγροτική έρευνα, την εκπαίδευση των αγροτών, καθώς και τον έλεγχο και την πιστοποίηση των προϊόντων τους. 

Οι διαθεσιμότητες – απολύσεις και η υποχρηματοδότηση των δημόσιων φορέων, είναι τα βασικά εργαλεία για τη διάλυση του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, που μεθοδευμένα και αδίστακτα υλοποιεί η κυβέρνηση, υπηρετώντας τυφλά τις εκδικητικές εντολές της Τρόικα και τα ιδιωτικά συμφέροντα που καραδοκούν για να αρπάξουν αντικείμενα των κρατικών υπηρεσιών, εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και του δημόσιου συμφέροντος. Οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις αφορούν όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από φορέα, σχέση εργασίας, τρόπο πρόσληψης, κλάδο ή ειδικότητα. Όλοι μαζί πρέπει να σταθούμε αντιμέτωποι απέναντι στα σχέδια κατεδάφισης του δημόσιου τομέα.


ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ Η΄ ΑΠΟΛΥΣΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ