Τρίτη 12 Μαρτίου 2024




Πέμπτη (14/3)
στον Άγιο Νικόλαο στον Πειραιά στις 6.00 μ.μ.

 Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων

Όλοι και όλες στην συγκέντρωση
Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» Καμία θυσία για τα κέρδη των εφοπλιστών.
Η πρόσφατη πυραυλική επίθεση στο ελληνικών συμφερόντων πλοίο «True Confidence» είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 3 Ναυτεργατών και τον βαρύτατο τραυματισμό ακόμη έξι.
Το γεγονός αυτό φέρνει στο προσκήνιο τον τεράστιο κίνδυνο που διατρέχουν τα πληρώματα των πλοίων στην Ερυθρά θάλασσα και την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ε.Ε.
Το ιμπεριαλιστικό αυτό μπλοκ στέλνει πολεμικό ναυτικό, στρατό και αεροπορία στη Μέση Ανατολή με σκοπό όχι να προστατεύσει την διεθνή ναυσιπλοΐα αλλά τα οικονομικά και γεωστρατηγικά συμφέροντά του και το κράτος δολοφόνο το Ισραήλ που αποτελεί για αυτούς το προκεχωρημένο φυλάκιο για τα συμφέροντά τους στην περιοχή.
Αυτές οι δυνάμεις είναι που στηρίζουν τον εγκληματία Νετανιάχου, την κυβέρνηση και την στρατιωτική του μηχανή στην επιχείρηση γενοκτονίας και εθνοκάθαρσης στη Γάζα και σε όλα τα Παλαιστινιακά εδάφη.
Ο γενναίος και ηρωικός Παλαιστινιακός λαός επί 5 μήνες, παρά τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, την πείνα, τον λιμό και την ανείπωτη καταστροφή, αντιστέκεται σθεναρά στην ισραηλινή βαρβαρότητα.
Έχει στο πλευρό του όλους τους λαούς του κόσμου που μαχητικά βγαίνουν στους δρόμους απαιτώντας την κατάπαυση του πυρός, την αποχώρηση των κατοχικών δυνάμεων από τα παλαιστινιακά εδάφη, την δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους.
Ο ελληνικός λαός βρίσκεται σταθερά απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που προσφέρει απλόχερα την βοήθειά της στο Ισραήλ και στα φρικαλέα εγκλήματά του.
Η κυβέρνηση της ΝΔ αλυσοδένει την χώρα μας ολοένα και περισσότερο στους τυχοδιωκτικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ από την Ουκρανία στην Μεσόγειο και στην Ερυθρά θάλασσα.
Η προπαγάνδα της περί της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας, δεν αφορά την χώρα και τον λαό αλλά τα εφοπλιστικά συμφέροντα και την κερδοφορία τους, αφού τα ναύλα στην περιοχή αυτή έχουν αυξηθεί έως και 285%.
Την ίδια στιγμή που τα κέρδη σπάνε το ένα μετά το άλλο τα ανοδικά ρεκόρ αυτοί οι μεγαλοσχήμονες Έλληνες εφοπλιστές αρνούνται την υπογραφή ειδικής ΣΣΕ με την οποία θα κατοχυρώνεται το δικαίωμα των Ναυτεργατών να επαναπατρίζονται με δαπάνες των εταιριών τους!
Ήδη στην περιοχή έχουν πληγεί 37 πλοία μεταξύ των οποίων και 8 ελληνικών συμφερόντων. Είναι προφανές ότι οι Έλληνες εφοπλιστές στο όνομα των υπερκερδών τους στέλνουν τα πληρώματα στο στόμα του λύκου. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει και τούτη τη φορά περίτρανα τον τυχοδιωκτικό χαρακτήρα της επιχειρηματικής τους δράσης.
Απαιτούμε
- Να σταματήσει αμέσως η διέλευση ελληνικών και ελληνόκτητων πλοίων από την Ερυθρά Θάλασσα.
- Καμία εμπλοκή της χώρας και καμία αποστολή έξω από τα σύνορα της Ελλάδας.
- Να γυρίσει πίσω τώρα η φρεγάτα «ΥΔΡΑ».
- Κανένας στρατιωτικός έξω από τα σύνορα μας.
- Να θεσπιστεί ειδική ΣΣΕ που θα κατοχυρώνει το δικαίωμα των Ναυτεργατών για τον επαναπατρισμό τους πριν τα πλοία που εργάζονται εισέλθουν στην επικίνδυνη και χαρτογραφημένη περιοχή.
- Καμία θυσία για τα εφοπλιστικά κέρδη και τα συμφέροντά τους.

Καλούμε

Σε συμμετοχή και στήριξη τα εργατικά σωματεία, συλλογικότητες, φορείς και κάθε προοδευτικό και δημοκρατικό πολίτη να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση στις 14 Μάρτη 2024.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ