Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: ΑΠΟΨΕ ΠΕΜΠΤΗ 25/8, 7:00 ΜΜ - ΚΑΤΩ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΝΔ - ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

 

Καλούμε όλους να συμμετέχουν και να ενισχύσουν με την παρουσία τους το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, Πέμπτη 25/8, ώρα 7:00 μμ, 

ημέρα συνεδρίασης της Βουλής για τις υποκλοπές της ΕΥΠ.

 

Συναδέλφισα, Συνάδελφε,

Η υπόθεση της παρακολούθησης του ευρωβουλευτή Ν. Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θ. Κουκάκη από την ΕΥΠ με την κάλυψη του Mέγαρου Μαξίμου είναι η κορυφή ενός βδελυρού παγόβουνου θεσμικής σαπίλας, που αποκαλύπτεται, φέρνοντας στο προσκήνιο το πραγματικό πρόσωπο της αστικής υποτιθέμενης δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, το οποίο υφίσταται μόνο κατ' ευφημισμό. 

Όσο βαθαίνει η κοινωνική και οικονομική κρίση, οι συνταγματικές εγγυήσεις στα ατομικά δικαιώματα και τις ελευθερίες παρακάμπτονται και εγκαταλείπονται όλο και περισσότερο από την εξουσία. Η αλήθεια διώκεται και ποινικοποιείται η υπηρέτησή της. 

Ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης είτε δεν γνώριζε - πράγμα για το οποίο δεν έχει πείσει κανένα - είτε γνώριζε για τις "νόμιμες" επισυνδέσεις - κατά το κοινώς λεγόμενο "υποκλοπές", είναι εξίσου εκτεθειμένος. Το πραγματικό ζήτημα είναι ότι τη στιγμή που οι εργαζόμενοι και η κοινωνία ολόκληρη βυθίζεται στα αδιέξοδα που η πολιτική των μνημονιόδουλων κυβερνήσεων, δήθεν αριστερών και ακραιφνών δεξιών προκάλεσε, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι να συνεχίσει τις μπίζνες της, αγκαλιά και αντάμα με τα επιχειρηματικά συμφέροντα που εκπροσωπεί και χάριν των οποίων αποκλειστικά κυβερνά.

Η συνδικαλιστική δράση και η σωματειακή οργάνωση είναι πασίγνωστο ότι βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα ενδιαφέροντος μίας σκληρής αντεργατικής κυβέρνησης και ενός αστυνομικού κράτους, όπως είναι πραγματικά το κράτος αυτή τη στιγμή στα χέρια της Νέας Δημοκρατίας. Τον εναγκαλισμό της κυβέρνησης με τις δυνάμεις καταστολής και την αξιοποίησή τους για να καταστείλουν τους εργατικούς αγώνες τον ζήσαμε  από την περίοδο των απαγορεύσεων των διαδηλώσεων με πρόφαση τον κορονοϊό και εξακολουθούμε να τον ζούμε από πρώτο χέρι στους απεργιακούς αγώνες που ξεσπάνε σε διάφορους εργασιακούς χώρους (Λιπάσματα Καβάλας, Πετρέλαια Καβάλας, COSCO, Mαλαματίνα κλπ). 

 

Το «βαθύ κράτος» της ΕΥΠ  δεν εκδημοκρατίζεται αλλά χρειάζεται ξεθεμελίωμα. "Επανίδρυση της ελληνικής δημοκρατίας" όπως ψευδεπίγραφα ζητά ο μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υφίσταται, όσο όχι μόνο αφήνεις στο απυρόβλητο τέτοιους μηχανισμούς, αλλά αξιοποιώντας τους και υπηρετώντας τους.

 

Μόνο η δική μας μαζική κινητοποίηση, το εργατικό, λαϊκό και φοιτητικό κίνημα, μπορούν να υπερασπιστούν τις δημοκρατικές ελευθερίες και να ανοίξουν το δρόμο για μία άλλη προοπτική με βάση τις ανάγκες των εργαζόμενων και της κοινωνίας και όχι των επιχειρηματικών συμφερόντων. Στην πολιτική και την κυβέρνηση των υποκλοπών, της ακρίβειας, της καταστολής, του ρατσισμού, 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ