Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 23/7 ΓΙΑ ΤΑ 176 ΕΥΡΩ - ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ!

Πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση με κύριο θέμα την αξιολόγηση της νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υπουργού ΑΑΤ, κ. Μ. Βορίδη για αναζήτηση των προσωρινά καταβληθέντων ποσών από 413 εργαζόμενους του Οργανισμού.

Παρά τις σημαντικές απουσίες λόγω της περιόδου των καλοκαιρινών αδειών, συμμετείχαν στη ΓΣ με συνδέσεις σε όλη την Ελλάδα 142 εργαζόμενοι!

Η Γενική Συνέλευση ομόφωνα αποφάσισε:

1. Η προτεινόμενη διάταξη για αναζήτηση των προσωρινά καταβληθέντων ποσών βρίσκει ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥΣ! Ο λόγος είναι ότι Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟΣ! ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ ΒΙΟΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ! ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ!

2. Οι εργαζόμενοι ζητούν να υιοθετηθεί μία από τις διατάξεις που πρότεινε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού για το θέμα αυτό. Να νομοθετηθούν για τους εργαζόμενους τα θέματα που έθεσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου στην Επιτροπή που συζήτησε το προτεινόμενο νομοσχέδιο στη Βουλή. Να νομοθετηθούν τα θέματα που ο Σύλλογος υποβάλλει με το σχετικό υπόμνημα.

3. Σε κάθε περίπτωση, εάν η νομοθέτηση των αιτημάτων των εργαζόμενων δεν ευοδώνεται στην παρούσα φάση, να αποσυρθεί η διάταξη, η οποία συνιστά παρέμβαση σε μία ιδιωτική διαφορά μεταξύ του ΝΠΙΔ και των εργαζόμενων ΙΔΑΧ του Οργανισμού.

Για την υποστήριξη των δίκαιων αυτών αιτημάτων η Γενική Συνέλευση αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία την κήρυξη στάσης εργασίας αύριο 23/7 από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου και την παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπου θα επιδοθεί το υπόμνημα του Συλλόγου. Την επανάληψη της στάσης εργασίας την Παρασκευή 24/7 και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, κατόπιν εκτίμησης της κατάστασης από το Σύλλογο, ο οποίος θα επανέλθει με νέα ανακοίνωση.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, Η ΟΠΟΊΑ ΑΦΟΡΆ ΣΗΜΑΝΤΙΚΆ ΖΗΤΉΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ 176 ΕΥΡΩ:

Οι εργαζόμενοι ζητούν επίσης:

Την υιοθέτηση του κανονισμού εργασίας των εργαζόμενων ΙΔΑΧ στο Δημόσιο (ΠΔ 410/1988)
Τη νομοθέτηση της δυνατότητας πρόσθετου έργου με αμοιβή για τους εργαζόμενους στον Οργανισμό σε ερευνητικά και άλλα προγράμματα
Την επαναπρόσληψη των συμβασιούχων του 2011 που απολύθηκαν μόλις ανέλαβε η σημερινή διοίκηση
Την παραίτηση από την προσφυγή στον Άρειο Πάγο κατά των εργαζόμενων του πρώτην ΕΛΟΓΑΚ που δικαιώθηκαν τελεσίδικα σε αντιδικία με τον Οργανισμό.
Την ολοκλήρωση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ