Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

  


 

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό

Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων

Σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας

Τρίτη12/12/23

 

Με την παρουσία δεκάδων εκπροσώπων εργατικών σωματείων, συλλογικοτήτων και οργανώσεων πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων. Η συζήτηση ήταν ιδιαίτερα παραγωγική και ζωηρή. Εκφράστηκε από όλους η αδήριτη ανάγκη να αναπτυχθεί και να δυναμώσει το κύμα αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό, το οποίο έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του  σε ολόκληρη τη χώρα. Είναι ανάγκη επίσης, να γίνει οργανωμένη και συστηματική δουλειά, ώστε να σπάσει το αδιαπέραστο τείχος στην πληροφόρηση, με τη λογοκρισία από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, εναντίον των παλαιστινιακών θέσεων, αλλά και την προκλητική μεροληψία υπέρ του Ισραηλινού κράτους – δολοφόνου, η οποία φθάνει στα επίπεδα της γκαιμπελίστικης προπαγάνδας. Συζητήθηκε με περισυλλογή το μέγεθος της καταστροφής που υφίσταται ο μαρτυρικός παλαιστινιακός λαός, με τη σφαγή των νηπίων, την εξόντωση των αμάχων, το διωγμό ενός ολόκληρου λαού και την ισοπέδωση της χώρας τους. Όπως επίσης, καυτηριάστηκε για άλλη μία φορά, η κατάπτυστη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και των συνδικαλιστικών ηγεσιών στα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια όργανα. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει πλήρως αποξενωθεί από το αίσθημα του ελληνικού λαού απέναντι στη γενοκτονία των Παλαιστινίων, φθάνοντας σε σημείο να προσκολλάται χωρίς αιδώ στη δολοφονική συμμαχία ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με το κράτος-απαρτχάιντ του Ισραήλ. Ταυτόχρονα, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ καθίστανται συνένοχοι δια της σιωπής τους στο έγκλημα πολέμου που συντελείται μπροστά στα μάτια της ανθρωπότητας, εδώ και δύο μήνες, με τους βομβαρδισμούς της Γάζας και τις επιθέσεις εναντίον των Παλαιστινίων, τις δολοφονίες παιδιών και αμάχων, τις καταστροφές.

Έπειτα από διαλογική συζήτηση, η σύσκεψη κατέληξε ομόφωνα στις παρακάτω αποφάσεις:

 

-        Καθιέρωση εβδομαδιαίας κινητοποίησης όλων των δυνάμεων που στηρίζουν την αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη έξω από την Βουλή. Η ημέρα θα είναι σταθερά το Σάββατο κάθε εβδομάδας και ώρα 12 το μεσημέρι, με έναρξη το Σάββατο 23/12.

 

-        Έκδοση ηλεκτρονικής και έντυπης αφίσας με σταθερή αναφορά στην συγκέντρωση του Σαββάτου.

 

-      Οργάνωση κινητοποίησης στον Πειραιά ενάντια στην ισραηλινή ναυτιλιακή εταιρία ZIM. Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, στις 6:00 μμ, με σημείο συνάντησης το Μετρό - σταθμός Πειραιά (αλλαγή σημείου συνάντησης από Δημοτικό Θέατρο)

 

-        Δράσεις, κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις σε συνοικίες γειτονιές και εργασιακούς χώρους με σκοπό την ενημέρωση και ενίσχυση της αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.

-        Παρέμβαση στα ΜΜΕ ξεκινώντας από την κρατική τηλεόραση ενάντια στην αντι-παλαιστιανιακή – φιλοισραηλινή προπαγάνδα.

-        Πρωτοβουλία για πρόταση στα συνδικάτα ημέρας Πανελλαδικής δράσης με στάση εργασίας για συμπαράσταση στους Παλαιστινίους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ