Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΣ 23/10/2020 - ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΕΚΛΟΓΩΝ, ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΣ 23.10.2020



ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/10/2020

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23/10/2020, η Τακτική Γενική Συνέλευση 2020 με αρμοδιότητες εκλογοαπολογιστικές. Πραγματοποιήθηκαν 17 συνδέσεις, οι οποίες λειτούργησαν ικανοποιητικά και αυτό συνιστά ενθαρρυντικό στοιχείο για την προσπάθεια βελτίωσης και διεύρυνσης των συνδέσεων σε περισσότερα σημεία ανά την Ελλάδα. Η συμμετοχή στην Αθήνα ήταν χαρακτηριστικά περιορισμένη, γεγονός συνδεόμενο από τους ίδιους τους απόντες συναδέλφους με το θέμα του κοροναϊού. 

Παρόλα αυτά η συμμετοχή πανελλαδικώς υπήρξε πολύ ικανοποιητική (πάνω από 80 μέλη) και το ενδιαφέρον ζωηρό. Δεν επιτεύχθηκαν δυστυχώς συνδέσεις με όλα τα σημεία που υπήρξαν αιτήματα, κυρίως λόγω τεχνολογικής αδυναμίας του εξοπλισμού που είχαν στη διάθεσή τους οι ενδιαφερόμενοι. Συγκεντρώθηκαν υπογραφές από όλα τα σημεία σύνδεσης, βάσει των οποίων θα υπολογιστεί ο ακριβής αριθμός των συμμετεχόντων, μόλις περιέλθουν τα στοιχεία αυτά στο Σύλλογο.
Διεξάχθηκε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση, αφού προηγήθηκε ενημέρωση και έγκριση για τα πεπραγμένα του Συλλόγου, διοικητικά και οικονομικά. 

Αποφασίστηκε η διεξαγωγή των αρχαιρεσιών του Συλλόγου στις 20 Νοεμβρίου 2020 με αυτοπρόσωπη παρουσία των εκλογέων σε 10 κάλπες με δικαστικό αντιπρόσωπο, οι οποίες θα στηθούν σε επίκαιρα σημεία. Στα σημεία που αναμένεται να συγκεντρωθούν περισσότερα άτομα, θα ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα για την προστασία των συμμετεχόντων στην εκλογική διαδικασία, για τα οποία θα υπάρξει συγκεκριμένη ενημέρωση. 

Η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων λαμβάνοντας υπόψη το καταστατικό αλλά και τις δυσκολίες λόγω της κατάστασης που αντιμετωπίζουμε ορίζεται μέχρι την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι στο e-mail: ekloges2020.syleego@gmail.com  Υπόψη Όλγας Μολώνη, Προέδρου της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (τηλέφωνο: 210 8392177) (κατόπιν κλήρωσης). 

Συζητήθηκαν επίσης:
1. Το θέμα των 176 ευρώ
2. Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας
3. Θέματα αδειών - Η αναρρωτική άδεια
4. Η διαχείριση των κρουσμάτων COVID
5. H νομοθέτηση για τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ
6. Η αποζημίωση μη ληφθείσας κανονικής άδειας στο Νομικό Σύμβουλο του Οργανισμού
7. Η γενική κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία συνολικά και ειδικότερα στο χώρο της εργασίας

Επιγραμματικά αποφασίστηκε:
1. Για τα 176 ευρώ: Εκδόθηκε ψήφισμα (συνημμένο), το οποίο διακηρύσσει ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τον αγώνα τους για απαλλαγή από το επαχθές αυτό χρέος.

2. Για τη ΣΣΕ: Εκδόθηκε ψήφισμα (συνημμένο) και εγκρίθηκε η εισήγηση του ΔΣ για προσφυγή στον ΟΜΕΔ σε περίπτωση μη προσέλευσης της διοίκησης για την υπογραφή της Σ.Σ.Ε.

3. Αναρρωτική άδεια: Ο Σύλλογος θα εκδώσει ανακοίνωση και επιστολή και θα επιδιώξει συνάντηση με τη διοίκηση, η οποία αρνείται αδικαιολόγητα να συναντήσει το σωματείο για το θέμα αυτό. Ο Σύλλογος ενημερώνει τους εργαζόμενους ότι εφόσον τηρούν τον κανονισμό προσωπικού και ακολουθούν τις οδηγίες του ασφαλιστικού τους φορέα, ο οποίος είναι ο μόνος αρμόδιος να ρυθμίζει τις εσωτερικές του διαδικασίες, δεν μπορεί να τους δημιουργήσει κανένας πρόβλημα στην έγκριση της αναρρωτικής άδειας τους. Στην περίπτωση που συναντήσουν οποιαδήποτε αντίρρηση ή δυσκολία από την πλευρά του εργοδότη, να επικοινωνήσουν αμέσως με το Σύλλογο. 

4. Διατυπώθηκε αίτημα για κάλυψη του κόστους διαγνωστικών τεστ στο προσωπικό από τον Οργανισμό, στην περίπτωση που προκύψει επιβεβαιωμένο κρούσμα σε εργαζόμενο. 

5. Η θέση για μετατροπή του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ σε ΝΠΔΔ με λειτουργία Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) για τη λειτουργία της έρευνας υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση χωρίς καμία αντίθετη άποψη και μόνο με τη λευκή ψήφο να διαφοροποιεί ορισμένους (αρκετούς) εργαζόμενους που επέλεξαν να επιφυλαχθούν. Ζητήθηκε περισσότερη ενημέρωση και διατυπώθηκαν πολλές ερωτήσεις σχετικά με τις εργασιακές σχέσεις. Οι θέσεις εγκρίθηκαν ως βάση συζήτησης και με την προοπτική να ανοίξει η συζήτηση σε όλες τις δομές του Οργανισμού. Τα συνημμένα αρχεία που αφορούν το θέμα είναι σε δημόσια χρήση και ανοιχτά σε σχολιασμό.

6. Η υπόθεση της αποζημίωσης ύψους 28.000 ευρώ για μη ληφθείσα κανονική άδεια στο νομικό σύμβουλο του Οργανισμού απασχόλησε πολύ έντονα τη Γενική Συνέλευση. Υπήρξε καθολική απαίτηση να προχωρήσει ο Σύλλογος σε δημόσια καταγγελία για το θέμα. Δόθηκε ρητή εντολή στο Σύλλογο να εξαντλήσει όλους τους τρόπους ώστε να καταστεί γνωστή η υπόθεση αυτή, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες κατέστη δυνατή τέτοια εξέλιξη.

7. Συζητήθηκε η ζοφερή τρέχουσα συγκυρία της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης. Εγκρίθηκε παμψηφεί το συνημμένο ψήφισμα, ενώ ζητήθηκε και έγινε αποδεκτό να δοθεί έμφαση και στο επικείμενο νομοσχέδιο του υπουργού εργασίας, Ν. Βρούτση που ξεθεμελιώνει το συνδικαλιστικό νόμο, προσπαθώντας να διαλύσει την οργανωμένη συνδικαλιστική δράση.

Για όλα τα παραπάνω θέματα θα εκδίδονται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ανακοινώσεις, επιστολές και ενημερώσεις σε υλοποίηση των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ