Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ - Τρίτη 23 Ιουνίου 2020, 7 μμ Χαυτεία

Κάλεσμα για Εργατική Διαδήλωση 
σωματείων Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα

Τρίτη 23 Ιουνίου 2020, 7 μμ, στα Χαυτεία

Το Δ.Σ. του ΣΥΛΕΕΓΟ καλεί τους εργαζόμενους του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ σε εργατική διαδήλωση μαζί με σωματεία Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020, 7 μμ στα Χαυτεία.

Στον απόηχο των υγειονομικών επιπτώσεων από τον κορονοϊό οι εργαζόμενοι βρίσκονται κάτω από τη δαμόκλειο σπάθη των συνεπειών και στην οικονομία. Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι ζουν με τον φόβο της απόλυσης, εξαναγκάζονται σε μειώσεις μισθών πέρα και από τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία, σε ελαστικές σχέσεις εργασίας με εκ περιτροπής εργασία ή εργασία εξ αποστάσεως, ανασφάλιστη εργασία και περιορισμό των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας τους.

Στον Δημόσιο Τομέα η επιτάχυνση της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών και φορέων του Δημοσίου (όπως γίνεται με την ΕΥΔΕ Κρήτης & Δωδεκανήσων που εκχωρείται σε Α.Ε. μαζί με τους δημοσίους υπαλλήλους που τη στελεχώνουν, η ιδιωτικοποίηση της συντήρησης των δικτύων ύδρευσης κλπ) είναι δηλωτική για το μέλλον που περιμένει τους δημοσίους υπαλλήλους. Η δήλωση μάλιστα του Διευθυντή του γραφείου του κ. Καραγιάννη (Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών) στα μέλη της Διοίκησης της ΠΟΣΕΥΠΕΧΩΔΕ εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου πως για την κυβέρνηση δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε στενό δημόσιο και Α.Ε. έπρεπε να σημάνει συναγερμό σε όλο το δημόσιο.

Οι επίμονες φημολογίες και διαψεύσεις για μειώσεις μισθών στο δημόσιο προσθέτουν ανησυχίες στο φτωχοποιημένο από τα μνημόνια υπάλληλο του ενιαίου μισθολογίου.

Οι εργαζόμενοι στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ με αγωνιστική αισιοδοξία θα σταθούμε απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης ώστε να μη φορτωθούν για άλλη μια φορά τα βάρη της κρίσης οι εργαζόμενοι. 

Αγωνιζόμαστε για:

Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
Αποκατάσταση αδικιών - αυθαιρεσιών Κανονισμού Προσωπικού
Ισονομία και ίση μεταχείριση
Αύξηση κρατικών δαπανών για δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό.
Μέτρα προστασίας όλων των ανέργων. Ειδικά τιμολόγια ΔΕΚΟ για τους ανέργους.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ