Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΛΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ

 

Να μην περάσει ο στόχος της κυβέρνησης για μετατροπή του εμβολίου από ένα όπλο ενάντια στην πανδημία και δικαίωμα, σε εργαλείο για την επίσπευση αντεργατικών ανατροπών, μέσο εκβιασμών και διαίρεσης των εργαζομένων.

Οι παλινωδίες τη κυβέρνησης, το ξεχείλωμα των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τις ανάγκες των τουριστικών ομίλων, η αντιεπιστημονική παραφιλολογία εκ μέρους της ίδιας της κυβέρνησης, τα επιστημονικοφανή «επιχειρήματα» κυβερνητικών παραγόντων που εμφανίζονται ως "έγκριτοι επιστήμονες" για να δικαιολογούν προειλημμένες κυβερνητικές αποφάσεις, η μετατροπή μιας επιστημονικής κατάκτησης όπως είναι το εμβόλιο σε προϊόν συναλλαγής και εξαγοράς, δεν μπορούν να κουκουλωθούν. Αυτές είναι οι αιτίες για τους φόβους και τις επιφυλάξεις όσων δεν είναι αρνητές ή ανορθολογιστές. Αυτά ρίχνουν νερό στον μύλο του ανορθολογισμού, των θεωριών συνωμοσίαςβολικό αντίπαλο της κυβέρνησης για να απεμπολήσει τις δικές της ευθύνες και να φορτώσει στον λαό το φταίξιμο για το «μη χτίσιμο» του τείχους ανοσίας.

Η πρόσφατη τροπολογία για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, η οποία με «νομοτεχνική βελτίωση» που κατέθεσε η κυβέρνηση την τελευταία στιγμή, δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στις μονάδες Υγείας και τις μονάδες Υγείας ηλικιωμένων, αλλά αρκεί μια υπουργική απόφαση για να επεκταθεί στο σύνολο των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ανοίγει τον δρόμο για απολύσεις, αναστολές, συνολικά την ένταση της επίθεσης σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων με πρόσχημα τον εμβολιασμό και στο όνομα της προστασίας της δημόσιας υγείας. 

Την ίδια στιγμή με 5000 κρούσματα έχει σχεδόν καταργηθεί το μέτρο της τηλεργασίας στοιβάζοντας σε κλειστούς χώρους τους εργαζόμενους αδιακρίτως, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

ΟΧΙ στον "κοινωνικό αυτοματισμό" και τη στοχοποίηση εργαζομένων, στα σχέδια κυβέρνησης και διοικήσεων για την επίσπευση αντεργατικών ανατροπών.

 

Λέμε ΝΑΙ στον εμβολιασμό, με: 

Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού με όλα τα αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια. Εκστρατείες στοχευμένης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον εμβολιασμό, οι οποίες θα βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία που επικαιροποιούνται.


Δωρεάν πλήρη προληπτικό ιατρικό έλεγχο πριν τον εμβολιασμό και κατοχύρωση για όσους πρέπει να εξαιρεθούν ότι δεν θα υφίστανται καμία συνέπεια ή διάκριση.

Σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων, για έγκαιρη παρέμβαση σε τυχόν παρενέργειες, και επιστημονική καταγραφή των αποτελεσμάτων του εμβολιασμού.

Στελέχωση με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και αποφασιστική ενίσχυση με υποδομές και εξοπλισμό των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ιδιαίτερη πρόνοια για την προστασία των ευπαθών ομάδων.

Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις σχολές, στα ΜΜΜ.

 Εκτεταμένη ιχνηλάτηση και επιδημιολογική επιτήρηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ