Σάββατο 4 Μαρτίου 2023

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 5/3, ΩΡΑ 11:00 πμ

Θρήνος και οργή για το έγκλημα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών

Tο βράδυ της Τρίτης 29/2, στα συντρίμμια της σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη τα παιδιά της εργατικής τάξης, ο ανθός και η ελπίδα μας για ένα καλύτερο κόσμο ρίχτηκαν στην κόλαση για χάρη του θεού του Κέρδους. Οι εργαζόμενοι στο συρμό που συνθλίφτηκαν μαζί με τους μοιραίους επιβάτες ρίχτηκαν στην κόλαση για χάρη του θεού του Κέρδους. Πήγαν για το μεροκάματο, αλλά δεν γύρισαν στο σπίτι τους και στην οικογένειά τους. Το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών είναι προμελετημένο έγκλημα κατά της κοινωνίας και του λαού, με ηθικό αυτουργό τις κυβερνήσεις των ξεπουλημένων συμβάσεων στα ιδιωτικά κερδοσκοπικά γεράκια, που έχουν μόνο ένα θεό και ένα μόνο σκοπό: το Κέρδος. Τον ίδιο σκοπό που έχουν προτάξει ως κανόνα ακόμα και στους δημόσιους φορείς και υπηρεσίες, μετατρέποντας τους σκοπούς της υπηρέτησης του δημόσιου συμφέροντος σε πηγές κόστους.

 
Είναι η ώρα της θλίψης και του πένθους για τους αδικοχαμένους ανθρώπους μας. Είναι όμως και η ώρα της αλήθειας, που δεν μπορεί και δεν πρέπει να κρυφτεί πίσω από τα ψεύτικα κροκοδείλια δάκρυα των κυβερνώντων. Πρόκειται για ένα ταξικό έγκλημα. Στις αρχές του 21ου αιώνα, στον ιδιωτικοποιημένο φορέα που ανέλαβε τους σιδηροδρόμους με τις μνημονιακές ξεπουληματικές συμβάσεις των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, "Δεν λειτουργεί τίποτα", "Όλα είναι χειροκίνητα" , όπως καταγγέλλουν κατηγορηματικά οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων. Ούτε Τηλεδιοίκηση, ούτε σηματοδότες, ούτε προσωπικό, ούτε τίποτα. Μόνο που κανείς δεν τους άκουσε.

Ο μόνος “εκσυχρονισμός” που διεκπεραιώνουν αυτοί που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία των πολιτικών αυτών περιορίζεται στο ξεπούλημα κάθε δημόσιου αγαθού στις πολυεθνικές του κεφαλαίου για ασύδοτη εκμετάλλευση. Με το δόγμα του νεοφιλελευθερισμού, ιθύνων νους του οποίου είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι πολιτικές της, με το δόγμα της οικονομικότητας και της κοστολόγησης ως ζημίας κάθε δαπάνης που αφαιρεί από το Κέρδος, οι μαζικές μεταφορές θεωρούνται εμπόρευμα. Όπως είναι εμπόρευμα η υγεία, η παιδεία, ο πολιτισμός. Αξία των μνημονιακών κυβερνήσεων είναι η θανατοπολιτική. 

"Τίποτα δεν έχει αξία - ούτε ο Άνθρωπος - αν δεν υπάρχει κέρδος."

Το έγκλημα αυτό, η εργατική τάξη δεν πρέπει να το αφήσει αναπάντητο. Οι απεργίες διαμαρτυρίας της ΠΟΣ και του ΣΕΛΜΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, Σωματείο Εργαζόμενων στις Σταθερές Συγκοινωνίες) πρέπει να είναι η αρχή. Κάτω τα χέρια από τα εργατικά σωματεία, κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους που φωνάζουν με όλες τις δυνάμεις τους, σε αυτιά που είναι σφραγισμένα με πείσμα και μένος, απέναντι στη φωνή τους.  

Καλούμε την εργατική τάξη, τα σωματεία, τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες να μην παραμείνουν βουβά. Να κηρυχτεί Πανεργατική Απεργία εδώ και τώρα. Άμεση εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση της Hellenic Train, των σιδηροδρόμων και όλων των ιδιωτικοποιημένων υπηρεσιών του ΟΣΕ. Δημόσιες, φτηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες για το λαό –  Σύγχρονα σιδηροδρομικά δίκτυα που να υπηρετούν τις ανάγκες του λαού - Η τεχνολογική πρόοδος στην υπηρεσία του ανθρώπου και όχι του επιχειρηματικού κέρδους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ