Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ
ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ»
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΑΑΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΔΙΜΗΔ

Δεν πέρασαν 20 ημέρες από τότε που ο Σύλλογος συναντήθηκε για άλλη μία φορά με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και συγκεκριμένα με το Γενικό Γραμματέα. Όπως συμβαίνει, εδώ και πολύ καιρό, το μόνο που μας ανακοινώθηκε ήταν καθησυχαστικές αοριστίες, σκέψεις που πάνε κι έρχονται σαν φτερό στον άνεμο, συζητήσεις τύπου περιπατητικής σχολής.

Πριν από 20 μέρες ο Γενικός Γραμματέας μας δήλωνε ότι το οργανόγραμμα του Υπουργείου θα καθυστερήσει, τα σχέδια για τους εποπτευόμενους φορείς θα καθυστερήσουν, ότι η έρευνα θα στηριχτεί κι ότι ο Υπουργός δεν εννοούσε ακριβώς, αυτά που είπε στη Βουλή, το Μάρτιο.

Κι όμως. Αυτά που έχουμε σήμερα είναι:
ü Το διαπιστωμένο και ομολογημένο πρόβλημα χρηματοδότησης του Οργανισμού,
ü Τα 8.000.000 ευρώ μείον στο κονδύλι μισθοδοσίας, του κρατικού προϋπολογισμού για τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ,
ü Το σχέδιο πανηγυρικής διάλυσης του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ που περιγράφεται στο κείμενο της Αξιολόγησης των Δομών των Οργανικών Μονάδων του ΥΠΑΑΤ και των εποπτευόμενων φορέων του, από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, το οποίο είναι το μόνο επίσημο κείμενο που γνωρίζουμε για τα σχεδιαζόμενα για τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, και από την πλέον αρμόδια κατά παραδοχή του ίδιου του Γενικού Γραμματέα πηγή, το ΥΠΔΙΜΗΔ,
ü Την απροκάλυπτη πλέον εξαπόλυση από την τρικομματική κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, της τελικής επίθεσης στους εργαζόμενους με το κλείσιμο των ΝΠΙΔ και των μαζικών απολύσεων. Οι ανακοινώσεις του Μανιτάκη διαψεύδουν την επίσημη πληροφόρηση που λαμβάνει εδώ και πολύ καιρό ο Σύλλογος από όλους τους θεσμικούς. Τα οργανογράμματα είναι έτοιμα για όλα τα υπουργεία και όλους τους φορείς και θα ανακοινωθούν μέσα στο Μάιο.

Ο Σύλλογος Εργαζόμενων στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ με αφορμή το γνωστό πλέον σε όλους σχέδιο για τον οργανισμό, που περιλαμβάνει η δημοσιοποιημένη έκθεση της Επιτροπής Αξιολόγησης του ΥΠΔΙΜΗΔ για τις δομές του Υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων καταγγέλλει:

-   Το συνεχή, εδώ και ενάμιση χρόνο εμπαιγμό που υφίστανται οι εργαζόμενοι, σε σχέση με το μέλλον του Οργανισμού και τα προκλητικά παιχνίδια εξουσίας, μικροπολιτικής και μεγαλοσυμφερόντων που παίζονται διαρκώς πάνω στις πλάτες τους και πάνω στις πλάτες του έλληνα αγρότη και του ελληνικού λαού.

-     Το σχέδιο διάλυσης του οργανισμού, που περιγράφεται ολοφάνερα στο επίμαχο κείμενο της Επιτροπής Αξιολόγησης του ΥΠΔΙΜΗΔ για το ΥΠΑΑΤ και τους εποπτευόμενους φορείς. Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ διαλύεται εις τα εξ ων συνετέθη και στο όνομα της στήριξης της ελληνικής αγροτικής παραγωγής διαλύονται οι δομές του και βγαίνει στο σφυρί το έργο που παρέχει δωρεάν στους αγρότες.

-     Το σχέδιο εξόντωσης των εργαζόμενων από την τρικομματική κυβέρνηση, η οποία περιφρονεί το δημόσιο συμφέρον και διαλύει τους κοινωφελείς δημόσιους οργανισμούς

Οι εργαζόμενοι στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ απαιτούν:
-     Την ενίσχυση και στήριξη του οργανισμού, με κατοχύρωση όλων των αρμοδιοτήτων του και με τη θεσμοθέτηση όλων των απαιτούμενων διοικητικών, οργανωτικών εργαλείων (νομοθέτηση, κανονισμοί λειτουργίας)
-     Την ενίσχυση και στήριξη του οργανισμού με προσωπικό, όπου χρειάζεται.
-     Την ενίσχυση και στήριξη του οργανισμού με ομαλοποίηση της χρηματοδότησής του, προκειμένου να συνεχίσει να προσφέρει ως κοινωφελείς οργανισμός, τις υπηρεσίες του στον Έλληνα αγρότη και παραγωγό.
-     Τη ενίσχυση και στήριξη των δομών του στην περιφέρεια, εκεί που χτυπά η καρδιά της αγροτικής παραγωγής, από τη Θράκη ως την Κρήτη με τη δημιουργία τουλάχιστον ενός ερευνητικού Ινστιτούτου ανά Περιφέρεια και τη διατήρηση όλων των λειτουργικών δομών, (εκπαίδευσης – κατάρτισης – εργαστηρίων ελέγχου) όπου αυτά βρίσκονται.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ – ΚΑΜΙΑ ΔΟΜΗ ΚΛΕΙΣΜΕΝΗ – ΚΑΝΕΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

                                               


Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου