Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

 



Με μαζική και δυναμική συμμετοχή, οι εργαζόμενοι στήριξαν τη στάση εργασίας και την παράσταση διαμαρτυρίας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, την ημέρα της συνεδρίασης του την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023. Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αμέριστη αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους που πήραν το θάρρος να αναδείξουν το μεγάλο θέμα της πίεσης στην οποία υποβάλλονται όλο και περισσότεροι άνθρωποι στην εργασία τους και έχει να κάνει με θέματα κακής συνεργασίας, αυταρχικής συμπεριφοράς, εντατικοποίησης της δουλειάς, υποτίμησης της αξίας των εργαζόμενων (εργασιακό mobbing), αλλά και με την αγωνία των εργαζόμενων για την πορεία που παίρνει ο Οργανισμός σε σχέση με τους δημόσιους σκοπούς τους οποίους υπηρετεί. Κατά την εξέλιξη της παράστασης διαμαρτυρίας οι εργαζόμενο ζήτησαν να ορίσει το Διοικητικό Συμβούλιο ημερομηνία συνάντησης με τη συμπαράσταση του νομικού συμβούλου του Συλλόγου, με ειδικό θέμα την ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου για τους λόγους που οδήγησαν τους εργαζόμενους στις συγκεκριμένες αναφορές.


Στο πλαίσιο της ίδιας παράστασης ο Σύλλογος ζήτησε την εξέταση του υπομνήματός του σχετικά με τη μη παρακράτηση των προσωρινώς καταβληθέντων για τα 176 ευρώ, όπως επίσης ζήτησε να μεσολαβήσει ο Οργανισμός ώστε να προσληφθούν ξανά οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι που εργάζονται στον Οργανισμό έως και αρκετά χρόνια, από τις εταιρείες- εργολάβους που αναλαμβάνουν διάφορα έργα για λογαριασμό του Οργανισμού (outsourcing).

Το Διοικητικό Συμβούλιο όρισε ημερομηνία για τη συνάντηση που ζήτησε ο Σύλλογος τη Δευτέρα 10 Ιουλίου. Για το θέμα των 176 ευρώ, ο Διευθύνων Σύμβουλος απάντησε ότι πρέπει να συμβουλευτεί τη νομική υπηρεσία και τις οικονομικές υπηρεσίες πριν απαντήσει ο Οργανισμός στο αίτημα του Συλλόγου. Για το θέμα των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων δεσμεύτηκε ότι θα το εξετάσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ