Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

17 ΓΕΝΑΡΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ

TΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙ 17/01/2012
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΓΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ
 
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΥΜΠΟΡΕΥΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΓΟΛΓΟΘΑ,
ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-OUTSOURCING ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
 
 
ΣΤΙΣ 17 ΓΕΝΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΣΕ ΟΛΟΥ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ.
Γενάρης 2012
Το σινιάλο για τη μεγάλη έφοδο, με στόχο την ισοπέδωση  μισθών και  δικαιωμάτων που έχουν απομείνει στους εργαζόμενους έδωσε το μέτωπο της συγκυβέρνησης και των τραπεζιτών, σε αγαστή συνέργεια με τρόικα, μεγαλοεργοδοσία και εργατοπατέρες τούτες τις μέρες.
Νέες μειώσεις μισθών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και ακόμη μεγαλύτερη «ευελιξία» στην αγορά εργασίας. Μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και παράδοση καίριων τομέων του Δημοσίου - Δήμων στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Μαχαίρι στις επικουρικές συντάξεις, στην υγεία, το φάρμακο και παραπέρα ελάφρυνση των εργοδοτών από ασφαλιστικές εισφορές, συνέχεια στην φορολεηλασία.
Με μοιρασμένους ρόλους και εκβιασμούς επιδιώκουν να τσακίσουν κάθε αντίσταση των εργαζομένων, να παραδώσουν τη ζωή και τις ανάγκες μας στην κερδοφορία του κεφαλαίου.
Οι Διοικήσεις δεν έχουν κανένα δισταγμό. Συναινούν στο κούρεμα οργανικών θέσεων και υπηρεσιών και ανοίγουν διάπλατα την πόρτα στους ιδιώτες. Με πρόσχημα τις «ανάγκες της χωράς και την κρίση» απογυμνώνουν τις κοινωνικές υπηρεσίες από προσωπικό δίνοντας το διαβατήριο εισόδου στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
Καλούμε τους συναδέλφους να μην ξεγελαστούν!
Το πρόβλημα δεν είναι το εργατικό κόστος όπως μας λένε, ούτε οι ανάγκες μας που ποτέ δεν καλύφτηκαν. Το πρόβλημα είναι η ληστεία από τους κεφαλαιοκράτες του πλούτου που εμείς παράγουμε, είναι το πολιτικό τους προσωπικό που κάνει νόμο την ληστεία.

 Η λύση δεν είναι η υποταγή. Το δίλημμα δεν είναι ευρώ ή δραχμή όπως μας λένε. Το δίλημμα είναι ένα.  Ή  ΑΥΤΟΙ ή  ΕΜΕΙΣ.  Ή ο πλούτος τους ή η ζωή μας.
Οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία αρνήθηκαν να υποταχτούν στην εκ περιτροπής εργασία, στους μισθούς των 500ευρω, στην τρομοκρατία και τις μαζικές απολύσεις. Είναι σε απεργία πάνω από δυο μήνες. Μας Δείχνουν το δρόμο
Παίρνουμε θέση δίπλα τους στις 17 ΓΕΝΑΡΗ και μαζί με όλη την εργατική τάξη της Αττικής απαιτούμε μισθό και όχι φτωχολόγειο, συλλογικές συμβάσεις και όχι ατομικές συμβάσεις, μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, σύνταξη και υγεία με βάση τις ανάγκες μας
Αντιπαλεύουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις και την εφεδρεία.
Απαιτούμε τα δικαιώματα μας που απορρέουν από τον ιδρώτα και τον πλούτο που παράγουμε.

Γνωρίσαμε από πρώτο χέρι τους εργατοπατέρες, και τις αγωνιστικές ντουφεκιές για την τιμή των όπλων.
Γυρίζουμε την πλάτη στις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ που έριξαν χρυσόσκονη στην θηλιά της ανταγωνιστικότητας που μας πνίγει, διαίρεσαν και διαιρούν τους συναδέλφους.

Συνάδελφοι - συναδέλφισσες σας καλούμε  να πάρετε όλοι μέρος, στην  παναττική ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 17 ΓΕΝΑΡΗ, για να γίνει πιο δυνατή η ασπίδα αλληλεγγύης στους χαλυβουργούς, η νίκη τους είναι η δική μας ελπίδα, για ενωτική αποφασιστική απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε από Κυβέρνηση, την Ε.Ε, ΔΝΤ, ΤΡΟΙΚΑ.
           
Κάτω η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας, των άγριων χαρατσιών και της φοροληστείας. Έξω η Τρόικα από την Ελλάδα.

                                               H Διοίκηση του ΣΥΛΕΕΓΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ