Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 20/6/2022



Συνεδρίασε τη Δευτέρα 20/6/2022 το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου με τα εξής θέματα:

1. Αξιολόγηση 
2. Συνάντηση με τον Υπουργό - Ατζέντα
3. 176 ευρώ: Υλοποίηση απόφασης Γενικής Συνέλευσης για αγωνιστικές κινητοποιήσεις
4. Συλλογική Σύμβαση Εργασίας: 
    Ενημέρωση για υπογραφές συλλογικών συμβάσεων και εκτίμηση της κατάστασης μετά την απόρριψη των αιτημάτων από τον Αναπλ. Υπουργό Σκυλακάκη - 
    Αγωνιστικές κινητοποιήσεις
5. Συνδικαλιστική δίωξη της Γ. Γραμματέως του Συλλόγου
6. Δημιουργία ιστοσελίδας σωματείου

Επιγραμματικά αποφασίστηκαν τα παρακάτω, για τα οποία θα εκδοθούν ξεχωριστές αναλυτικές ανακοινώσεις:

1. Η συνέχιση της απεργίας  - αποχής από την αξιολόγηση αποτελεί μονόδρομο για τους εργαζόμενους του Οργανισμού. Σε ένα οργανισμό που ισχύει ένα εικονικό οργανόγραμμα, όπου υπάρχουν προϊστάμενοι χωρίς υφιστάμενους, όπου οι εργαζόμενοι έχουν μετατραπεί σε εργαζόμενους γενικών καθηκόντων και πολλών προϊστάμενων. Όπου οι εργαζόμενοι παράλληλα με τα καθήκοντα της υπηρεσίας που είναι τοποθετημένοι, διεκπεραιώνουν το διπλάσιο έργο μέσω διαφόρων επιτροπών και ομάδων εργασίας. Σε ένα τέτοιο οργανισμό, καμία ουσιαστική αξιολόγηση δεν μπορεί να γίνει, παρά μόνο για να μετατεθεί προς τα κάτω η ευθύνη για ό,τι πάει στραβά, εξαιτίας των πρακτικών που στοχεύουν στην απαξίωση του δημόσιου τομέα από τις πολιτικές και διοικητικές ηγεσίες. 

Συνεχίζουμε στη γραμμή της απεργίας  - αποχής. Τις επόμενες ημέρες ο Σύλλογος θα επαναλάβει την αποστολή εξωδίκου προς τον Οργανισμό για το θέμα και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να ενημερώσουν το Σύλλογο για τη συμμετοχή τους στην απεργία - αποχή από την αξιολόγηση των απολύσεων και των μειωμένων μισθών. 

2. Συζητήθηκε η ατζέντα της επόμενης συνάντησης με τον Υπουργό, ο οποίος είχε δεσμευτεί ότι θα επαναλάβει τη συνάντηση με το Σύλλογο. Θα ζητηθεί από τον Υπουργό να δοθεί η δυνατότητα διαδικτυακής σύνδεσης των εργαζόμενων, για να έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι ίδιοι το περιεχόμενο της συζήτησης. 

3. Σε υλοποίηση της Απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της 04/04/2022, αποφασίζεται η προκήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022, με κύρια αιτήματα:

1Την απόδοση της μη μισθολογικής παροχής της διατακτικής σίτισης, την οποία έκοψε ο αναπληρωτής υπουργός Σκυλακάκης αναιτιολόγητα. Η παροχή αυτή έχει εγκριθεί από το 2019 και αφορά τα έτη 2020, 2021 και 2022 και με ευθύνη του Οργανισμού φτάσαμε ως το  τέλος του 2021 χωρίς να έχει γίνει τίποτα. Εν συνεχεία, ανέλαβε ο Υπουργός Σκυλακάκης να περικόψει το συμβολικό ποσό των 250 ευρώ το χρόνο, την ίδια στιγμή που έχει εγκρίνει ανάλογες παροχές και μάλιστα με πολύ μεγαλύτερα ποσά σε άλλους φορείς του δημόσιου τομέα. 

2. Την αποζημίωση των κληρονόμων θανόντων υπάλληλων, όπως ισχύει για τους ΙΔΑΧ του Δημοσίου.

3. Να μη γίνει καμία είσπραξη, ούτε ενός ευρώ, από τους εργαζόμενους για τα 176 ευρώ - Να καταργηθεί η διάταξη Βορίδη και να δοθεί νομοθετική λύση στο θέμα.


4. Να χορηγηθούν οι άδειες του Υ.Κ. στους εργαζόμενους του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ σύμφωνα με το υπόμνημα που έχει στείλει ο Σύλλογος.

5. Να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις στον Οργανισμό και να αντιμετωπιστεί η μάστιγα της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης.

4. Για όλα τα παραπάνω αιτήματα θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού και στο Υπουργείο με στάση εργασίας. Οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν εγκαίρως. 

5. Ο Σύλλογος καταγγέλλει την ποινική και πειθαρχική δίωξη της Γ. Γραμματέως του Συλλόγου, οι οποίες είναι εκδικητικές και συνιστούν ξεκάθαρη συνδικαλιστική δίωξη. Ζητάμε την παύση κάθε δίωξης της Γ. Γραμματέως του Συλλόγου. Να ληφθεί απόφαση στο επόμενο Δ.Σ. του Οργανισμού που να δηλώνει ότι δεν επιθυμεί τη δίωξη της Γ. Γραμματέως του ΣΥΛΕΕΓΟ.

7. Αποφασίστηκε η δημιουργία συστηματικής ιστοσελίδας του Συλλόγου, η οποία θα ενημερώνεται και θα παρακολουθεί τόσο τα εργασιακά θέματα στον Οργανισμό, όσο και τα γενικότερα ζητήματα της εργατικής και συνδικαλιστικής επικαιρότητας.


ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ 
ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ, 

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ 
ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 
ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΩΣ ΤΟΝ ΥΠ' ΑΡΙΘΜΟΝ ΕΝΑ ΕΧΘΡΟ ΤΗΣ. 

ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ - ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΘΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ