Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ 16 ΦΕΒΡ 2012


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ- ΔΗΜΗΤΡΑ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ – 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012


   
Μετά από την επιτυχία της 48ωρης απεργίας στις 10 & 11 Φλεβάρη  και  το συλλαλητήριο της Κυριακής στις 12 Φλεβάρη που εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου έπαιρνε  μέρος, η κυβέρνηση  με ψέματα, τρομοκρατικά  διλλήματα και αντιστροφή της πραγματικότητας, επιχείρησε να νομιμοποιήσει τη βάρβαρη επίθεση, βαφτίζοντας «πατριωτισμό» τη χρεοκοπία του λαού. Χρησιμοποιώντας τους κατασταλτικούς μηχανισμούς προσπάθησαν μάταια να διαλύσουν τις συγκεντρώσεις που εκφράζανε την οργή και τη θέληση του λαού να μην ψηφιστεί το μνημόνιο.
Αποφασίζουμε
1.    Την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, ο οποίος υπάρχει για να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και είναι από τα βασικά στηρίγματα της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής. Οι εργαζόμενοι στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ θέτουν τον εαυτό τους και την ανεκτίμητη τεχνογνωσία τους στο σκοπό της αγροτικής ανάπτυξης της χώρας και δεν παραδίδουν το έργο αυτό σε κανένα κερδοσκοπικό συμφέρον.
ΔΕ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΕΦΕΔΡΕΙΑ
2.    Την κλιμάκωση της πάλης με πολύμορφες δράσεις (καταλήψεις, απεργίες, συλλαλητήρια, κτλ).
3.    Να συντονιστούμε με άλλα σωματεία του δημοσίου - ΟΤΑ, του ιδιωτικού τομέα με ταξικό προσανατολισμό. Να σηκώσουμε στο πόδι όλους τους εργαζόμενους και να τους ενημερώσουμε για τα νέα βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα. Σκοπός τους, να σωθούν τα κέρδη μιας χούφτας κεφαλαιοκρατών που ζουν από τον ιδρώτα μας,  καταδικάζοντας εμάς και τα παιδιά μας να δουλεύουμε  και να ζούμε  εφ’ όρου ζωής με 400 ευρώ.
4.    Να μην τους επιτρέψουμε να καταργήσουν τα δικαιώματα που μας παρέδωσαν οι προηγούμενες γενιές και κατακτήθηκαν με θυσίες και αίμα.
5.    Να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας, στους αγωνιζομένους Χαλυβουργούς, που βρίσκονται για πάνω από 105 μέρες σε απεργία ενάντια στα βάρβαρα μέτρα που ζητάει ο Μάνεσης,  οι Βιομήχανοι και όλοι οι όμοιοι τους, καθώς και στο σύνολο των εργαζόμενων που αγωνίζονται.
Έχουμε τη  δύναμη

Ø     Είναι ώρα να τους κάνουμε να νιώσουν τη δύναμη των εργαζόμενων για τα καλά.
Ø     Μπορούμε να  τους ανατρέψουμε
Ø     Κάτω η Κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου.
Ø     ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ.
Ø     ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ, ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
Ø     ΤΗΝ  ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
Ø     ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ  ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ  ΤΩΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ